Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 646472 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1245 на: 11 Октомври 2013, 12:14:58 pm »
iPhone 5S users report 'Blue Screen Of Death' reboots

Цитат
Apple's latest iPhone 5S has an unexpected feature: the Blue Screen Of Death (BSOD). While it's typically an error found on older Windows PCs, a number of iPhone 5S users are reporting random reboots on their handsets following a BSOD. The blue screen reboots appear to be iPhone 5S specific and are largely occurring with Apple's own iWork apps that come free with all new iOS devices. Videos detailing the issue show that multitasking between apps seems to trigger the BSOD. iPhone 5S users are also reporting random reboots during device use.

Apple has released iOS 7.0.2 to primarily fix lock-screen security bugs, but the latest version does not address the reboot issues. Several threads on Apple's support forums highlight the problem, and a number of Twitter users have also expressed their frustrations. One workaround to alleviate the iWork-related reboots is to disable iCloud syncing for Apple's Pages, Keynote, and Numbers apps. We've reached out to Apple to comment on the blue screen reboots, and we'll update you accordingly.

The Verge

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1246 на: 15 Октомври 2013, 18:34:25 pm »
Дечки, како најлесно да синхронизирам зачувам контакти слики пораки свашта од ајфон?
Уствари ми треба да ги иам, и у ПЦ да речеме и у ајклауд или каде и да одат и кога ќе се смени телефончето директно да им напраам трансфер на другот?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1247 на: 15 Октомври 2013, 18:36:17 pm »
Па синк на ајклауд, а после синк на другиот на ајклауд.

Или вака:

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1248 на: 15 Октомври 2013, 22:31:08 pm »
Делумно ми помагаш, се обратив кај томе ама ај и тука па да пишам може некој има некоја др идеја.
Сите податоци од телефонот ќе треба да се префрлат во нов АМА
Се работи за некој 20ГБ податоци (најмногу слики) тоа значи неможе преку ајклауд пошто дава само 5гб
контактите ајклауд? сигурно?
и да, неможам да направам целосен бекап у ПЦ пошто, човеков живее во УСА, таму ќе си купи нов телефон, а бекапот ќе остане тука, односно не носи свој пц па на неговиот да напраиме бекап

решение?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1249 на: 15 Октомври 2013, 22:37:32 pm »
Чувај му ги ти дур се врати :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1250 на: 15 Октомври 2013, 22:51:01 pm »
Платете некое доларче за плус, или неограничен сториџ на некој клауд сервис.
Дропбокс или ајКлауд, не треба да е многу скапо.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #1251 на: 16 Октомври 2013, 10:00:58 am »
Сликите извади ги, па после прави бекап.

А сликите да ги изадиш:
Пикни го кабелот од ајфонот во компкутер и ќе ти се отвори диск. Извади си ги сликите од таму.
Само пази да не ти се отвори ајтунс, да не ти направи синк, да не ги поебиш сите податоци.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1252 на: 16 Октомври 2013, 10:02:52 am »
А да не ги синкнеш сликите и се да се заврши преку ајклауд? А сликите некако префрлете ги преку интернетов па нека ги синкне на некој компјутер таму.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #1253 на: 18 Октомври 2013, 14:22:04 pm »
Како што викаат, у сетинзите на ајкалуд исклучи го синкот за сликите. Ќе ти се зачуваат сите контакти, сетинзи, пораки, мејлови и слично кои не зафаќаат повеќе од 5 гб.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #1254 на: 19 Октомври 2013, 04:01:26 am »
Луѓе ај малку помош!Го имам веќе доста време но не сум седнал да разгледам многу,па ако може некој да помогне.Имам неколку прашања па се надевам ќе ми одговорите!

1.Знае ли некој како да префрлам песни и слики од компјутер во Ipad-от?
2.Ме интересира дали има некој трик или софтвер со кој ќе може bluetooth-от да се синхноризира со други уреди ејпл.
3.Исто така ме интересира дали има некој кој врши џеилбрејк и колку чини истиот?
4.Дали е исплатливо да се направи и дали има друг начин како да се дојде до бесплатни апликации.Не дека и овака ги има малку туку нешто дополнително?
5.Кои највеќе програми ги користите?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1255 на: 19 Октомври 2013, 10:22:18 am »
Nekna smeniv Azis no Baterry na 4 s. 1.500 denara baterija i mestenje ! Mislam deka me zaklaa ama nema vrska ?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1256 на: 19 Октомври 2013, 10:24:24 am »
Луѓе ај малку помош!Го имам веќе доста време но не сум седнал да разгледам многу,па ако може некој да помогне.Имам неколку прашања па се надевам ќе ми одговорите!

iTunes

2.Ме интересира дали има некој трик или софтвер со кој ќе може bluetooth-от да се синхноризира со други уреди ејпл.

iCloud

3.Исто така ме интересира дали има некој кој врши џеилбрејк и колку чини истиот?

Ima po forumov, prasaj go osmica od devteka !

4.Дали е исплатливо да се направи и дали има друг начин како да се дојде до бесплатни апликации.Не дека и овака ги има малку туку нешто дополнително?

Imas eden ton besplatni aplikacii na App Store.

Site

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #1257 на: 19 Октомври 2013, 13:46:35 pm »

1. Можеш преку iTunes, али многу поедноставно е преку iTools(клик тука). Мора да имаш ајтјунс инсталирано.

2. Имаше порано твик Celeste, ама мора џеилбрејк а и не сум сигурен дека сеуште функционира. Плус според мене нема потреба од тоа, има други начини за шеринг.

3. Џеилбрејк можеш и самиот да си направиш, но само доколку ти е до >iOS 6.1.2 Инструкции на forum.gsm.mk

4. Можеш и без џеилбрејк да користиш платени апликации. Само побарај на гореспоменатиот форум за 25pp и Kuaiyong.

5. Navigon, Tapatalk, Tunein radio, Real Racing 3, Colin Mcrae Rally, Splashtop, iWork пакетот и други.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #1258 на: 21 Октомври 2013, 12:54:20 pm »

1. Можеш преку iTunes, али многу поедноставно е преку iTools(клик тука). Мора да имаш ајтјунс инсталирано.

2. Имаше порано твик Celeste, ама мора џеилбрејк а и не сум сигурен дека сеуште функционира. Плус според мене нема потреба од тоа, има други начини за шеринг.

3. Џеилбрејк можеш и самиот да си направиш, но само доколку ти е до >iOS 6.1.2 Инструкции на forum.gsm.mk

4. Можеш и без џеилбрејк да користиш платени апликации. Само побарај на гореспоменатиот форум за 25pp и Kuaiyong.

5. Navigon, Tapatalk, Tunein radio, Real Racing 3, Colin Mcrae Rally, Splashtop, iWork пакетот и други.

1.Сега ќе пробам!
2.Некој друг начин за шеринг знаеш ли?
3.Да да 6.1.2 е верзијата,гледав инаку на гсм.мк ама веројатно стари им се линковите.Ќе пробам повторно,мада повеќе практикувам ако е евтино да си платам отколку јас да чепкам.Туку дали остануваат податоците и фајловите при џеилбрејк или се бришат

како и да е ти благодарам за одговорот.Многу ми помогна,особено ова со ITools.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1259 на: 21 Октомври 2013, 13:01:27 pm »
Остануваат податоците. Би се избришале, ако нешто отиде по зло, па да треба мастер ресет да се прави.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.