Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 514399 пати)

Отсутен Krashot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 80
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3705 на: 26 Јуни 2018, 17:16:37 pm »
Weak WiFi Signal iPhone 6 - до што може да биде? И како да се поправи?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #3706 на: 06 Јули 2018, 23:25:41 pm »

@krale да те прашам... Стариот iPhone 5S на пуштање камера се исклучи, па влезе у loop и нејќеше да се пушти (логото, па се гасеше, па логото, па се гасеше) и после тоа нејќе да се пуни батеријата. На горниот дел, кај звучникот, екранот е поодвоен во однос на долнот дел, кај копчето. Досега му е еднаш сменета батерија, баш кај тебе во сервис, а инаку ете беспрекорно си тераше 4+ години.
Некоја идеја што може да е? Пак нешто со батеријата, или едноставно му дошол денот?
Моја претпоставка е дека батеријата не го држи напонот стабилен и затоа ти се случило тоа.
Батеријата е подувана. Тоа што се изгасил е затоа што батеријата дала премалку/премногу напон.

Пошто крале рецка не ми удри у неговата тема, еве да продужам тука...

Сменив батерија, ставив нова, ама па сеа испадна тачот да не работи веќе. Се’ си е на свое место, приклучено како што треба, ама се појавија вертикални штрафти на екранот и тачот не работи веќе.

Плус, би претпоставил дека при единствениот претходен и претпоследен сервис (денешниот е втор т.е. втор пат се отвара телефонот), сервисерот што го склапал телефонот изоставил две “желевца” кои ги фиксираат конекторите: едното квадратесто горе, кај конекторите за екран, тач итн. и другото доле, кај конекторот за копчето. Дали намерно или не, нема да коментирам.

Мислења, идеи? Да пробувам пак да го оправам, или да го пуштам во вечните ловишта, чунки по се’ изглеа дека му дошло времето?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #3707 на: 06 Јули 2018, 23:39:46 pm »
https://www.ifixit.com/Answers/View/280262/Vertical+gray+lines+on+iPhone+5s

овде вика дека треба да се менува екран, ама овој на видеово вика да проба да се исчисти конекторот.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
« Одговори #3708 на: 13 Август 2018, 21:02:40 pm »
Дечки каде може да се најде кабелче за полнење ајфон 7 ? Освен оригинално во ајстајл, пошто 1700 е таму. Нешто со пристоен квалитет а не толку скапо ? Да не се заебе батеријата ако се пуни со некое обично ?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #3709 на: 13 Август 2018, 21:17:10 pm »
Анхоч, Сет, АМС, Ситимол во тоа за мобилни, Мобилари, Лук Оил, Макпетрол, Било која бензинска, Хубо, Меркур.... итн....

Јас си зедов еден метален од Макпетрол за 250-300ден супер е.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3710 на: 13 Август 2018, 22:21:38 pm »
Јас до сега еднаш или два пати имам купено не оригинал кабелче и секогаш зезало, малце да го мрднеш прекинувало со пунење. Другар еден купи 4-5 различни по ред за на крај да си купи оригинал :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3711 на: 14 Август 2018, 11:23:11 am »
Купуваш квалитетни. Не фејк од по 50ден.

Јас пишав каде има поквалитетни.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #3712 на: 14 Август 2018, 11:28:51 am »
Ова е една од најквалитетните копии на оригиналнот, која кај мене чини 600 денари, форумска цена е 300 и кога ќе си ја направиш математиката подобро купи 6 копии одколку еден оригинален, подолго ќе траат и во секоја просторија кај што се движиш ќе си имаш кабелче, истиов полнач и јас го користам на работа и не сум имал случај да трае помалку од 2 месеци со оглед на тоа дека дневно по 30/40 телефони го силуваат кабелчето.

моја препорака, од кои лично сум задоволен се Remax, Nillkin, Belkin и Hoco како афтермаркет фирми за најквалитетни кабли, не само кај ејпл уреди. Малку се поскапи од копијава со цените и дур асално не се распараат или оштети конекторчето од разјадување, нема да имаш потреба да ги смениш :)

доколку некој сака, можам и оем оригинален да најдам изваден од телефон. Верувајте има разлика од тие "оригинални" што ги продаваат во ејпл сторовиве.

Отсутен gug1

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
« Одговори #3713 на: 14 Август 2018, 11:44:37 am »
Дечки каде може да се најде кабелче за полнење ајфон 7 ? Освен оригинално во ајстајл, пошто 1700 е таму. Нешто со пристоен квалитет а не толку скапо ? Да не се заебе батеријата ако се пуни со некое обично ?
Samo orginal od druga kutija izvadeno t.e telefon , imam takvi 1000den.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #3714 на: 14 Август 2018, 11:45:11 am »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3715 на: 14 Август 2018, 11:58:11 am »
Ова е една од најквалитетните копии на оригиналнот, која кај мене чини 600 денари, форумска цена е 300 и кога ќе си ја направиш математиката подобро купи 6 копии одколку еден оригинален, подолго ќе траат и во секоја просторија кај што се движиш ќе си имаш кабелче, истиов полнач и јас го користам на работа и не сум имал случај да трае помалку од 2 месеци со оглед на тоа дека дневно по 30/40 телефони го силуваат кабелчето.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

моја препорака, од кои лично сум задоволен се Remax, Nillkin, Belkin и Hoco како афтермаркет фирми за најквалитетни кабли, не само кај ејпл уреди. Малку се поскапи од копијава со цените и дур асално не се распараат или оштети конекторчето од разјадување, нема да имаш потреба да ги смениш :)

доколку некој сака, можам и оем оригинален да најдам изваден од телефон. Верувајте има разлика од тие "оригинални" што ги продаваат во ејпл сторовиве.

Од кај тебе?
Имаш дуќан нешто? Локација?

btw Те молам ЕПЛ не ги пишувај еЈпл
Глупаво звучи.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10948
  • 430i
« Одговори #3716 на: 14 Август 2018, 12:14:00 pm »
@Bender за сите аксесоари ти е на пола форумската цена ? ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5831
« Одговори #3717 на: 14 Август 2018, 12:35:06 pm »

Од кај тебе?
Имаш дуќан нешто? Локација?

btw Те молам ЕПЛ не ги пишувај еЈпл
Глупаво звучи.
Алфа мобил мислам дека беше.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6686
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3718 на: 14 Август 2018, 13:56:46 pm »
Ako ima nesto interesno za p10 slikni mi utre sakam da doagjam nakaj Sk da si zemam

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2784
« Одговори #3719 на: 14 Август 2018, 14:13:48 pm »
Ako ima nesto interesno za p10 slikni mi utre sakam da doagjam nakaj Sk da si zemam

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Најверојатно има постер со Гал Гадот како рекламира Хаваи П20.