Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 695150 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2460 на: 25 Октомври 2015, 23:57:18 pm »
Со што сакаш да го пробаш?
5 или 6?

со било кој ајфон што кошта 9.000 денари нов во продавница...  значи за пари праевме мубает нели? 5 или 6 не кошта 9.000 денари нов во продавница... и не збориме за било кој телефон даден во пакети преку мобилни оператори...  сувоќешно друже... за пари.. идеш во продавница за мобилни, вадиш 18.000 денари и купуваш еден ваков како мојот, за 9.000 денари и купуваш ајфон за 9.000 денари... ке правиш споредба? кој ајфон може да се купи нов 9.000 денари?

мислам, ми ја свати поентата нели? цените за сите ај-шит производи се десето струко поголеми од реалното.. мислам, до безобразие е многу...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2461 на: 26 Октомври 2015, 00:02:46 am »
Стварно маега му... Зошто нема нов Мерцедес Ес-класа за некои 8000 евра во салон... Мислам исто е шо, има тркала и седишта, тоа е тоа...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #2462 на: 26 Октомври 2015, 00:11:17 am »
Така е онак, мислам 9000ден ти си купи парче пластика, шо до денес ти сносило 200 нервози и 20пати имаш помислено да го акнеш, и денес вреди 1250ден битпазар.

А ајфонов Шо го купив лани 160е, денес можам да го продадам 130е из шале.  То е.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #2463 на: 26 Октомври 2015, 00:27:52 am »
iPhone се зима за стабилноста на софтверот и поради политиката на Apple за телефони во гаранција. За ништо друго. Во камера не е најдобар, во меморија не е најдобар, во издржливост на батерија не е најдобар. Според мене овие се трите од петте (стабилност, меморија, камера, батерија, гаранција) клучни работи при купување на телефон. Не дај боже да се деси некој посериозен дефект на телефонот (ретко, али се случува) или не дај боже некако да се заклучи на iCloud. Џабе маката после, тури пепел.
Моментално користам P8, службен и можам да си го мерам со било кој iPhone во секој поглед и да победам во real-life ситуации. Метален е цел, потенок од 6-та iPhone за 0.3мм (апсолутно не се приметнува) батерија држи ден и пол (без игри), smooth е до јаја, до сега 3 месеци само еднаш се избагува, меморија има 16 гига + моја СД, камерата е топ посебно ноќни фотки ако се разбира човек од shutter speed (има посебен мод таков) и уште 100 позитивни работи.  
И не го правете iPhone дека нема по некој баг во софтверот зашто има мал милион, од заглавување на тач при нормална работа до понекогаш засецнување. Никој не е совршен.

ПС. Да, би земал iPhone 6 уште утре да имав вишок 500 еур.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2464 на: 26 Октомври 2015, 01:13:36 am »
Така е онак, мислам 9000ден ти си купи парче пластика, шо до денес ти сносило 200 нервози и 20пати имаш помислено да го акнеш, и денес вреди 1250ден битпазар.

А ајфонов Шо го купив лани 160е, денес можам да го продадам 130е из шале.  То е.

абе ај? сериозен си? со телефонот мој сум имал само еднаш нервоза... на форумов нејке да отвара ембадирани линкови од јутјуб.. и толку.. ниеднаш до сега немало “лаг“ некаков или нешто да не работи... а за вредноста е дискутабилно... збориме за нов телефон си купил за 160 евра или половен? зашто ако е половен, не ти е на место компарацијата... збориме за НОВ ТЕЛЕФОН...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2465 на: 26 Октомври 2015, 01:15:57 am »
И ајфоните не отвараат ама не кажуваат ;D

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2466 на: 26 Октомври 2015, 07:27:03 am »
Јас имав ајфон сменив на самсунг ѕ3,ѕ4, ноут3, ајфон 5ѕ (само 7 дена) па ѕ6, па ѕ6еџ  моментално. Мислев дека ајфон е тоа што ми треба, се заебав. Се помирив дека ќе изгубам пари го вратив си земав самсунг. Не знам навика ли е што ли е ама телефонот не успеа да ме направи среќен. За да пребарам контакт треба да му влезам во мени, на самсунгот само ги типкам првите неколку букви на тастатурата за ѕвонење и контактот ми излегува, проста, а корисна работа за мене. Со кочење сецкање и слични работи сум немал заебанции затоа што сум го имал актуелниот телефон за своето време па се држел добро. Еве имам некои галакси таб дома, нека е стар 2 год, одбива послушност како пред две год кога беше купен. Се на се кој на што е навикнат и што му треба, за мене добар екран, камера и дизајн.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2467 на: 26 Октомври 2015, 10:12:32 am »
Јас имав ајфон сменив на самсунг ѕ3,ѕ4, ноут3, ајфон 5ѕ (само 7 дена) па ѕ6, па ѕ6еџ  моментално. Мислев дека ајфон е тоа што ми треба, се заебав. Се помирив дека ќе изгубам пари го вратив си земав самсунг. Не знам навика ли е што ли е ама телефонот не успеа да ме направи среќен. За да пребарам контакт треба да му влезам во мени, на самсунгот само ги типкам првите неколку букви на тастатурата за ѕвонење и контактот ми излегува, проста, а корисна работа за мене. Со кочење сецкање и слични работи сум немал заебанции затоа што сум го имал актуелниот телефон за своето време па се држел добро. Еве имам некои галакси таб дома, нека е стар 2 год, одбива послушност како пред две год кога беше купен. Се на се кој на што е навикнат и што му треба, за мене добар екран, камера и дизајн.

Е така де :)

Процедурално, не знам шо мајка си барал да влагаш у менија за да бараш контакт... Додека си на хоум скрин, повлечи надоле со прстот, ќе ти се отвори "Spotlight" (пребарувач што може да пребарува низ се’ на телефонот - контакти, мејлови, апликации, белешки итн итн) и ќе си пишеш име на контакт. Толку.

Успут, онака сиријасли, која е поентата на закривените рабови на Ѕ6 edge? Јас го имав у рака кратко време, не успеав да најдам што е реалната поента, ама еве, пошто го имаш подолго време, можеби си ја нашол истата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2468 на: 26 Октомври 2015, 10:31:30 am »

Леле леле, ќе се пукнело од лутина. Не знам дали повеќе јас се лутам што во денот ниеднаш нема да ме извиси андроидот од 11.000 денари или дали повеќе се лутиш ТИ поради истото тоа. Чил бе маестро. Ќе ти се расипИ ајфонот за некоја година и ќе се спасиш од него, па ќе си земеш HTC после и решен проблем.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2469 на: 26 Октомври 2015, 10:37:11 am »
Ако се расипе за некоја година, ќе си земе друг ајФон, зашо да зима НТС (кои може нема ни да опстојат толку долго).

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #2470 на: 26 Октомври 2015, 10:40:35 am »
Како клинци у основно сте.  ;D ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2471 на: 26 Октомври 2015, 10:45:05 am »
ТИ СИ КАКО КЛИНЕЦ У ОСНОВНО!!

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2472 на: 26 Октомври 2015, 15:14:01 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2473 на: 27 Октомври 2015, 14:27:06 pm »
How to speed up iOS 9 in seconds [Jailbreak only]

Цитат
Animations are noticeable all throughout iOS 9 and all iOS versions before it. There are animations when opening an app, launching the app switching, sliding from the lock screen, and so on. These animations, while appealing to the eye, can take some time to complete. By increasing the speed of these animations you can easily speed up the overall function of your iPhone. In order to take advantage of this speed boost app you’ll need a jailbroken iOS 9 device and a few minutes of your time.

http://www.iphonehacks.com/2015/10/how-to-speed-up-ios-9.html

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2474 на: 27 Октомври 2015, 14:37:14 pm »
Истово се прави на андроид без рут. :P