Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 696100 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1965 на: 11 Февруари 2015, 13:48:38 pm »
стари се сликичките.
имаш потреба од џеилбрејк, само не знаеш.

после џеилбрејк, си велиш................ што сум прал јас вака цело време???

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1966 на: 11 Февруари 2015, 13:53:49 pm »
Имав на 4ката, и таму ми праеше разлика. Со оглед на тоа што (отприлика) знам што се’ може да се праи со џејлбрејк, не осеќам дека многу пропуштам. Твикови и онака нејќам да праам, SBSettings е една од стварите која ми фали, и покрај Control Center-от, а за апликации, да га еем, ако некоја ми се свиѓа, си ја купувам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1967 на: 11 Февруари 2015, 13:59:13 pm »
Купи си навигон 90 долари.
;D ;D

Имаш clock up (шо ќе го убрза секој ајфон), имаш твикови за контрол центар што живот значат, твикови за камерата сло - мо, итн........

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1968 на: 11 Февруари 2015, 14:03:51 pm »
Имам Гармин регуларна навигација, не ми треба Навигон :)

Clockup - ок, секое накнадно убрзување не е на одмет, се’ додека нема некои нус појави.

Од твиковите за Контрол Центар, највише ми фали да имам тогл за 3G, наместо Airplane или Do Not Disturb.

Имам сло-мо и тајмлапс на камерата, со фабричкиот софтвер, така да ни тоа не ми треба :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1969 на: 11 Февруари 2015, 14:04:55 pm »
Осмица се понаша ко Андроидџија ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1970 на: 11 Февруари 2015, 14:08:29 pm »
Се понашам како правилен јузер на ајфон.
;)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #1971 на: 11 Февруари 2015, 14:10:23 pm »
Се понашам како правилен јузер на ајфон смарт телефон.
;)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1972 на: 11 Февруари 2015, 21:33:00 pm »
http://www.redmondpie.com/this-cable-can-charge-your-iphone-android-device-in-half-the-time-video/

Да видиш да невервиш. 50% побрзо полнење, само со друг кабел :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #1973 на: 12 Февруари 2015, 08:15:53 am »
Кабелов е здрава глупост, али ете, треба да му текне на човек. Финтата е што кога полниш преку компјутер, ја исклучуваш синхронизацијата, и автоматски побрзо полни. Истиот ефект ќе го постигнеш со обиечн кабел и уштекување во штекер, наместо во компјутер.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1974 на: 12 Февруари 2015, 09:36:01 am »
Најбрзо можеш да напуниш, ако го штекнеш полначот у штекер и телефонот го туриш у "Airplane mode". Ќе бидеш недостапен некое време, али доста брзо ќе ти ја напуни батеријата.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1975 на: 12 Февруари 2015, 09:48:29 am »
Још боље, ако го исклучиш телефонот скроз. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1976 на: 12 Февруари 2015, 09:57:26 am »
Така ќе треба одново да убацувам пасс за влез во Епл Стор, и да му убацам паскод за да ми се реактивира ТачИД.
На крај краева, полесно и побрзо се завршува работа со еден тогл он/оф, отколку со исклучување/уклучување на телефон.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1977 на: 12 Февруари 2015, 10:01:01 am »
Сакам да кажам, побрзо ќе биде полнењето. Не знам кои се процедурите за Епл од кога ќе се уклучи телефонот.

Баш треба да напраам тестче едно, да измерам колку ќе му треба од рецимо 3% до 100% со уклучен телефон (и сите пропратни тралалајки - wifi, bluetooth, итн) и колку ќе му треба со исклучен телефон.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2831
« Одговори #1978 на: 12 Февруари 2015, 10:11:21 am »
А слушам и дека во РЕК Битола директно кај изворот, нијанса побрзо се полнеле, посебно ајфоните, пошто струјата била ајфон френдли и епл сертифајд :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1979 на: 12 Февруари 2015, 10:16:03 am »
Сакам да кажам, побрзо ќе биде полнењето. Не знам кои се процедурите за Епл од кога ќе се уклучи телефонот.

Баш треба да напраам тестче едно, да измерам колку ќе му треба од рецимо 3% до 100% со уклучен телефон (и сите пропратни тралалајки - wifi, bluetooth, итн) и колку ќе му треба со исклучен телефон.

Ако некој има време и нерви, и недостаток на попаметна работа, можда би можел да се нафати да тестира колку брзо би се полнел телефонот ако е во "Airplane mode" и ако е исклучен :) Ја не би :)

Процедурите на Епл се, да го уклучиш телефонот и толку. За дополнителна заштита на корисникот, ТачИД не функционира после ресетирање на телефонот и мора да се убаци пасс за Епл Стор, и/или паскод за отклучување на телефонот.

А слушам и дека во РЕК Битола директно кај изворот, нијанса побрзо се полнеле, посебно ајфоните, пошто струјата била ајфон френдли и епл сертифајд :D

Вајрлес чарџингот тамо фуче :D