Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 569166 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3600 на: 28 Декември 2017, 09:23:00 am »
Кој се тие телефони бе срце?
Дај ми имиња и презимиња.

Само запази се шо има ајфонот.
Метал боди, добар софтвер, меморија, батерија, трајност од 4+ години (покриени со хардвер и софтвер) и се тоа да е под 5 инч дијагонала на екран.

Јас сум пробал да рутнам андроид и толку. И што сега? Како можам да го модифицирам телефонот?
Можи андроидот конечно да снима апликации на картица? Не.
Е тоа сакав да го модифицирам. Стап во боја.

Знам дека има кастом ром-ови. Ама не сакам кастом ром шо го направил некој по негов избор. Сакам јас да го модифицирам.

- Метално тело... Хм, HTC One пред 5 години. Сигурно и пред тоа имало. Мојот HTC One Mini беше полу-пластика-полу-метал...
- Добар софтвер? Флегшиповите на HTC секогаш имале добар софтвер. Многу подобар од Samsung да речеме, иако и Samsung се оправија со S7/S8. Сега и Vanilla Android телефоните се џам.
- Меморија? Било кој андроид флегшип.
- Батерија? Проблем, признавам. Inherent фрка. :/
- Трајност од 4+ години? Било кој флегшип.
- Под 5 инча? Ај сеа.. That's so 2008.

Префрлање апликации на SD? Може, и директ преку OS, и со апликациичиња. Мада, одамна не сум правел, не ми требало со поновиве телефони што имаат доволно меморија. Последен пат се замарав со тоа со HTC One M8s-от што (пошто сум морон) го купив со 16гб сториџ. Па морав да се заебавам со картици-мартици.

Вреди да се напомене дека скоро било кој флегшип андроид уред е значително поефтин од соодветниот iPhone.

Како и да е.. Можеме муабетов да го вртиме во круг колку сакаме. Се сведува на навика.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3601 на: 28 Декември 2017, 09:30:01 am »
Еднаш пишав, ќе препишам, ајФонот е најпреценетото парче техника за кое може да изброиш евра.
Знаев дека е така, го земав заради одредени 'брат коа ќе пробаш нема враќање ' и ми излезе да го земам во добра комбинација па си реков ај, уата хел  може стварно вреди.
За гратис вреди, за пари има многу подобар избор и во изработка и дизајн и УИ....
А па софтверот......жали боже, а треба само за 10-тина уреди да го испеглаат  за да биде саглам. Амааа неее, тоа е ајфон, и без софтвер ќе си биде супер.

@zeroSignal , не е навика, верувај

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3602 на: 28 Декември 2017, 09:32:03 am »
Good to have you back.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3603 на: 28 Декември 2017, 09:42:39 am »
Мора да е под 5 инч.

Незнам зошто никој не вади телефон како што треба со таа димензија.

Преголеми се телефоните.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3604 на: 28 Декември 2017, 09:48:15 am »
Зошто 1% од корисниците сметаат дека се преголеми телефоните.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3605 на: 28 Декември 2017, 09:50:19 am »
Мора да е под 5 инч.

Преголеми се телефоните.

И јас мислев дека се преголеми телефоните, додека не почнав и јас да користам поголем телефон. Ми требаше неколку дена да се навикнам на поголемиот дисплеј, ама кога се навикнав - многу е попрактично. Дали е за сурфање, дали е за читање нешто, дали е за гледање серии/филмови, дали е за куцкање мејл - што и да е, поголем дисплеј во денешно време е попрактичен, баш поради тоа што ги користиме телефоните за многу повеќе од само смс и јавување.

Претпоставувам дека би имал проблем со уште поголем телефон (да речеме S8+ или Note 8 ), ама и тие си имаат поента.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #3606 на: 28 Декември 2017, 09:57:44 am »
Пишував пост... во меѓувреме ми заѕвона телефонот (Нокиата стара :) )... баш тоа што го пишував во глобала е напишано во постовите од Луки, Зеро, Марјан па подзабришав да не се повторуваме.
Околу големината на дисплеите, и јас не сум за некои екстремно големи, 5.5 инчи би бил максимумот, ама тука секако зависи screen-to-body ratio.
Муабетот на телефон беше баш за телефони:
- Дај ми идеја што телефон да земам, ја продолжувам претплатата, некое фино телефонче, не скапо
- Huawei P10 Lite, црн.
И тука се надоврзувам на големината на дисплејот, 5.2 (Huawei P10 Lite), според мене совршена димензија за дисплеј.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #3607 на: 28 Декември 2017, 10:01:04 am »
Дечково малце дал поинтери, ама не доволни..

Од моја гледна точка, кај користев нексуси пред две години, 5ка, 10ка, 7мица и 4ка..Одлични телефони, перформанси и све, али знае да те дупне ко највише ти треба..
После две години, таблетот нексус 10 умре комплет, 4ката држи батерија 15 мин, 5ката 17 минути..
Брат ми купи Оне плус Оне, одличен телефон..Еднаш не се слушнавме на скајп од прва и да проработи ебаго. Хенгаутс бетер, нема ни видео, ништо, викаме ко будали по 5 минути дур се разбереме..Па ајде рестартирај телефонот..

Некој ќе рече, еве мојот топ е..Али, сите сме различни корисници, јас користам телефон доста екстензивно, 70/30 за работа/задоволство..

Е сега, мене ми се доста битни првите 70% од ова што спомнав...Работа.
Како андроидот кога ми вртат на скајп знае да блокира, да се исклучи, па гоогле за да заштедат ми ставиле срање микрофон, па не ме слушаат од другата страна, па ајде слушалки, ајде викај погласно (ги нервирам колегите па ми ставиле изолација околу биро)...па чек, јас не ве слушам, не ми пребацуа на слушалки звукот, па камерата блокирала...со еден збор, со играчка неможам да работам..

Ајфонов еве го две и пол години, исто доста комуникација на него, батеријата си држи солидно што зависи и од употреба, али знам дека нема да му текне да скокне од 50% на 3%...И дечки, едноставно работа, сите елементи кои се уградени се квалитетни, нема да ме заебава микрофон, камера или звучник кога праам муабет. Нема заштедено на ниеден елемент.
И не само ајфонот, цело време сум и на макбук, истото мислење го имам..Макбук Про од 2012 до ден денес по 14 часа на ден висам на него и пак држи 5ч батерија кога и да ми текне да го измкнам од биро..Ајпад е истиот случај, земаш и функционира.

Е сега, цената и мене не ми се допаѓа и новите модели се доста преценети.
Не би дал 1000 и плус евра за фенси ајфон, али ќе мацам 8мица чисто поради што знам дека нема да ме заебава телефон наредни две-три години.

Е сега, верувам дека има Андроид добар сега и верувам дека Пиксел-от или Самсунг С8 се доста добри и професионални, ама каде со цениве...не знам што скокате сега толку со андроидиве кога исти QR се во цена..Ајфон 8 горе доле е со иста цена на квалитетен Самсунг (настрана од тоа што самсунг ги поштувам само за ТВ, ствар на вкусови...)

Надвор од мојов случај, ако не ми требаше стабилен телефон, ќе си купев некоја играчка ХТЦ или Ксиаоми и ќе кликав срциња на инстаграм..Верувам дека у тој случај не ми треба повише од 150 евра за да имам телефон со ќе брка работа за заебанции

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3608 на: 28 Декември 2017, 10:07:37 am »
Мора да е под 5 инч.

Преголеми се телефоните.

И јас мислев дека се преголеми телефоните, додека не почнав и јас да користам поголем телефон. Ми требаше неколку дена да се навикнам на поголемиот дисплеј, ама кога се навикнав - многу е попрактично. Дали е за сурфање, дали е за читање нешто, дали е за гледање серии/филмови, дали е за куцкање мејл - што и да е, поголем дисплеј во денешно време е попрактичен, баш поради тоа што ги користиме телефоните за многу повеќе од само смс и јавување.

Претпоставувам дека би имал проблем со уште поголем телефон (да речеме S8+ или Note 8 ), ама и тие си имаат поента.

Немам проблем со поголем екран. Секогаш поголем е во прилог. Башка дека старееме и почнуваме да сме ќорави.

Ама ставање во џеб, земање со една рака, командовање со една рака ми е тешко на 5.5 + инч.
Ене го дома p9 lite. Огромен е. Го пазиме како таблет. Многу повеќе настрадува оти е голем.

Многу убаво објасна WorM. Лајк ќе ти стегнам.
Едностано работи телефонот цело време!

Иначе јас никогаш не ја опрадвувам цената на НОВ ајфон. Никогаш не сум дал повеќе од 200е за ајфон.
Ако дојди гратис, воопшто не ме интересира колку кошта.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3609 на: 28 Декември 2017, 11:13:02 am »
Најголемиот проблем со ајфон 8 е што е дизајн стар 4 години. Каааде бе во 2017 со тоа безелите.

Исто ми беше дали ќе земам 8-ка, Ѕ8-ка или Mate 10 Pro. Последниве 2 имаат дизајн од новава ера, штета што Мејтот е огромен, а од еден таков избегав пошто ми сметаше големината.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3610 на: 28 Декември 2017, 11:29:39 am »
Еве еден пресен дизајн (еден од добрите конкуренти)

#шопрајмесобезелот?

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #3611 на: 28 Декември 2017, 11:33:13 am »
Не ми се коментира дизајн, поради што стварно е ствар на вкус..Мене последниот пиксел ми е ист ко ајфон..самсунг неможам да ги сварам, не дека се лоши, ама ете у мојава глава не ги можам..
Ама па овие доста ископирале

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3612 на: 28 Декември 2017, 11:59:56 am »
Не ми се коментира дизајн, поради што стварно е ствар на вкус..Мене последниот пиксел ми е ист ко ајфон..самсунг неможам да ги сварам, не дека се лоши, ама ете у мојава глава не ги можам..
Ама па овие доста ископирале

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Пикселот да си имаше доле копчиња и ќе личеше на ајфон, ама вака тоталка.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3613 на: 28 Декември 2017, 14:02:26 pm »
Пикселот бар има причина за безелите, стерео звучници.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3614 на: 28 Декември 2017, 14:31:52 pm »
Дај бе не треси жити се.