Ќе помине царинска процедура на поштенска царина во Скопје, и ќе ти стигне во твојот град. Во сандаче ќе добиеш известување, кај мене на известувањето пишува и колку пари да си понесам со мене, и ќе си појдеш во твојата пошта и среќен ќе си ги земеш, и право на мајстор!
Нема додатни давачки и лежарина. До сега многу работи сум нарачувал за колите со поголема вредност, нема лежарини и задржување. Ама рачунај дека од германија пратка во МК стига за помалку од 7 дена, и од пошта центар до ѓорче им треба уште 7 дена
Ти благодарам многу Симо!
Значи, за следни нарачки, за да се испорачуваат на овој начин( инаку, причината поради која се ежам од DHL и FedEx e што два пати веќе се малтретирав наваму натаму за смешни пакетчиња и веќе се откажав од посериозни нарачки.), да ги добивам локално, треба да обрнам внимание само да не се преку некоја од споменатите брзи пошти, дали добро разбрав?
Ќе разгледам и други работи од истиов продавач доколку се мине без проблем
Ви благодарам на сите друштво, ми помогнавте многу!
Среќни празници на сите и кога ќе ја потсредам маздата ќе постирам во оваа тема некоја фотка.
П.С.- Нашата Македонски Пошти е пример за тоа како не треба да работи една пошта. Дури и од Кина до Македонија стига побрзо отколку од царина до кај мене дома