Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570035 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3120 на: 04 Ноември 2016, 14:48:47 pm »
Јас имам Смарт ТВ Самсунг и користам Ајфон 6 и има вифи ремоут контрол се конектира со ТВ и гајле немаш. Убава рецензија си напишал

кажи како?

На она 3Д тачот сеуште не сум му нашол примена, односно не сум нашол каде да го користам, ама нов сум :)
Најкорисна примена ти е кога пишуваш текст, задржи посилно на тастатурата и можеш да го мрдаш курсерот каде сакаш за да едитираш нешто, корисна работа. Намести си во Settings помал притисок на 3д тачот, мене ми е на Low и е супер така.

супер, не сум знаел за ова

Дали од 9.3... отиде на ios 10 директно преку телефонот, ота апдејт?? Сега има iOS 10.1 и iOS 10.1.1. Правилна инсталација на поголем софтвер е ЧИСТА инсталација со ipsw Преку iTunes и сетирање на телефонот како нов.

Доколку сакаш тоа да го направиш и да немаш никакви проблеми со мрзнење и  телефонот да ти фуче, пиши ќе ти кажам како доколку не знаеш, лесно е.

Телефонот дојде со 9. нешто. Инсталирав нешто ситно од пликации и утре дента направив ОТА апдејт на 10.1, па наредниот имаше уште нешто ситно за 10.1.1
Прати линк како се прави ова чиста инсталација да пробам. Само не ми се преинсталира и сетира пак од ново све :(

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3121 на: 04 Ноември 2016, 15:01:44 pm »
1. Симни и инсталирај на PC iTunes доколку немаш инсталирано.

2. Симни од IPSW firmware, одбери таму iphone---6s итн и симни го последниот 10.1.1. 2.3Gb така нешто е.

3. Откако ќе се симне поврзи го телефонот со PC, стисни Trust this computer ако се појави на телефонот. Би требало програмата iTunes да стартува автоматски кога ќе го прочита телефонот, ако не уклучи ја ти. Телефонот ќе се поврзе со iTunes, ќе го видиш тоа ќе ти се појави, ако не горе лево имаш иконче во форма на телефон стисни го тоа.

4. Стави го симнатиот фајл на десктоп, отвори iTunes држи Shift и стисни Restore. Ќе ти се отвори прозорче да го одбереш фајлот, одбери го и чекај. Он ќе си ја заврши работата. Не трае многу долго, чекај и не стискај ништо. Не се плаши ако на крај пишува Problem with your iphone, нема везе тоа, бидејќи не е подигнат го јавува на Itunes програмата :) Кога ќе заврши кога ќе се покрене софтверот можеш да го исклучиш кабелот и вклучи пак за ако сакаш да одбереш set up as new iphone мада тоа можеш и преку телефон при самото сетирање.

5. Сетирај го како нов, Set up as new iPhone.

Со ова ќе ти се избрише се, освен контактите, тие пак ќе си ги покренеш од Gmail.

Пробај го ова па пиши. Ова е правилна инсталација кога се оди на голем софтвер како што е 10-ка.

Да напоменам дека за да го направиш ова претходно мораш преку телефонот да ја исклучиш опцијата Find my iPhone при што ќе ти побара пасворд од appleID- то.

Поради заштита нели, за ако то го украл некој да не може да направи рестор. Речиси е невозможно да пробиеш пасворд од icloud и украден ајфон да ставиш во функција и да превземеш документи и слично, ама за делови ќе се најде

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3122 на: 04 Ноември 2016, 15:12:09 pm »
Правилна инсталација е да кликнеш „Update“ на копчето во менито.

Толку.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3123 на: 04 Ноември 2016, 15:15:46 pm »
Отвори на ТВ опции за приклучување на уреди преку вифи и таму имаш процедура, сега не знам како беше точно, јас имам ставено на мобилниот апликација/далинско и кога не ми е при рака далинското(скоро секогаш), си пичам со мобилниот. Мислам дека има можност и за стрим, само не сум се замарал пошто си пуштам или со ХДМИ кабел, а има и опција преку вифи/апликација на лаптопот. Инаку апликацијата на мобилниот се вика SamRemote

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3124 на: 04 Ноември 2016, 15:15:59 pm »
^^

Доколку се работи за секјурити апдејтче од 50-60 мега нема проблем. Вака не кога се работи за 1.7-8 Gb голем апдејт.

Нека проба па нека дојде во темава да каже дали ќе има мрзнења ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3125 на: 04 Ноември 2016, 15:22:04 pm »
Кај мене ако во позадина е исклучен месенџерот и кога отварам фб апликација и потоа од фб апликацијата на месенџер, се чека премногу. Еднаш ми има замрзнато натискав копче ова она, после 15-20секунди малце се шекна и се оправи. Истото ми се има случено и на друга апликација, мислам дека беше хромето. Таков проблем на 9ката немав.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3126 на: 04 Ноември 2016, 15:24:36 pm »
Имењак, што ајфон имаш? НЕ СМЕЕ да се чека, направете чиста инсталација со постапките погоре и нема да имате проблеми.

Кога инсталирате голем/major апдејт од стара верзија по принцип ота, кликни на копчето и готово добивате фајлови спаковани за апдејт, кој е помал на пример ако цел firmware е 2.3 гига вака е 1.7 преку телефон, во текот на таква инсталација настануваат ситни проблемчиња кои во иднина ве јебат, а вака правите комплетна од корен инсталација на цел нов Software, како што излегол од фабрика така. Толку да ви кажам :)

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3127 на: 04 Ноември 2016, 15:28:23 pm »
Ајфон 6, ама јас не го поврзувам често со лаптоп или нешто такво исталирано, освен Ајтунс и Синциос за префрлање песни во моб

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3128 на: 04 Ноември 2016, 15:32:39 pm »
Ова правилнава инсталација ни на андроид 1.5 не мораше вака да правиш :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3129 на: 04 Ноември 2016, 15:58:31 pm »
Фала Александар :)
Ама со оваа постапка треба пак се’ да инсталирам?
Пак да инсталирам апликации, правам фолдери, преместувам апликации, сетирам во сетингс или не?
Или можам некако бека ап да направам?
Пораки се бришат?

Ако да, џабе сум доаѓал на iOS, на Андроид се занимавав со тоа :)

Забраев да пишам и за сецкањето. Си подзасецкува, поготово во ризент апс или при преод од една кон друга. Ништо помалку од еџот односно хатецето.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3130 на: 04 Ноември 2016, 16:08:13 pm »
Поентата е се одново, сет ап ес њу, затоа ти реков. Се бришат пораките, потоа инсталираш и сетираш поново. Абе 15 мин работа е инсталацијата. Ова ти го кажувам бидејќи јас го имам истиот телефон и немам никакви проблеми, топ е софтверот, брз и мазен. За да немаш проблеми, ова еднаш го правиш и готово, т.е го правиш кога искача голем апдејт како што е 10.

Исклучи на некои апликации backround refresh, оние како Dropbox и слично, остај мејл, фб и тие  и обавезно освен weather другите намести ги да влечат локација само кога ги користиш, односно while using. Ова забораив да ти кажам, ради батеријата.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3131 на: 04 Ноември 2016, 16:11:29 pm »
Го правиш тоа за после пак да ти сецка камерата пошто некој утнал код. Ни на андроид не се прават глупостиве освен ако не прегрева телефонов или секоја можна програма крашнува. Продолжи со нормални апдејти.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3132 на: 04 Ноември 2016, 16:15:23 pm »
.
« Последно менување: 04 Ноември 2016, 16:25:23 pm Allexxander »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3134 на: 04 Ноември 2016, 23:43:54 pm »
Фала Александар :)
Ама со оваа постапка треба пак се’ да инсталирам?
Пак да инсталирам апликации, правам фолдери, преместувам апликации, сетирам во сетингс или не?
Или можам некако бека ап да направам?
Пораки се бришат?

Ако да, џабе сум доаѓал на iOS, на Андроид се занимавав со тоа :)

Забраев да пишам и за сецкањето. Си подзасецкува, поготово во ризент апс или при преод од една кон друга. Ништо помалку од еџот односно хатецето.

Правиш бек ап на комп.
После инсталирање на нов софтвер и враќаш назад се од бекап.
Бекапот му е доста добар. Се враќа, како да не си направил ништо.
Слики, музика, повици, пораки, апликации, фолдери....... се!
Единствено не памти пасворди од ви-фи.