Автор Тема: Best buy/sale возило до 4000 eur  (Прочитано 29566 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
Best buy/sale возило до 4000 eur
« на: 10 Јануари 2016, 08:30:20 am »
Да го објаснам насловот, на мисла сум кое возило (предност седан/караван) би можело да се купи кај нас,а да не е увезено,за да може за кратко време да се продаде.Цената да му биде околу 4000 евра, веројатно подобро би било да биде бензин (со плин евентуално) за да се избегнат некои скапи сервиси во краток период од година дена, и да може тоа возило да се продаде за кратко време без да се изгуби значително на цената.Бидејќи сум 2 метра, возилото треба да биде доволно големо да можам да го возам без проблеми,а не како сега што го возам пикантото од жена ми,а претходно ибица :) Не барам понуди од огласи, може и нема да купам возило, но ме интересира што мислите дали уопште може да се најде возило како што барам, и ако да, кој модел конкретно би било тоа. Намерно не ставив годиште, но еве нека биде постаро од 12 години, и без преголема км за наши стандарди. Се надевам ќе има интересна дискусија на темава.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Best buy/sale возило до 4000 eur
« Одговори #1 на: 10 Јануари 2016, 10:24:33 am »
Tешко да најдеш добро неувезено возило.
-македонците не сакаат да одржуваат возила,  
-македонците не знаат да одржуваат возила,  
-возилата за македонски пазар се ш класа.
-кога една кола ќе помине 150.000км по македонските дупки, толку е со неа.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29804
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 10 Јануари 2016, 10:26:13 am »
Луѓето што имаат добри возила се откажаа од нивно продавање, сконтаа дека вредноста им е премногу опадната и дека не се исплати. Затоа 99.9% од колите по огласи се крш - здравите возила луѓето си ги чуваат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43943
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 10 Јануари 2016, 10:27:28 am »
Ете ја мојата 166, ги задоволува сите услови, за добро и квалитетно оджувано возило, ама кога ќе дојде време за шиткање - мисли му ја ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6870
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4 на: 10 Јануари 2016, 10:37:38 am »
Симо, за менталитет како нашиов не е твојата алфа, некна пријател продаде голф 4 99та за 3800еур. Кога јас се возам со смартот некои голфери со потценување гледаат ти сечат пат се лепат на браник не почитуваат првенство на минување затоа што мислат дека колата е мала и вреди 200-300еур, а таа  поскапа од голф. Исто е и кај тебе, му даваш кола перфектно одржувана, без скриени маани нема удар, ентериерот е без гребнатина ама за тие пати има 7год по стар голф. Ама голф е брат не е алфа, не се расипува. Јасно е се мислам

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #5 на: 10 Јануари 2016, 10:43:49 am »
Нека ја даде, јас му дадов понуда.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #6 на: 10 Јануари 2016, 12:27:38 pm »
Имаш доста избор за тие пари, само не од премиум класата, туку од пониска класа.
Колко што сега ми текнува се Megane Sedan, Fiat linea, Astra sedan, Ford fokus sedan i сл.
Ги има доста бензинци неувезувани.

Tешко да најдеш добро неувезено возило.
-македонците не сакаат да одржуваат возила, 
-македонците не знаат да одржуваат возила, 
-возилата за македонски пазар се ш класа.
-кога една кола ќе помине 150.000км по македонските дупки, толку е со неа.
Од прв газда тешко да најдеш неодржувано возило, ама и многу ретко ги шминкаат пред да ги продадат.
Никој не треба да знае да одржуваа возило, тоа го прават овластените сервисери.
Модусот ми има поминато 230 000км, сега 80 000км ми се гратис?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7 на: 10 Јануари 2016, 13:00:24 pm »
Може и да има добри македонски возила, само што јас немам начекано такви на пазарот. Често одам на шопинг и го познавам пазарот. Македонска кола смрди на канта оддалеку.
Ако не знаеш ти да ја одржуваш колата, тогаш како ќе знаеш дека во овластените сервиси се случува да не ти заменат ни масло ни филтер, да ти променат половен/неоригинален дел а да ти наплатат нов/оригинален. Исто така, КОЈ оди во овластен сервис после втората година? 1% одат, затоа што дерат.  Проблемот е многу поголем, затоа што македонскиот метналитет е ВОЗИ ДОДЕКА МРДА, јас на мојата кола ништо не менувам, мојата кола не се расипува. Македонско количе, само за во отпад е.
Штом си поминал 230к во македонија, веројатно е растропана канта, или таква си била уште од нова?
Не мора да е замачкана, само уредна и сервисирана, нефарбана, без очигледни недостатоци.

Увезениве возила и со 500.000км помалку тропаат од македонските со 100.000. А зошто е тоа така ќе ти биде јасно кога ќе прошеташ до италија, германија, холандија. Е сега проблем е шо 9/10 увозни коли се фарбани, ама со многу труд се наоѓа неудиран примерок.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34161
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #8 на: 10 Јануари 2016, 13:48:29 pm »
Хмм... Сведок сум дека постојат многу многу исклучоци. А кога постојат многу исклучоци нешто не чини со правилото.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6870
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #9 на: 10 Јануари 2016, 13:52:37 pm »
Не постои кола која што не е фарбана, не е логично кола стара 10год да нема апсолутно никакво оштетување од паркинг барем. Работата е да не е многу оштетена и не безбедна за понатамошно користење.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #10 на: 10 Јануари 2016, 13:57:37 pm »
Хмм... Сведок сум дека постојат многу многу исклучоци. А кога постојат многу исклучоци нешто не чини со правилото.

ПРавилото дека македонските коли се кршеви?

Види Миле, сите велат животот во македонија е лош, а сите статистики и медиуми велат дека сме лидери во регионот во се. Што е правилото и што е правилно? Што е стварност?
https://www.youtube.com/watch?v=uTmB7jbk4P8
ТИ знаеш и Јас знам, но другите не се сложуваат со нас.

Сепак јас реков, ЈАС, немам видено добро македонски возило, сигурно има, ама не биле на продажба, кога јас сум бил да ги гледам. Гледам по улиците дека има убави возила, но не се на продажба. А тоа што сум го видел било гнасно, се осмелуваат и пари да бараат за кршевите.

Не постои кола која што не е фарбана, не е логично кола стара 10год да нема апсолутно никакво оштетување од паркинг барем. Работата е да не е многу оштетена и не безбедна за понатамошно користење.
Постојат, но ретки се. Треба многу труд да се најде неудрена нефарбана и некородирана кола во добра состојба.
« Последно менување: 10 Јануари 2016, 14:07:18 pm LosiPatista »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг:
« Одговори #11 на: 10 Јануари 2016, 14:05:27 pm »
Ако квалитетот на колите кај нас е споредлив со квалитетот на хардверот кој се продава тогаш ситуацијата е бетер од трагична.
Замисли, ветеринарот на мачката моја наследил Пежо 106 1.5дизел со поминати 22.000км. Ниту гребната ниту од чавка посрано. Нејќе да ми го продаде... Будала :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #12 на: 10 Јануари 2016, 14:06:40 pm »
Неќе да ти го продаде по цената која ја нудиш, иначе да видиш како одма ќе го продаде. Нема што да прави со толце малце пари, а ќе остане без кола.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг:
« Одговори #13 на: 10 Јануари 2016, 14:08:16 pm »
Не правевме муабет за цена. Едноставно кажа: не го продавам, што е во склоп на муабетот на Патишта.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #14 на: 10 Јануари 2016, 14:15:02 pm »
Миле вози пасат od 2015ta, a сања да си купи 106ка :)