Автор Тема: Best buy/sale возило до 4000 eur  (Прочитано 29551 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4287
Одг: Best buy/sale возило до 4000 eur
« Одговори #30 на: 11 Јануари 2016, 00:40:50 am »
До 4000 +- 200 евра македонско бензин може некоја Astra H да најдеш а дури испод 4000 можеш Цитроен Ц4 сигурно да земеш, е сега знам одма ќе скокнете француско, ем Цитроен ем Ц4, ем лесно да се продаде... ама тоа ми текнува на памет до таа цена македонско да биде, иначе странско ауди, бмв, мерцедес каков сакаш крш имаш да бираш.
ја имам и јас астрата во план,комшија ја има во караван изведба со 1.9 турбо дизелот,мислам дека не е лош избор,и веројатно брзо би ја продал.незнам бензинците како се по тоа прашање за продавање.на цитроените сум некако алергичен,иако имавме ZX 5-6 години.Другиот предлог,за ауди и слично,искрено нејќам да земам крш и да возам фамилија во него,пошто за 4000 е не се сима саглам кола од таа класа,туку барем дупло повеќе.
Што мислење имате за Мерцедес А класа?Барем за првата генерација препораките се строго дизел,никако бензинец.Ги гледам доста се возат,увезени нормално,па веројатно и лесно и брзо би можал да ја продадам без поголеми загуби.Може ќе речете мала е,имам седнато у провозено на кратко од првата генерација,лонге верзија,сосема солидна возачка комоција има.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6867
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #31 на: 11 Јануари 2016, 07:43:14 am »
Ако купуваш кола и приоритет ти е по брзо да се продаде ти се  чудам на паметот (немој да ме сватиш лошо или дека вреѓам). Така купи ако си некој странец дојден на 3 месеци и да не зимаш рента па да купиш кола. Размисли дека таа кола ќе треба да ја гледаш и возиш поправаш одреден период, а за тоа треба да ти прави кеиф. Затоа гледај нешто што ти се допаѓа, одбери неколку модели и купи го тој што е по квалитетен. Заеби мислења од други, ако беше така јас никогаш немаше да го купам смартот, а сега сум пишман што по рано не сум го направил тоа.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #32 на: 11 Јануари 2016, 07:45:04 am »
Да ти го продадам мојот трактор? (Мондео ТДДИ 2001ва. )
Да, увезуван е, ама за мене, не за продавање. Одржуван само со оригинални делови, сите донесени од Германија. Јес да малку е извозен, ама ич не му се познава. За цената ќе се договориме.
Додека се одлучам да ја продадам/донесам друга за стариот, таман ќе мине и сервиз за масло па наредните 10-15к километри ќе си раат.  ;D

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #33 на: 11 Јануари 2016, 09:55:29 am »
До 4000 +- 200 евра македонско бензин може некоја Astra H да најдеш а дури испод 4000 можеш Цитроен Ц4 сигурно да земеш, е сега знам одма ќе скокнете француско, ем Цитроен ем Ц4, ем лесно да се продаде... ама тоа ми текнува на памет до таа цена македонско да биде, иначе странско ауди, бмв, мерцедес каков сакаш крш имаш да бираш.
ја имам и јас астрата во план,комшија ја има во караван изведба со 1.9 турбо дизелот,мислам дека не е лош избор,и веројатно брзо би ја продал.незнам бензинците како се по тоа прашање за продавање.на цитроените сум некако алергичен,иако имавме ZX 5-6 години.Другиот предлог,за ауди и слично,искрено нејќам да земам крш и да возам фамилија во него,пошто за 4000 е не се сима саглам кола од таа класа,туку барем дупло повеќе.
Што мислење имате за Мерцедес А класа?Барем за првата генерација препораките се строго дизел,никако бензинец.Ги гледам доста се возат,увезени нормално,па веројатно и лесно и брзо би можал да ја продадам без поголеми загуби.Може ќе речете мала е,имам седнато у провозено на кратко од првата генерација,лонге верзија,сосема солидна возачка комоција има.

Никако А класа, скапи делови, скапа работна рака и заради тоа и огромен број на кршеви кај нас.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9108
« Одговори #34 на: 11 Јануари 2016, 11:08:07 am »
да ти ја продадам јас ибицата моја за 4?

ако си заинтересиран да ти пуштам и слики и се?

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 315
« Одговори #35 на: 11 Јануари 2016, 11:20:35 am »
Фордот нема да ти влезе во шемата затоа што не држи цена воопшто и генерално луѓето не го сакаат. Тешко ќе го "шитнеш". Нешто слично како Алфа, не дека не вредат, туку толку знае народот од уличарски муабети.

Форд би ти препорачал само ако сакаш да го задржиш некое време. Ќе го купиш релативно ефтино а ќе видиш лезет. Конкретно за Мондеото.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14183
« Одговори #36 на: 11 Јануари 2016, 11:38:14 am »
4000 евра, прв газда, голема "кола"...

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1786677

Овие се поевтини.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4287
« Одговори #37 на: 11 Јануари 2016, 14:32:10 pm »
^ ептен не ме бендисува каква е вожњата во овие,башка пик-ап или што и да е не ми е во никаков план.
Што се однесува за купување и продажба,можеби ќе ја возам колата 1 година,па ќе сакам после да ја продадам брзо,па не сакам да ја давам ептен испод цена и да изгубам доста пари,а не сакам да ја продавам 6 месеци и повеќе.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #38 на: 11 Јануари 2016, 14:48:41 pm »

Никако А класа, скапи делови, скапа работна рака и заради тоа и огромен број на кршеви кај нас.

И најлоша кола во светот е. После C3.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #39 на: 11 Јануари 2016, 14:51:04 pm »
Темава да се преименува во Барам Golf 4 1.9 tdi ..

Друга кола за оваа намена не постои ..

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #40 на: 11 Јануари 2016, 14:55:06 pm »
Уште 300 400 евра и крај на прикаската
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1854575
Возено на релации Бт-Солун и Бт- Скопје затоа има толку. Му фалат раткапните и треба голем сервис да се направи. Регистрирано до 6 месец годинава со зелен картон.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5786
« Одговори #41 на: 11 Јануари 2016, 14:56:31 pm »
Cim sakas da zimas vozilo sto kje go vozis samo 1 godina i kje sakas da se otarasis od nego bez da izgubis vo najbrz mozen rok samo golf 4 1.9tdi..
Ali moj sovet ti e dasi sedis miren toa sto go imas da si go trkalas da ne ti projde godinata po servisi i narednata godina po oglasi za prodazba i plus prepoloven budzet koj si go dal za voziloto i negovo servisiranje i sreduvanje a posle prodazba falat pola pari..

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #42 на: 11 Јануари 2016, 14:59:55 pm »
Бест бај у моментов е Меган 2 facelift има одлични примероци за по четири и два триста.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5786
« Одговори #43 на: 11 Јануари 2016, 15:09:42 pm »
koj so izvrsen servis i doteruvanje kje te kosta +300-400 eura a dogodina kje mozes da go prodades nesto pod 4000 evropski..
Gospodinot nejke da izgubi pari pri prodazbata...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #44 на: 11 Јануари 2016, 15:28:35 pm »
Темава да се преименува во Барам Golf 4 1.9 tdi ..

Друга кола за оваа намена не постои ..

За мене, Голф 4 не е крш!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need