Автор Тема: Благодарности и пофалби за дадени совети и препораки  (Прочитано 162089 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1661
Одг:
« Одговори #705 на: 04 Февруари 2014, 22:33:47 pm »
Ne vikam deka deckoto laze. Vikam deka toj sto mu ja kazal sumata laze.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Благодарности и пофалби за дадени совети и препораки
« Одговори #706 на: 04 Февруари 2014, 22:34:57 pm »

дечкото (мартин) ти рече дека ги видел документите со свои очи... зборува за нешто што го видел со свои очи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bravo

• Редовен
Одг:
« Одговори #707 на: 04 Февруари 2014, 22:36:04 pm »
Ok druze. Da ne se nategame. Ja  mislam deka nieden zdrav ne dava 14 000 evra za polovna astra.
Ako ne e problem i ako mu e blizok drugar, neka gi slikne dokumentite da vidime so servis e toa za 8000 evra.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #708 на: 04 Февруари 2014, 22:45:29 pm »
Дури и ако почне колата од 6000 еур да ти се распаѓа имаш можност да го видиш тоа на време, и да не одиш во була туку да ја продадеш..

како го кажувате ова ко да проблемот со колата завршил. завриле маките на првиот сопственик, почнале маките на новиот сопственик...

што демек ако ја продадеш колата што почнала да се распаѓа сама ке се опраи? не бе брат, и тој што ке ја купи ке мора да ја оправи... можда другаров на мартина е тој вториот... или третиот... апсолутно енбитно. колата се распаѓала (литерали) и они парцијално во рок од неколку години додале бајаги повеке пари за да ја направат пиц пец...

Можда јас не се разбирам, ама ако купам кола од 6000 еур и почне да ми се распаѓа , дефинитивно ќе ја продадам и нема да се замарам со нејзе и да правам дополнителен трошок..

Исто и невозможно е да купиш кола од 6000 еур, а да не приметиш дека има сериозни фалинки, бидејќи не може да била ок во моментот на купување, па после одеднаш на копче се распаднала..Ама ете..

Да сум ја купил јас, и да видам дека е тиња (па на прв сервис ќе ти кажат од прилика што да очекуваш), ќе ја продадам за 2000 еур ама не ја задржувам.

Плус 8000 еур доплата , ми е тотално нелогично и ирационално. Дури ми оди да помислам дека документите за сервис од 8000 еур, се можеби некаков начин некој да се исплати преку сервисот.

Не значи ако видиш фактура од 8000 еур за нешто, дека стварно тоа толку било.. можда било 2000, а некој лапнал дополнително.. Не знам. .само гласно размислувам.. Ова е тотално возможно, поготово во нашата држава..

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #709 на: 04 Февруари 2014, 23:07:31 pm »
пошто се работи за механички дефекти а не каросериски никако неможам да си спојам како би излегло се 8000 еур....... тешко веројатно

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29597
    • CARclub.mk
« Одговори #710 на: 04 Февруари 2014, 23:35:26 pm »
Сигурен сум дека Мартин не нè лаже за тоа што го видел. Прво, му верувам, второ - нема причина да лаже.

А што се случило точно со колата, ни самите газди не знаат. Мој совет - нека ја шитнат и нека си купат нешто worthwhile.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34066
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #711 на: 04 Февруари 2014, 23:36:30 pm »
откако дале 14 иљади за =3  - oo

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14236
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #712 на: 04 Февруари 2014, 23:36:42 pm »
Мене ме интересира шо смениле за 8000 евра.За толку пари ке земиш 3 нови мотори. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #713 на: 04 Февруари 2014, 23:51:05 pm »
Де бе луѓе, тие 8.000 не се дадени одеднаш...тоа се делови и делови и свашта во текот на годините...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4196
« Одговори #714 на: 04 Февруари 2014, 23:56:18 pm »
500000 денари се многу погрешно потрошени пари за кола како астрата.се надевам нема пак да направат така лоша проценка

Отсутен Bravo

• Редовен
Одг: Re: Одг: Благодарности и пофалби за дадени совети и
« Одговори #715 на: 05 Февруари 2014, 00:19:06 am »
Сигурен сум дека Мартин не нè лаже за тоа што го видел. Прво, му верувам, второ - нема причина да лаже.

А што се случило точно со колата, ни самите газди не знаат. Мој совет - нека ја шитнат и нека си купат нешто worthwhile.

Nikoj ne rece deka deckoto laze. Go potencirav toa i mislam deka nema potreba da se povtoruvam. Ova ako se odnesuva na mene. Ako ne, ok e.

Eve ne mora da se slikaat dokumenti od servisi. Ajde poprosto. Barem neka mu nabrojat sto toa smenile za 8000 evra.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #716 на: 05 Февруари 2014, 00:37:30 am »

дечкото (мартин) ти рече дека ги видел документите со свои очи... зборува за нешто што го видел со свои очи...

Fakturite molam.
Licno smetam deka e nevozmozno da potrosis 8000 evra na Astra 1.6..makar i totalka da bila..zgmecena od voz...i da si ja popraval vo najskapiot servis.

Bullshit detected...again.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #717 на: 05 Февруари 2014, 00:43:54 am »
Ништо не е невозможно. зашто? Мењал мењал мењал свашта. Глеаш и мотор мењал, па тој потфат сигурно не е мал..
И ја не би ставил фактури што се во толкав износ на форум. Нема што такви документи да се бараат..

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1912
« Одговори #718 на: 05 Февруари 2014, 00:47:58 am »
За 8000 евра Астра ќе сменел. :D И кусур ќе му останело...

Отсутен Bravo

• Редовен
Одг:
« Одговори #719 на: 05 Февруари 2014, 00:49:30 am »
Da bese nekoj drug clen param parce kje go napravevte do sea.