Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 567871 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #495 на: 28 Ноември 2012, 08:55:10 am »
И прошлиот пат кога спомнав дека сакам Android на iPhone4 ми го линкаше истово видео, и прошлиот пат ти кажав дека тоа е на iPhone 3G.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #496 на: 28 Ноември 2012, 09:15:22 am »
Ако проблемот е во кршливоста на стаклото кога ќе ти падне телефонот, која е поентата да тураш Андроид на ајФон?

@Simo: Силиконска футрола - 250 денара у Леди ком...

Мене неколку пати ми има тропнато, што на плочки, што на малтер, што на бетон, со и без футрола... Пу-пу да не го урочам, само мали зуцки се имаат појавено, а абер нема од кршење или нешто слично...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #497 на: 28 Ноември 2012, 09:16:38 am »
Во ниеден момент не ја спомнав кршливоста на стаклото. Едноставно не ми се свиѓа iOS. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #498 на: 28 Ноември 2012, 09:25:37 am »
Ааааааа... Оукеј мистер Чекмидаш, нисмо се разбирули :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #499 на: 28 Ноември 2012, 09:27:38 am »
И прошлиот пат кога спомнав дека сакам Android на iPhone4 ми го линкаше истово видео, и прошлиот пат ти кажав дека тоа е на iPhone 3G.

Добро знам дека е 3Gs, ама во моментов тоа ми излезе прво. Пробај погуглај, потруди се. Можи има нешто. Штом има 3gs, ваљда има и на 4ка.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #500 на: 28 Ноември 2012, 09:34:35 am »
Ама на 4ка та, дигитајзер доаѓа во пакет со стакло и екран.

Не се менува одделно.
Си прашал за ова?
нема што да прашувам, зошто би нарачувал дигитајзер ако ми работи а стаклото ми е скршено. Нормално дека се еден дел стаклото и дигитајзеорт и се нарекуваат, well... дигитајзер :)

Едит: Ако има муабет да се смени у андроид ова ај о ес софтверов, мислам дека ќе го пробам наскоро :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #501 на: 28 Ноември 2012, 09:47:17 am »
The iPhone 4 Front Glass Digitizer and LCD is manufactured as one unit. Apple has used epoxy strength adhesive to adhere the LCD to the digitizer. This design change was made to completely solve the issue with dust and derby accumulating between the glass digitizer and the LCD. Their is no way to remove the glass digitizer from the LCD without causing damage and grief, period.

http://www.ifixit.com/Answers/View/25507/Can+I+separate+the+glass+from+the+LCD+screen

Да не барам уште други сајтови. А и во муабет со i - докторот - дигитајзер и стакло не се менува на 4ка. Оди во комплет со екран.

EDIT:

http://reviews.ebay.com/The-Truth-about-iPhone-4-Screen-Replacement?ugid=10000000018284855

So, what does this mean and why should you care? Well, confusion reigns in the marketplace and you'll find all kinds of folks from small towns in Asia selling you an iPhone 4 digitizer all by itself, or an iPhone 4 LCD all by itself. And since you are reading this article and are now educated on this subject - you know that these separate parts are (read this part out-loud) : COMPLETELY WORTHLESS.  Yes friends, somewhere across this wonderful land of ours, an excitediPhone 4 user is opening up a cheap LCD or digitizer they bought on eBay and they are still thinking that they got a smoking good deal and are just beginning to try and repair their iPhone 4 screen. They only have a few more minutes of glory before they realize that they have been tricked, scammed, flamboozled, if you will. The part they bought is...yes, COMPLETELY WORTHLESS. There is no way for an end-user to remove the LCD from the Digitizer on the iPhone 4. You need, what is referred to as a "Complete Assembly" that contains the LCD screen + Digitizer + Frame.

EDIT 2:

http://www.macgasm.net/2010/11/12/run-android-ipad-iphone-4-openiboot/

Еве ви 4ка со андроид.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #502 на: 28 Ноември 2012, 09:54:10 am »
Комплет.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #503 на: 28 Ноември 2012, 10:25:36 am »
Линканата сторија со openiboot и iPhone 4 е нешто повеќе од 2 години стара (12ти Ноември 2010) и колку што можам да видам од видеото што трае една минута, успеваат да искомпајлираат Android (некоја тогашна верзија) на iPad. Не видов i-дивајс да вози Андроид.

Според официјалната страна на openiboot (http://www.idroidproject.org/wiki/OpeniBoot) нема некој напредок.

Јебига, затворена платформа.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #504 на: 28 Ноември 2012, 10:29:03 am »
Сватиле дека маваат на празно.
;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #505 на: 28 Ноември 2012, 10:29:08 am »
И слаб интерес веројатно. А се појавија од тогаш добри андроид уреди кои достојно парираат на ајфон, така да... веројатно е боље да го смениш ајфон за соодветен андроид тел. отколку да „хемијаш“... може и некој ајфон клон да најдеш со андроид на кинески (e-bay) маркет. Ај баш да побарам... :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #506 на: 28 Ноември 2012, 11:41:20 am »
Такви најдов еден куп. Клон со андроид.
ај Шит - со Шитдроид.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #507 на: 28 Ноември 2012, 12:38:14 pm »
Сватиле дека маваат на празно.
;D
Bejzikli det.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #508 на: 29 Ноември 2012, 23:52:49 pm »
Апликација со која ќе се направи lock иконка на "десктопот" на ајфонот, со чие кликање телефонот ќе се заклучи ??? Самиот моб има едно као бледо кругче, ама не го бива/

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #509 на: 30 Ноември 2012, 01:02:25 am »
QuickLock барај во Сидија.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“