Дечково малце дал поинтери, ама не доволни..
Од моја гледна точка, кај користев нексуси пред две години, 5ка, 10ка, 7мица и 4ка..Одлични телефони, перформанси и све, али знае да те дупне ко највише ти треба..
После две години, таблетот нексус 10 умре комплет, 4ката држи батерија 15 мин, 5ката 17 минути..
Брат ми купи Оне плус Оне, одличен телефон..Еднаш не се слушнавме на скајп од прва и да проработи ебаго. Хенгаутс бетер, нема ни видео, ништо, викаме ко будали по 5 минути дур се разбереме..Па ајде рестартирај телефонот..
Некој ќе рече, еве мојот топ е..Али, сите сме различни корисници, јас користам телефон доста екстензивно, 70/30 за работа/задоволство..
Е сега, мене ми се доста битни првите 70% од ова што спомнав...Работа.
Како андроидот кога ми вртат на скајп знае да блокира, да се исклучи, па гоогле за да заштедат ми ставиле срање микрофон, па не ме слушаат од другата страна, па ајде слушалки, ајде викај погласно (ги нервирам колегите па ми ставиле изолација околу биро)...па чек, јас не ве слушам, не ми пребацуа на слушалки звукот, па камерата блокирала...со еден збор, со играчка неможам да работам..
Ајфонов еве го две и пол години, исто доста комуникација на него, батеријата си држи солидно што зависи и од употреба, али знам дека нема да му текне да скокне од 50% на 3%...И дечки, едноставно работа, сите елементи кои се уградени се квалитетни, нема да ме заебава микрофон, камера или звучник кога праам муабет. Нема заштедено на ниеден елемент.
И не само ајфонот, цело време сум и на макбук, истото мислење го имам..Макбук Про од 2012 до ден денес по 14 часа на ден висам на него и пак држи 5ч батерија кога и да ми текне да го измкнам од биро..Ајпад е истиот случај, земаш и функционира.
Е сега, цената и мене не ми се допаѓа и новите модели се доста преценети.
Не би дал 1000 и плус евра за фенси ајфон, али ќе мацам 8мица чисто поради што знам дека нема да ме заебава телефон наредни две-три години.
Е сега, верувам дека има Андроид добар сега и верувам дека Пиксел-от или Самсунг С8 се доста добри и професионални, ама каде со цениве...не знам што скокате сега толку со андроидиве кога исти QR се во цена..Ајфон 8 горе доле е со иста цена на квалитетен Самсунг (настрана од тоа што самсунг ги поштувам само за ТВ, ствар на вкусови...)
Надвор од мојов случај, ако не ми требаше стабилен телефон, ќе си купев некоја играчка ХТЦ или Ксиаоми и ќе кликав срциња на инстаграм..Верувам дека у тој случај не ми треба повише од 150 евра за да имам телефон со ќе брка работа за заебанции