Автор Тема: Best buy/sale возило до 4000 eur  (Прочитано 31012 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
Одг: Best buy/sale возило до 4000 eur
« Одговори #15 на: 10 Јануари 2016, 14:45:50 pm »
да не одиме далеку од темата ќе ве молам.Алфата на Симо ми е неостварена желба,таква и ќе остане,зашто после јас би си имал мака да ја продадам за брзо,а не сакам ни да давам понуда за нејзе која би била драстично подоле од тоа што ја цени(за да можам да ја продадам брзо,иако да би било друго ситуација би ја земал без многу мислење,си вреди колата).Иначе мислам дека баш тоа возило би ми одговарало,редовно сервисирано,на плин,голема е,тоа е тоа.Али да не си праам бајрам на паметот.Друго,не сум на мисла со парите во рака и да поминам во месеци да го барам низ Македонија најдоброто неувезувано ауто до 4000 евра,туку едноставно утре се решавам да сменам кола,што да барам.Ќе речете како ќе се погоди со стара кола,ама па и за нив има статистика кои се порасипливи,кои не се.И ајде нека не биде само домашна,нека биде од увоз,да не го стеснувам тогаш изборот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 10 Јануари 2016, 16:22:44 pm »
Јас би ти препорачал да разгледаш како стојат Мондеата од 2003-2004 година. Едно ми се мота во глава, ама малце е над твојот буџет и веројанто после ќе имаш ист проблем при продажба (види линк) :) Во секој случај, здраво Мондео со дволитарско бензинче и плин ако начекаш, би требало да ги погоди твоите критериуми.

Mondeo-то што ја би го избрал: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1974541-FORD-MONDEO-ST220--05

Разумно решение: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2231566-Ford-Mondeo-GHIA-2-0-147ks--02-extra

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #17 на: 10 Јануари 2016, 16:28:11 pm »
Ako се раководи според тезата 'лесно ќе се продаде', тогаш има само 2-3 возила што треба да ги гледа, се друго тешко ќе се продаде.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #18 на: 10 Јануари 2016, 16:35:25 pm »
Иначе и јас треба да купувам кола до 4-5к еу...

Ова мондеово симо што го постираше убаво ми изгледа...

Иначе што значи гхиа?
Ако начекате нешто вакви понуди ставете тука :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 10 Јануари 2016, 16:52:57 pm »
Ako се раководи според тезата 'лесно ќе се продаде', тогаш има само 2-3 возила што треба да ги гледа, се друго тешко ќе се продаде.
Ама тој услов тогаш се коси со годиште и добра состојба :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #20 на: 10 Јануари 2016, 17:35:13 pm »
Може и да има добри македонски возила, само што јас немам начекано такви на пазарот. Често одам на шопинг и го познавам пазарот. Македонска кола смрди на канта оддалеку.
Ако не знаеш ти да ја одржуваш колата, тогаш како ќе знаеш дека во овластените сервиси се случува да не ти заменат ни масло ни филтер, да ти променат половен/неоригинален дел а да ти наплатат нов/оригинален. Исто така, КОЈ оди во овластен сервис после втората година? 1% одат, затоа што дерат.  Проблемот е многу поголем, затоа што македонскиот метналитет е ВОЗИ ДОДЕКА МРДА, јас на мојата кола ништо не менувам, мојата кола не се расипува. Македонско количе, само за во отпад е.
Штом си поминал 230к во македонија, веројатно е растропана канта, или таква си била уште од нова?
Не мора да е замачкана, само уредна и сервисирана, нефарбана, без очигледни недостатоци.

Увезениве возила и со 500.000км помалку тропаат од македонските со 100.000. А зошто е тоа така ќе ти биде јасно кога ќе прошеташ до италија, германија, холандија. Е сега проблем е шо 9/10 увозни коли се фарбани, ама со многу труд се наоѓа неудиран примерок.
Си купил досега нова кола, па да збореш за квалитет? Ако си купил ке знаеш дека 2 год. гаранција не се дава подолго време. Кој будала ке ти даде 160 000 км гаранција или 5 год., а нема да ти менува филтер за масло и масло? Од кај знаеш дека на запад не ги прават тие финти?
Како тоа овластените сервиси дерат? Промена на филтер за масло и масло за цена од 3000-4000 денари за тебе дерење? Кој локален сервис ти дава 1 година гаранција на извршена поправка? Си ја возел мојата кола, па да кажеш дали е растропена канта?
Ако си гледал разни службени возила за цена на старо железо што очекуваш?
И на крај сигурно возилата што се по 500 000 км. помалку тропат, затоа што почесто се легнати во некој сервис.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #21 на: 10 Јануари 2016, 17:55:15 pm »
Ghia е тогашното највисоко ниво на опрема. Пониското се викаше Flair. Претходните веа CL, CLX, итн

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #22 на: 10 Јануари 2016, 18:02:36 pm »
Овластените сервиси не дерат? Ти да не имаш некој роднина со овластен сервис? Затоа што не да дерат, колат на живо. Исис не им е рамен. Ни 1% од возачите не одат во овластен, сите бегаат од нив. Само оние под гаранција и некои службени возила. Ама и службените се повеќе одат во други сервиси.

Овластените на VW пример во последниве 2 години ги спуштија цените на пола, пример за сет каиши порано бараа 40к, сега 20к,  но пак се повеќе од двојно поскапи отколку кога сам би ги земал деловите и би одел на друго место за промена.

Како само успеја да заклучиш дека европските коли со 500к се понерастропани оти лежеле во сервис бе :D Ајде да не се мачиш ќе ти кажам. Колку што дупки ќе голтниш ти од Велес до Охрид, толку нема германското возило да види во 500.000км поминати во Германија. Нема дупки. Милион пати се поздрави нивните возила само поради фактот што имаат нормални патишта.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #23 на: 10 Јануари 2016, 20:56:52 pm »
Овластените сервиси не дерат? Ти да не имаш некој роднина со овластен сервис? Затоа што не да дерат, колат на живо. Исис не им е рамен. Ни 1% од возачите не одат во овластен, сите бегаат од нив. Само оние под гаранција и некои службени возила. Ама и службените се повеќе одат во други сервиси.

Овластените на VW пример во последниве 2 години ги спуштија цените на пола, пример за сет каиши порано бараа 40к, сега 20к,  но пак се повеќе од двојно поскапи отколку кога сам би ги земал деловите и би одел на друго место за промена.

Како само успеја да заклучиш дека европските коли со 500к се понерастропани оти лежеле во сервис бе :D Ајде да не се мачиш ќе ти кажам. Колку што дупки ќе голтниш ти од Велес до Охрид, толку нема германското возило да види во 500.000км поминати во Германија. Нема дупки. Милион пати се поздрави нивните возила само поради фактот што имаат нормални патишта.

Ова од искуствоко го збориш? Нели купи ново Hyundai и30 чинам беше.
Што се случи да се распадне?

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #24 на: 10 Јануари 2016, 21:09:43 pm »
До 4000 +- 200 евра македонско бензин може некоја Astra H да најдеш а дури испод 4000 можеш Цитроен Ц4 сигурно да земеш, е сега знам одма ќе скокнете француско, ем Цитроен ем Ц4, ем лесно да се продаде... ама тоа ми текнува на памет до таа цена македонско да биде, иначе странско ауди, бмв, мерцедес каков сакаш крш имаш да бираш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #25 на: 10 Јануари 2016, 21:14:35 pm »
За странско се знае. BMW 320d е46. Гарантирано брза продажба.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #26 на: 10 Јануари 2016, 21:18:08 pm »
Не би рекол, познат имаше на оглас дадено е46ка солидно сочувана двајца се јавиа за 1 месец и неможеше да ја даде само замени сите даваат...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #27 на: 10 Јануари 2016, 21:21:23 pm »
Колега увезе од бугарија за шиткање, ја шитна за помалку од 10 дена.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #28 на: 10 Јануари 2016, 22:11:35 pm »
Ksmet e rabotata so sitkanje. Nekoj go biva mu ide ednostavno drug najubava pa nemoze da ja sitne.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #29 на: 10 Јануари 2016, 22:15:26 pm »
Ksmet e rabotata so sitkanje. Nekoj go biva mu ide ednostavno drug najubava pa nemoze da ja sitne.
Соодветна цена е тајната на шиткањето.