Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570548 пати)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3075 на: 05 Октомври 2016, 12:48:40 pm »
Па секој не работи на лаптоп или води фирма со лаптоп. Збореме за лаптоп што го употребуваш за секојдневие, да си симнеш песнички за во кола, варез апликации и игри, симнување позадини, торенти, филмови. За изгледот на самсунг се согласувам, ама тоа е разликата на вкусови И навика. Има многу работи што не ги знаеш за андроид што на ИОС МОЖЕБИ ке излезат некогаш или се излезени за неколку стотици еврејки. Андроидот можеби има проблеми со стабилноста и се, ама има доста и поволности. За секојдневие, за обичен човек ИОС е супер, зошто е лесен, брз, едноставен, НО не се сите задоволуваат само со фејсбук апликација. Детекција на лице(или очи, не сум сигурен), тоа ке биде една од WOW новости кај Ејпл, додека корисниците на андроид ке си умрат од смеа, ова е само еден пример. Кој век сме, уште ајфонот не е отпорен на удар, или отпорен на вода, идр. Да не збореме за игри, апликации, филмови, песни  што се плаќаат, што можат да ги најдеш на интернет и да си ги ставеш во телефонот беспари, барем кој се разбира малце повеќе(зборам за андроид). За песни, видеа, филмови има апликацијиа и за ИОС и некој што се поразбира ке се снајде, ама ВАРЕЗ апликации/игри (или воопшто билошто на макбук) на ИОС кога ке ставеш, пиши ми на пејџерот.

Пак ќе речам, не знам зашто мислиш дека на мекбук неможе да спуштиш слика, песна, торент или апликација. Се се прави нормално ко на секој вондоус, чак и поедноставно.

И иос и мек ос се дизајнирани да те заштитат од штетен софтвер. Али тоа не значи дека нема начин или неможе да се инсталира нешто надвор од маркетот. Твој избор, исто као што рутираш андроид, пикаш вируси и после не чини.

Детекција на лице или очи е софтверски алгоритам. Не гледам некоја иновација во тоа. Работев на таков алгоритам у 2012 со обична веб камера. Пак, големи чуда.. Сигурен сум дека има на иос апликација што врши детекција. Имав нексус со таква опција за отклучување и никад не го користев. За фејс рекогнишн влијаат многу надворешни фактори и неможе да функционира фино сегде. Затоа е некорисно на телефон. Има иновации на андроид, ама мн се некорисни. Еве NFC овозможи трансфер на фајлови ако залепиш два телефони. Понепрактичен начин не постои. Кој искористил тоа нека се јави.

Од Андроид телефони само нексус поштувам и све беше фино и ефтино до 5ката. Сега за да купам нексус или пиксел ми требаат мин 500 евра.

Тоа е проблемот и споредбата. Добар андроид телефон сега кошта колку и еден ајфон. А дека ајфонот подобро работи, нема збор.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3076 на: 05 Октомври 2016, 13:09:24 pm »

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3077 на: 05 Октомври 2016, 13:17:00 pm »
Го разбираш поимот WAREZ(НЕ ВИРУС)? Можеш да исталираш кракуван Фотошоп на макбук или некоја кракувана игра, поточно воопшто дали постои кракувана игра за ИОС? Јас цел живот(повеќе од 10години) користам варез апликации и дали 2-3пати сум има проблем со инфициран софтвер. Ако не знаеш да се заштитеш сам себе, тоа е друго. Можеш да симнеш песна на ИОС да речеме од страната muzofon.com? Половина, можеби и 3/4 воопшто сите апликации или игри што постојат за виндоус, не подржуваат ИОС или како и да се вика оперативниот систем на макбук. Значи читај убаво, не знам зошто од цел текст се фати за апликацијата за препознавање(отклучување мобилен со лице) што на ИОС не постои таква апликација(да го отлкучеш со лице). Ајде пак ке ти повторам
Цитат
За секојдневие, за обичен човек ИОС е супер, зошто е лесен, брз, едноставен, НО не се сите задоволуваат само со фејсбук апликација.
Наместо да водиш инает, одговори ми на горенаведените прашања со болдиран прашалник. Можеш да симнеш песна од продавница како Епј Сторе СО ПАРИ, додека на виондоус платворма сето тоа го правиш беспари. Па нема секој човек да плаќа по 1-5евра за една песна, а и да имат никој не сака да плаќа кога тоа го има на интернет БЕЗПАРИ
« Последно менување: 05 Октомври 2016, 13:26:05 pm tjolie »

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #3078 на: 05 Октомври 2016, 13:30:49 pm »
Го разбираш поимот WAREZ(НЕ ВИРУС)?
Апсолутно, само не знам како ти дефинираш Крак со не-вирус?

Можеш да исталираш кракуван Фотошоп на макбук или некоја кракувана игра, поточно воопшто дали постои кракувана игра за ИОС?
Можам на мекбук, на ајфон немам пробано, но мислам дека има опција ако го отклучиш и да си инсталираш надворешни апликации.

Можеш да симнеш песна на ИОС да речеме од страната muzofon.com ?
Иницијално не, но со џејлбрејк најверојатно..немам проверено..Искрено, покрај spotify никоаш не ми текнало на тоа

Не водам инат, туку си праиме муабет..
Сакам да ти кажам дека користев виндоус професионално и андроид исто и моментално сум на Мек ОС (мек мини на работа и мекбук по дома) и ИОС(на ајфон) и за тоа што работам ми се понашаат доста постабилно од претходниците..
За игриците не дискутирам, пошто не играм ништо на горенаведениве уреди.

Ајде поздрав

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3079 на: 05 Октомври 2016, 13:46:48 pm »
Па да знаеш како работе кракуван софтвер, тоа е друго. Нормално ке излезат инфециран крак или патч, ако размислиш зошто е така(што корист има вирусот... Не можам да ти објаснувам како работи крак(не сите) и зошто некои антивируси детектираат вирус во чист крак(некои кракови НАМЕРНО се инфицираат, тоа е друга приказка) или патч. Не сум сретнал, а додуша не сум ни користел макбук(баш поради варез), кракувана фифа или фотошоп за макбук. Спотифи ако си плаќаш по десетина евра месечно за премиум акаунт, нормално нема да се замараш дали можеш да симнеш песна, пошто си плаќаш, а не верувам на џејлбрејк дека може да се симнуват песни на тој начин. Јас симнувам песни на мојот ајфон, прво симнам на лаптопот без никаков проблем(виндоус платформа), потоа преку апликација ги префрлам на телефонот, ама многупати апликацијата знае да ми поебе сите песни на ајфонот. За разлика на андроид, тоа е многу полесно и поедноставно(не мораш ни да го поврзуваш телефонот со лаптопот)
« Последно менување: 05 Октомври 2016, 13:51:53 pm tjolie »

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #3080 на: 05 Октомври 2016, 14:00:47 pm »
Па да знаеш како работе кракуван софтвер, тоа е друго. Нормално ке излезат инфециран крак или патч, ако размислиш зошто е така(што корист има вирусот... Не можам да ти објаснувам како работи крак(не сите) и зошто некои антивируси детектираат вирус во чист крак(некои кракови НАМЕРНО се инфицираат, тоа е друга приказка) или патч. Не сум сретнал, а додуша не сум ни користел макбук(баш поради варез), кракувана фифа или фотошоп за макбук. Спотифи ако си плаќаш по десетина евра месечно за премиум акаунт, нормално нема да се замараш дали можеш да симнеш песна, пошто си плаќаш, а не верувам на џејлбрејк дека може да се симнуват песни на тој начин. Јас симнувам песни на мојот ајфон, прво симнам на лаптопот без никаков проблем(виндоус платформа), потоа преку апликација ги префрлам на телефонот, ама многупати апликацијата знае да ми поебе сите песни на ајфонот. За разлика на андроид, тоа е многу полесно и поедноставно(не мораш ни да го поврзуваш телефонот со лаптопот)

Не плаќам спотифај, користам кракната верзија...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3081 на: 05 Октомври 2016, 14:02:05 pm »
Не си користел мек, затоа и не знаеш што зборуваш.

Кракувани програми има за мек, функционираат исто добро како на виндоус. 5 години користам нелиценциран Офис, инсталирав и фотошоп, ама не ме бива па си го избришав. Во 2016та збориме за симињање на песни дали е или не е возможно на некоја платформа?

На телефон за ништо не треба да платиш ако не сакаш, ќе си го џеилбрејкуваш и си тераш, дури мислам дека имаше опција и без ЏБ да си инсталираш апликации, али одамна не сум се занимавал со тоа.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3082 на: 05 Октомври 2016, 14:40:04 pm »
Па баш заради тоа не сум користел мекинтош, а после средно(после 19-20) години, не се занимавам воопшто со варез, фишинг, секакви нелегални работи(освен кракувани програми, фотошоп, корел, исл.). Тогаш не постоеше никакви кракувана програма за мекинтош, воопшто(пред 7-8год), затоа мислев дека и ден денес пружаат отпор, ама ете во грешка сум бил, се извинувам, спомнав дека не сум користел, сум слушнал(многу одмамна) дека се заштитени, ама ете, не биле. Инаку користам ајфон можеби 4-5години(3Г,4,6) и ме нервира што не може да се симне песна директно од некоја страна. Имаше доста програми за да ги зачува и оффлајн да слушаш, ама по кратко време ги блокираа(со апдејти им е*аа мамата). Инаку имав 3Г џејлбрејк и пак не можев да симнам песна преку бровсер, затоа мислам дека и на поновите верзии е исто(можеби може, не сум сигурен за новите модели). Сега користам програма да префрлам песни од лаптопот во ајфонот, добро е што програмата е бесплатна и редовно ја апдејтуваат(неапдејтувана верзија има проблеми). Со програмата може мислам да се префрлат слики, песни, видеа и апликации(не сум сигурен), ама никако не ми текнало дека постојат кракувани ИОС апликации, а и да постојат не би ставил, не би ризикувал да изгубам гаранција(наскоро ке истече до декември) или пак од Епјл да го заклучат на Ајклоуд или штотизнам како поради некоја игра. И да би имал макбук истотака не би ризикувал.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3083 на: 06 Октомври 2016, 12:07:53 pm »

Нема конкуренција.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #3084 на: 06 Октомври 2016, 12:15:16 pm »
апликација за преглед на историја на трошење на батеријата?
нешто како графиконот на андроид? барав по аппсторе ама нема ништо соодветно.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #3085 на: 06 Октомври 2016, 13:03:19 pm »
Нема конкуренција.

Istata ja imam..odlicna e

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3086 на: 06 Октомври 2016, 14:02:55 pm »
апликација за преглед на историја на трошење на батеријата?
нешто како графиконот на андроид? барав по аппсторе ама нема ништо соодветно.

Не знам која бројка ајфон користиш, ама не ти треба никаква апликација за да видеш трошењето на батеријата во последните 24часа или последните 6 дена, само отвараш Сетингс, па Батери и доле ти покажува процентуално(ти сакаше графикон, ама и вака можеш да проценеш што ти троше најмногу)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #3087 на: 06 Октомври 2016, 15:39:56 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Нема конкуренција.
Nillkin се врв за маски, на ebay по пола цена од сајтот излегуваат поевтини од било која мобилара кај нас.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3088 на: 06 Октомври 2016, 16:08:37 pm »
Прв пат да прочитам дека кинеска фирма е врв за нешто.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3089 на: 06 Октомври 2016, 16:18:19 pm »
Сериозно, имаат добри маски, кои се предностите? Не го здебелува телефонот, многу незначително минимално, лежи до милиметар прецизно, убаво изгледа, колку сакаш вади ја/ставај ја нема да го изгребеш телефонот бидејќи е убаво изработена и силиконска.

Hard case е заебан за овие работи, уместо да го заштитиш ќе го оштетиш. Инаку би ги вброил Ringke али они не прават силиконски туку само Hard. Инаку се добри и тие.

Е сеа маана на силиконскиве е што пожолтуваат, башка ако пиеш цигари у нејзина близина охоо... За 3 месеци тутун жута. Еве ја имам дома Clear проsирната, оваа на сликата ја нарачав од ибеј Gray модел за нијанса потемна, белки нема да се познава до толку.