Да бе, само да ми објасниш како тоа „човечкиот фактор“ се сменил толку многу за една година, за да има 40% ЕЕеј 40 проценти повеќе жртви! Што нестабилен фактор ќе беше....
Ако имало 2 жртви во 1910та, а 4 жртви во 1911та тоа значи дека има процентуално зголемување од 100% во поглед на смртноста од претходната година. Доколку 1961ва немало ниедна жртва, следната година има 3 жртви, тоа значи дека процентот на смртност во сообраќајките во 1962ра година се зголемил за ∞% во однос на претходната година.
сега викаат дека се 400+ жртви за оваа година... лани биле околу 300 тогаш... тоа се тие 40% повеке... па добро, ок, лани така испаднало... понекогаш со бројките е игра на среќата или баксузот. јас уназад не сум гребнал кола 2-3 години. вчера и завчера комбето го изгребав двапати (секој ден по еднаш)....
и сега оваа година имало 400+ жртви, следната (оваа година) ке има можеби 250 и тогаш кога ке се испоразлајат по телевизииве дека полицијата и власта во заедничка корелација и сорабтка, на чело со премиерот и јанкуловска до него со крајни напори успеале да направат ОГРОМНО намалување на смртноста кај возачите и пешаците, успеале да направат ОГРОМНА разлика во бројот на сообраќајки... за воља на вистината они нема да мрднат ни со мал прст. таа бројка од 400+ жртви е кажана и задржана уште кога оние момцине со бмв-то си ги искинаа главите во кисела вода. а ако не се лажам тоа беше август или септември? тоа се 3-4 месеци. тоа е една третина од годината да не мрдне бројката скоро ич?
тогаш токму тоа ја потврдува мојата теорија дека така се потрефило. така господ решил, или алах, или сатанати... кој не верува во тие глупости тогаш нека верува во коинциденција. ете, така се десило. се погодило голем број на шупаци да направат сообраќајки повеке баш во таа (баксузна) 2013-та година...