Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 569102 пати)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #615 на: 14 Јануари 2013, 10:27:27 am »
AM Nav: - Turn left here.
Me: - But it's a bridge...
AM Nav: - I said, turn left HERE!
Me: - Ok... Suicide it is.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #616 на: 14 Јануари 2013, 10:49:06 am »
Зашто користиш македонски апп стор?

Од почеток си користам амерички, далеку повеќе опции.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #617 на: 14 Јануари 2013, 10:51:28 am »
Хмммм... Велешрумф

Во врска со претходниот пост за „малите нешта“ на Ејпл, само да се присетиме дека и Нокиа беше лидер со најдобри телефони ама заради таквите „Боки 13“ работи успеа да крахира.

Изгледа и овие се на добар пат да се затворат комплетно и да успеат да ги набркаат корисниците да си се префрлат на Андроид.

ДА не биде Нокиа едн оф стори, у превод „Сам себе го убивал“

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #618 на: 14 Јануари 2013, 10:55:15 am »
Зашто користиш македонски апп стор?

Од почеток си користам амерички, далеку повеќе опции.

Патриот сум бе, шо? :D

Хмммм... Велешрумф

Во врска со претходниот пост за „малите нешта“ на Ејпл, само да се присетиме дека и Нокиа беше лидер со најдобри телефони ама заради таквите „Боки 13“ работи успеа да крахира.

Изгледа и овие се на добар пат да се затворат комплетно и да успеат да ги набркаат корисниците да си се префрлат на Андроид.

ДА не биде Нокиа едн оф стори, у превод „Сам себе го убивал“

Немој „Ејпл“, леба ти...

Спикинг оф Нокиа, некни имав некоја Лумија у рака, со Виндоус мобајл... Многу пријатно сум изненаден од Виндоусот. Самиот телефон ми беше како табла Кнауф :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #619 на: 14 Јануари 2013, 10:57:21 am »
Sto iznapisa Auuu...

Nokia krahirase zaradi konkurencijata od nova generacija na telefoni. Tie ne objavija telefon od novata generacija i jasno e deka nemozat da sledat bez telefoni.
Nokia ako se fati so android ke bide uste eden vo listata, a ako se fati so Win imaat golema sansa da se inovativni i novi.
Sepak 5kata nova e perverzii. :) ja cepkav proala nedela.
Sakam da si najdam nekoe 4s za pristojna cena ako uspeam. :)

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #620 на: 14 Јануари 2013, 11:19:51 am »
Дени и N95, n900, Navigator, Е71 и Е66 беа далеку пред другите во свое време... ама одувек занеле да заебат со софтверот...

Моја претпоставка е да се фатеа со Андроид ќе беа точно уште едни во листата ама на врвот на листата, а со Win се затворија и сега бројат колку илјади апликации имале, а андроид стигнаа до 700,000

Искрено мислам дека iPhone/iPad/iPod се производи со најсовремена технологија и дизајн, ама дали би купил VW  ако во гепек собира само VW куфери и мора да ставаш само VW гуми .... со еден збор премногу е ограничувачки

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #621 на: 14 Јануари 2013, 11:27:37 am »
Ова со куферов некако не држи баш.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #622 на: 14 Јануари 2013, 11:27:41 am »
Многу промашен беше Симбиан кај Нокиата, едноставно, Android има многу повеќе опции кај апликациите, додека мака беше да најдеш апликација за Симбиан...

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #623 на: 14 Јануари 2013, 11:35:58 am »
Затоа Нокиа го јадеше стапот... Сега со Виндоусов, мислам дека се на добар пат да се вратат во играта.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #624 на: 14 Јануари 2013, 11:40:05 am »
А да... и да мора да го пуниш само со специјален кабел пошто нели прикључокот бил "Lightning dock"  

A тоа со куферите држи вода пошто ја истиот куфер си го користам од времето YUGO кога возев а пасува и у Тојотата и у Сузукито, епа кај АјФонот не е баш така....

@velestrumf - А кој здрав би се префрлил од Андорид или iOS на Windows ??? Пола апликации ги нема, нема ни да ги има...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #625 на: 14 Јануари 2013, 11:52:35 am »
Кој куфер не ти работи? Или чисто од статии читани?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #626 на: 14 Јануари 2013, 11:54:44 am »
Што ви е финтава со кабелов?

Купуваш телефон и имаш кабел со него. Кога купувавте Нокиа на времето соларно ги пуневте или со кабелот од Сони Ериксонот? Или можда си имаше посебен кабел кој си идеше со телефонот и на никого не му беше тоа проблем :)

Куферите ќе ги ставиш од Југо во Тојота, ама кочниците, бандажите, брисачите, седиштата нема :)

Се што имаш за андроид имаш и за ајфон, или обратно може да се сфати дека андроид го прати иОС.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #627 на: 14 Јануари 2013, 12:03:55 pm »
Андроид го ископира иОС и го надгради. Во моментов, Андроид нуди и подобри решенија од иОС.

А да... и да мора да го пуниш само со специјален кабел пошто нели прикључокот бил "Lightning dock"  

A тоа со куферите држи вода пошто ја истиот куфер си го користам од времето YUGO кога возев а пасува и у Тојотата и у Сузукито, епа кај АјФонот не е баш така....

@velestrumf - А кој здрав би се префрлил од Андорид или iOS на Windows ??? Пола апликации ги нема, нема ни да ги има...

Да, педери се за приклучокот, но кон „постарите“ корисници на уреди на Епл. Баш како што кажа Банзаи, до вчера секој производител си имаше пунач со сопствен адаптер, па никому ништо. Од скоро почнаа да се унифицираат приклучоците, во облик на мини или микро УСБ. А на Епл им се може да бидат буљаши, и се буљаши. За примери, може аналогија да се прави со авто-светот до милион и назад.

Пробај Виндоус телефон, па ќе видиш. Башка, велам дека Нокиа се на добар пат да се вратат во играта, а не дека веќе се вратиле.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #628 на: 14 Јануари 2013, 12:27:33 pm »
Lumia 920 е одлична машина!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #629 на: 14 Јануари 2013, 12:51:07 pm »
Баш, имав прилика да ја дЗирнам :)

Ама што знам дали би искеширал за неа кога веќе имам избор помеѓу Андроид и иОс