Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 514396 пати)

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3720 на: 27 Август 2018, 21:31:31 pm »
Ekipo iphone 6 ili vo kraen slucaj 6s ke moze da se koristi/upotrebuva normalno uste nekoe vreme, ili za kratko ( ako vekje ne e ) ke bide nefunkcionalen i neupotrebliv. Prasuvam oti do sega sum nemal nikakvo licno iskustvo so iphone modelite, a sega mozam da zemam ( kompenzacija )za evtina para eden od postarite modeli na iphone, pa zatoa me interesira, da ne bidat dzabe frleni pari ko so postarite android modeli sto se slucuva, za kratko seckaat, kocat i so eden zbor se neupotreblivi  ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #3721 на: 27 Август 2018, 21:32:36 pm »
6s најмалце ама повеќе би ти препорачал да дадеш уште малце за 7.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #3722 на: 15 Септември 2018, 01:50:00 am »
Oд искуство, дури и 4S кој е веќе 2 години исклучен од апдејт и е 6 генерации стар, сеуште можеш да го користиш и како мобилен телефон и како смарт фон. Моја препорака ако не ти е битна големината на уредот, за парите највреден е SE јас го користам веќе 2 години во меѓувреме на кратки периоди користев 7ца, 7+ и Х, SE-то маана му беше само малата батерија која од друга гледна точка па експресно се полнеше и ќе се навикнеш на пауер бенк и полначи секаде да имаш околу тебе (на работа, во автомобил и дома) и нема да осетиш барем уште 2 години со сигурност ниту еден лаг, не камоли укопување со колку и да го напукаш апликации.
Алтернатива, има по Ледиком/Мобеликс/Мобилшоп и кај Крале сигурно 7ци од 300 до 350еур, што побитно од "колку е користен" нека ти е "како е користен" постојат уреди по пола година стари, а малтретирани ко низ две војни да поминале, постојат уреди по 5 години стари и уште мирисаат на ново.

Барем во електрониката, не е како во механиката/автомобилизмот. Освен батеријата, се останато е направено 10-30 години во соодветни услови да истрае, е сеа ние шо ги користиме по 10-15 саати на ден телефоните и најквалитетен чекан да купиш и по 15 сати на ден да го акаш, ќе се искриви после 3-5 месеци + факторите на несоодветно оддржување као користење несоодветни полначи со послаба или појака струја, чкарт кабли, испотен да збориш на уредот, со мокри раци го користиш, си слушаш музика дур се тушираш, седи на маса у кафана и го потураат со пиво/течности, наседнување во заден џеб, прегревање/малтретирање на машината додека се полни и пробување да направиш ваква фотографија под вода = се расипал сам од себе :D

« Последно менување: 15 Септември 2018, 02:03:32 am Bender »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6447
« Одговори #3723 на: 19 Септември 2018, 07:36:44 am »
Инсталирав ИОС 12 на iphone se. Визуелно се е исто, телефонот е малце побрз како и при секој апдејт. Има пар новитети како што screen time демек да гледаш колку време поминуваш дневно во социјални мрежи, да го органичиш тоа итн... има конечно screen on time, нотификациите се групирани по апликации а не секоја нотификација порано беше една врз друга одзимајќи многу простор и секако има нова апликација што ми прави најмногу мерак се вика measure. Можеш да мериш ствари и има опција либела/водена вага да си мериш хоризонтала/вертикала положба.

Иначе скоро фул 9 месеци го користам и battery health вика 94%. Ако до крај на година падне уште ќе ја сменам со тоа акцијата што трае до крајот на годината.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #3724 на: 19 Септември 2018, 07:54:00 am »
Либела има одамна, другото мерало е ваљда новитет.

Се надевам им текнало да овозможат контрола за Location во Control Center.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #3725 на: 19 Септември 2018, 08:22:20 am »
Снимај го velestrumf. Лета на 5s.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #3726 на: 19 Септември 2018, 08:48:50 am »
5Ѕ-от ми рикна пред некој месец. Од мај навака сум со 7ца.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3727 на: 19 Септември 2018, 08:50:22 am »
Одлично.

Мојот уште не се дава.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #3728 на: 10 Октомври 2018, 15:54:13 pm »
so 12ka go vozite 5s ot ?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3729 на: 12 Октомври 2018, 08:18:01 am »
Не.
Уште сум на 10.3.3

Ама гледам по светов, многу се фалат од 12 а 5ѕ.

Ама 12 е супер. Апдејтувај.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10948
  • 430i
« Одговори #3730 на: 12 Октомври 2018, 08:30:46 am »
добро иде 12-ка на 5ѕ, син ми го тера без гајле

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #3731 на: 15 Октомври 2018, 10:44:27 am »
се мислам меѓу 5s и SE, негде 100 евра ми е разлика. Во ibutik 5s со нова батерија 110 евра, на огласов http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2976869 SE 200 евра нови со istyle гаранција 1 година. Лајт корисник сум, не играм игри, маил, комуникација толку. Дали 5s ќе ми брка работа или да доплаќам за SE и дали ви е познат дечково од огласов зошто не можам да доаѓам до Скопје да ги проверам, а откако ќе ми стигне Охрид и ќе го платам касно е за плачење.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6447
« Одговори #3732 на: 15 Октомври 2018, 10:49:04 am »
SE јас го користам веќе 10 месеци немам никакви забелешки, компактноста ми е најголема придобивка. Мојов е со 128гб незнам како би се снашол со 32гб дали билоа 5с или се, а 5с веројатно е сеуште ОК ама е приличино стар, колку што знам освен хардверски кај SE имаш и подобра камера (т.е. ајфон 6с).

А 200 евра малце ми е сумљива работата иако цената е доста падната на ЅЕ.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3733 на: 15 Октомври 2018, 11:10:02 am »
Ја би SE, 5s е веќе прилично стар модел.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #3734 на: 15 Октомври 2018, 11:15:11 am »
Дечково вика дека се донесени од Швајцарија, експонати и затоа се поефтини, неверлок биле. Кај кралр има само еден SE ама кодиран на телеком и мобилшоп нудат половни за 190 евра.