Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570059 пати)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #705 на: 22 Јануари 2013, 17:15:03 pm »
Ќе се пофали со редизајниран ајфон 4/4ѕ

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #706 на: 22 Јануари 2013, 20:10:50 pm »
Прво iPad - от беше идеална димензија и се што е помало не беше употребливо, па пиши бриши оп iPad Mini.
Прво iPhone - от беше идеална димензија за нормално користење и се што е поголемо беше надрвор од нормална употреба, па сега 4,8 минџа.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Изгледа Стиви ги држеше под контрола работите, а сега некој ќе прави како што налага пазарот.
А баш ќе сакам да видам со што ќе се пофали iPhone Budget  :)

Пошто Galaxy S3 (или HTC One X, или Nokia Lumia 900) можеш да го изгубиш у џеб...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #707 на: 22 Јануари 2013, 22:21:55 pm »
Пошто дрифтам на страна од IOS и IPhone после 2 години користење, потребна ми е мала помош од Ајфонџии :)

Потребна ми е апликација која може да напраи експорт на СМС-ите во некој прикладен (CSV) формат. Во IPhone-ов имам SMS-и кои имаат многу вредни бизнис и приватни информации. Хелп?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #708 на: 22 Јануари 2013, 23:04:15 pm »
Има апликација SMS Export, арно ама 6 долара е. Ако ти е џејлбрејкуван, веројатно можеш да ја најдеш за беспари :)

Евентуално да пробаш со некои вакви стварчици:

- diskaid

- http://discussions.apple.com/thread/4344995?start=0&tstart=0

Ако најдеш некој со Mac, ова можда би можело да ти помогне.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #709 на: 23 Јануари 2013, 07:56:10 am »
Џејлбрејкан е, ќе пробам да ја најдам :) Благодарам колега са црвеном капицом :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #710 на: 23 Јануари 2013, 08:39:07 am »
Уелкам ;)

In the meantime.. Jesus...

Most popular Baby names list trend Apple products

Ја би си ги крстил децата по име на некој НТС телефон... Они имаат имиња од типот "Incredible", "Hero", "Titan", "Desire" (иако со вакво име одма би ја предодредил ќерка ми да биде стриперка) итн итн...

Страна на рака и срце на шала (дислексија е кул :)), според мене HTC имаат најдобри имиња на телефони. Или барем имаа, сега се нешто неинвентивни...

Успут, проект Скопје 2014, овааај i2013

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #711 на: 24 Јануари 2013, 08:45:06 am »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #712 на: 24 Јануари 2013, 09:20:23 am »
Прво iPad - от беше идеална димензија и се што е помало не беше употребливо, па пиши бриши оп iPad Mini.
Прво iPhone - от беше идеална димензија за нормално користење и се што е поголемо беше надрвор од нормална употреба, па сега 4,8 минџа.

[im]http://i.imgur.com/16ffSDx.jpg[/img]

Изгледа Стиви ги држеше под контрола работите, а сега некој ќе прави како што налага пазарот.
А баш ќе сакам да видам со што ќе се пофали iPhone Budget  :)

Пошто Galaxy S3 (или HTC One X, или Nokia Lumia 900) можеш да го изгубиш у џеб...

За политиката на еЈпл беше кажано, незнам зошто се спомнува Галакси, Х или Лумиа

Кутрите мали хрчки...

Apple Sold A Record 47.8 Million iPhones In Last Quarter

Интересно

Apple May Face First Profit Drop in Decade as IPhone Slows

Цитат
Apple Inc. Chief Executive Officer Tim Cook is feeling the heat.

Eighteen months after taking over from Steve Jobs, Cook is facing rising production costs, competition from Samsung Electronics Co. and slowing growth in smartphones, threatening profits for the world’s most valuable company.

An earnings report tomorrow may show that fiscal first- quarter net income slipped 2 percent to $12.8 billion, or $13.48 a share, according to analysts’ estimates compiled by Bloomberg. That would be the first drop since 2003. In all except one quarter since that same year, profit has jumped more than 10 percent. Analysts project sales will rise 18 percent to $54.8 billion, the slowest growth rate since 2009.

Apple’s shares have dropped almost 30 percent since September, erasing about $190 billion in market value, on concern that demand for iPhones and iPads is ebbing. Cook, 52, overhauled most of the company’s product line ahead of the holiday shopping season, and results for the period will show for the first time whether the effort paid off.....

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #713 на: 24 Јануари 2013, 09:47:57 am »

А баш ќе сакам да видам со што ќе се пофали iPhone Budget  :)

За политиката на еЈпл беше кажано, незнам зошто се спомнува Галакси, Х или Лумиа

Кутрите мали хрчки...

Apple Sold A Record 47.8 Million iPhones In Last Quarter

Интересно

Apple May Face First Profit Drop in Decade as IPhone Slows

1. Секој се бори за профит нели? Конкуренцијата и пазарот ги налагаат трендовите, како за сите така и за еЈпл. Мислам побогу, сега почнаа у мода да влагаат фаблети, што јас лично не можам да ги поднесам, пошто ми немаат поента, нити се таблети, нити се телефони. А по се’ изглеа дека баш на ова поле, Дел го лапна немиен, пошто избаци ваков уред, пред светот да биде спремен за него (Dell Streak).

2. Нема да биде ништо чудно. Само што не ми се верува дека „дропот“ ќе им биде поради ајФон или ајПад. За сметка на овие производи, Епл почна да ги маргинализира другите (МекБук, Мек итн итн).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #714 на: 24 Јануари 2013, 10:07:56 am »
1. Секој се бори за профит нели? Конкуренцијата и пазарот ги налагаат трендовите, како за сите така и за еЈпл. Мислам побогу, сега почнаа у мода да влагаат фаблети, што јас лично не можам да ги поднесам, пошто ми немаат поента, нити се таблети, нити се телефони. А по се’ изглеа дека баш на ова поле, Дел го лапна немиен, пошто избаци ваков уред, пред светот да биде спремен за него (Dell Streak).

2. Нема да биде ништо чудно. Само што не ми се верува дека „дропот“ ќе им биде поради ајФон или ајПад. За сметка на овие производи, Епл почна да ги маргинализира другите (МекБук, Мек итн итн).
cela

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #715 на: 24 Јануари 2013, 10:18:03 am »
Пошто дрифтам на страна од IOS и IPhone после 2 години користење, потребна ми е мала помош од Ајфонџии :)

Потребна ми е апликација која може да напраи експорт на СМС-ите во некој прикладен (CSV) формат. Во IPhone-ов имам SMS-и кои имаат многу вредни бизнис и приватни информации. Хелп?

Ако на некој друг му треба вакво нешто :
http://haraldkraft.de/sms-extractor/

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #716 на: 24 Јануари 2013, 22:06:55 pm »
Ми нудат замена за мојот со iPhone 4, заклучен на некоја факинг Sunrise мрежа... Колку би било да се отклучи (барем на т-мобајл, или на вип), и колку вреди ваков телефон ??? Значи итно ми е, побрзо кажете што како...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #717 на: 24 Јануари 2013, 22:20:42 pm »
Во моментов не може да се отклучи, преку сервисот јас што го користев. Постои друга варијанта што не знам дали и колку е веродостојна и чини 125 долари.

Не би ти препорачал, можеш да углавиш и да останеш без телефон некое време.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #718 на: 24 Јануари 2013, 22:24:07 pm »
Да, сега дознав, 110евра било да се отклучи, така да ништо од бизнисот... :(

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #719 на: 25 Јануари 2013, 09:43:28 am »

А баш ќе сакам да видам со што ќе се пофали iPhone Budget  :)

Абе, изглеа Тим Кук го чита форумов... Еден ден после муабетов, еве што изјави:

"Even though there were rumblings throughout the iPhone fan kingdom of a 4.8-inch screen, that tree can be considered chopped down. Cook said yesterday that the iPhone already has the “right” sized screen."

Tim Cook Shatters Hopes of Larger iPhone Screen

Само ќе видиме до кога ќе се држат до ова :D

Update: Apple Loses ‘World’s Most Valuable Company’ Title To Exxon
« Последно менување: 26 Јануари 2013, 16:50:19 pm velestrumf »