Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 569271 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3540 на: 03 Декември 2017, 22:22:52 pm »
Да им ебам последни апдејти, ќе си купам самсунг или хуавеи утре

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #3541 на: 03 Декември 2017, 23:31:28 pm »
Тоа е таа финансиска моќ Марјане :D :D Ајде утре да те носам кратово, со 600 евра таму цареви ќе бидеме 2 недели.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3542 на: 03 Декември 2017, 23:35:22 pm »
Тоа е таа финансиска моќ Марјане :D :D Ајде утре да те носам кратово, со 600 евра таму цареви ќе бидеме 2 недели.
На таа пара вие во кратово ли ќе одите бреееее..

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #3543 на: 03 Декември 2017, 23:36:15 pm »
Може имаат валидни бонови од Силекс.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #3544 на: 03 Декември 2017, 23:41:01 pm »
Спаваш ли мирно Љубисаве Иванов Sиногооо

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3545 на: 03 Декември 2017, 23:53:33 pm »
Одиме Сале најди курви ја плаќам, и @zlatkoa ќе го земевме ама германија ќе фаќа

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3546 на: 05 Декември 2017, 00:19:21 am »
Можи јас да кажам неколку?

- да направат уредот да работи со едно копче или без ниту едно.

Може да знам зошто овој недостаток е уствари... недостаток?

Ја не можам на пример да сварам за Back копче на ајфон да мора да се шалтам горе лево со прстот. Апсурдно ми е, тотално неинтуитивно.

Со последниве gestures на iPhone X па, да не почињам. Свајп свајп свајп свајп до недоглед, до п*чке материне. Копче батка, зашто да се комплицира нешто што е веќе едноставно?

Тоа е една од најдобрите работи на iOS. Немаш стискање копчиња за бек. Слајд и бек.
На сите апликации.
Подобра функција не сум видел до сега.

Тие се тие работи кога ќе ти кажи некој дека не го користиш правилно ајфонот, за да осетиш што се има.

Што е покомплицирано? Едно или 4 копчиња?

Јас стално се бунам со тие дродите, кај кој дроид бек беше лево, а кај кој десно.
Незнам зошто тоа барем не го унифицираат.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #3547 на: 05 Декември 2017, 00:29:03 am »
Убави се ајфоните само многу се скапи, незнам како фрлате пари за телефон толку.

1000 евра за 8+ со 256 гига меморија. Премногу е.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3548 на: 05 Декември 2017, 00:39:53 am »
Можи јас да кажам неколку?

- да направат уредот да работи со едно копче или без ниту едно.

Може да знам зошто овој недостаток е уствари... недостаток?

Ја не можам на пример да сварам за Back копче на ајфон да мора да се шалтам горе лево со прстот. Апсурдно ми е, тотално неинтуитивно.

Со последниве gestures на iPhone X па, да не почињам. Свајп свајп свајп свајп до недоглед, до п*чке материне. Копче батка, зашто да се комплицира нешто што е веќе едноставно?

Тоа е една од најдобрите работи на iOS. Немаш стискање копчиња за бек. Слајд и бек.
На сите апликации.
Подобра функција не сум видел до сега.

Тие се тие работи кога ќе ти кажи некој дека не го користиш правилно ајфонот, за да осетиш што се има.

Што е покомплицирано? Едно или 4 копчиња?

Јас стално се бунам со тие дродите, кај кој дроид бек беше лево, а кај кој десно.
Незнам зошто тоа барем не го унифицираат.

To each their own изглеа, затоа има луѓе што сакаат или едно или друго, не двете. Ја не можам (и веројатно никогаш нема да можам) да се навикнам на тие свајпања мрднати и за мене беспотребни.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #3549 на: 05 Декември 2017, 08:59:13 am »
To each their own изглеа, затоа има луѓе што сакаат или едно или друго, не двете. Ја не можам (и веројатно никогаш нема да можам) да се навикнам на тие свајпања мрднати и за мене беспотребни.

Ке пробаш ке пробаш убо ке ти биди

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #3550 на: 05 Декември 2017, 10:23:10 am »
Убави се ајфоните само многу се скапи, незнам како фрлате пари за телефон толку.

Со здравје да си го служиш новиот ајфон 8+ 256ГБ блек од 62.000 денари. :D :D :D

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #3551 на: 05 Декември 2017, 10:25:48 am »

Со здравје да си го служиш новиот ајфон 8+ 256ГБ блек од 62.000 денари. :D :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3552 на: 21 Декември 2017, 09:21:55 am »
https://www.cnet.com/news/apple-slows-down-older-iphone-battery-issues/#ftag=CAD-09-10aai5b
Apple admits slowing older iPhones

iPhone users have long complained their devices seem to slow down when new models are released. Some have said they believe it to be effort by Apple (and other tech companies) to purposely hamper the performance in order to get users to buy new models. Apple has long denied this assertion.

John Poole, founder of the organization, said in a blog post that processors in iPhones slow down and decrease in performance. Poole explained that users expect their phones to perform the same regardless of how old it is, but his tests indicated that wasn't the case.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3553 на: 22 Декември 2017, 10:28:37 am »
Најбоља финта е што ти го успоруваат телефонот и ти викаат „дечки, боље е за тебе вака..“ и луѓе им веруваат и пак си шлакаат пари за ајфон.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #3554 на: 22 Декември 2017, 10:56:40 am »
Па не е тоа ни така црно бело. ФБ апликацијата пред 4 години бесе десетина мегабајти сега е 150 (не се точните бројки ама тука некаде е работата). Не само апликациите и самиот ос секако дека си бара повеќе ресурси и нормално е постарите да работата поспоро. Тоа е да кажам сега дека на мојот Атлно Х2 од 2003 година кога леташе ЏП на него, ако му ставам 10ка е тапа.