Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570263 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2910 на: 13 Септември 2016, 16:07:55 pm »
Мене многу ми се смешни приказниве околу "нестабилноста" на андроидот....Баш сакам некој да ме просветли како тоа андоридот ми бил нестабилен и што ќе добијам ако некад се префрлам на iOS...Стварно? како да ја предизвикам таа проклета нестабилност? пола година залудно се мачам и нит ми закочила, нит ми крешнала играчкава...а толку лајна изнасраа јаболкариве против s7 edge и ништо од тоа...

Вируси има што знаеме ние.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #2911 на: 13 Септември 2016, 16:09:50 pm »
Не го е*авај муабето сега........... за ајфони се збора овде.
Ok :(

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2912 на: 13 Септември 2016, 16:18:43 pm »
ЗАКОН!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #2913 на: 13 Септември 2016, 21:14:07 pm »
Ова од мојта лада бре хмм ќе треба сеа воло да продадам за оваа играчка :) :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #2914 на: 13 Септември 2016, 23:45:29 pm »
Мене многу ми се смешни приказниве околу "нестабилноста" на андроидот....Баш сакам некој да ме просветли како тоа андоридот ми бил нестабилен и што ќе добијам ако некад се префрлам на iOS...Стварно? како да ја предизвикам таа проклета нестабилност? пола година залудно се мачам и нит ми закочила, нит ми крешнала играчкава...а толку лајна изнасраа јаболкариве против s7 edge и ништо од тоа...
Каков уред користиш? штом е толку добар, можам да претпоставувам?
да ми кажеш па ќе образложам мое видување за „нестабилноста на андроидот“

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2915 на: 14 Септември 2016, 02:13:14 am »
Поголема глупост не сум прочитал оддамна. Имаш да образложиш што не е стабилно на андроид или не?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2916 на: 14 Септември 2016, 02:48:35 am »
samsung
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #2917 на: 14 Септември 2016, 07:12:57 am »
Муабетот со нестабилноста е некој вид оправдание да дадеш дупло пари за телефон а да не бидеш осуден од околината дека си будала што дава 700€ за телефон.
Бидејки дури и да е така нестабилен сепак тебе нели ке ти предизвика страшни проблеми во животот а ајфонот ке ти обезбеди мирен и спокоен живот форевр енд евр

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2918 на: 14 Септември 2016, 08:26:22 am »
Повремен краш на апликации има на сите екосистеми. Мислам дека повеќе се осврнуваат на повремен лаг кај тачвизот како и полошиот рам менаџмент за одржување на апликациите во рамот, но тоа во пракса многу ретко доаѓа до израз.  Мислам, кој во пракса уклучува 20 апликации во 2 минути по 2 пати? Никој, тоа е само за онлајн тестовите и толку.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2919 на: 14 Септември 2016, 09:01:28 am »
Јас секогаш гасам апликации и ги тргам од меморија инстинктивно. Ретко да имам повеќе од 5-10 зошто не ни користам повеќе. Пред 20 минути ми крашна апликацијата и се ресетираше телефонот. Не дека е којзнае што страшно, ама дека се случува - се случува. Android.
« Последно менување: 14 Септември 2016, 09:10:09 am Deni »

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #2920 на: 14 Септември 2016, 09:09:29 am »
Повремен краш на апликации има на сите екосистеми. Мислам дека повеќе се осврнуваат на повремен лаг кај тачвизот како и полошиот рам менаџмент за одржување на апликациите во рамот, но тоа во пракса многу ретко доаѓа до израз.  Мислам, кој во пракса уклучува 20 апликации во 2 минути по 2 пати? Никој, тоа е само за онлајн тестовите и толку.

Сите што имаат мали деца по дома и што му ги даваат телефоните да си играат.
Сите апликации............ значи сите! Во рок од 2 мин. По повеќе пати.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #2921 на: 14 Септември 2016, 09:18:29 am »
Јас секогаш гасам апликации и ги тргам од меморија инстинктивно. Ретко да имам повеќе од 5-10 зошто не ни користам повеќе. Пред 20 минути ми крашна апликацијата и се ресетираше телефонот. Не дека е којзнае што страшно, ама дека се случува - се случува. Android.

на крај на денот пак кај Андроид го има моментот што Google го дава и сите си прават свои модификации, епа да го направат тоа и на ios може и бетер ке биде. јас користете сток андроид и полесно ке ви биде

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #2922 на: 14 Септември 2016, 10:31:49 am »
Сопругата има Samsung s5 mini, децава го искршија од јавање, не крашнал од тоа. Понекогаш знае сам од себе да си се ресетира, после последниот апдејт (не пре шаувајте кој-што), понекогаш не работи GSM интернет (ни 2г ни 3г ни 4г ни бутур...), тоа го сметам за огромен баг, инаку генерално во секојдневно користење како и сите што користиме телефони, сосема стабилен си е андроидот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #2923 на: 14 Септември 2016, 15:54:15 pm »
samsung
Поголема глупост не сум прочитал оддамна. Имаш да образложиш што не е стабилно на андроид или не?
Само "самсунг" не кажува ништо, ама ќе претпоставам дека е нот 6 или 7 или шо ти ја знам, односно  конкуренција на И-телефон. На таков уред од 500 евра е недозволиво да кракира да има милион багови и да кочи, оти не смее да има, сепак постои тој момент кај телефоните- колку пари, толку музика.
Де купете си од оние буџет телефони, алкател, азуми хуавеи од оние најефтините, 512 рам, процесор некаков колку да се каже дека има.  Ќе чекаш 5 минути да ти отвори апликација. Нели андтоид било. Епа андроид го бутаат во сите играчки од најскапи до најефтини, сите!
Додека ИОС од друга страна бил стабилен. Епа дајте ми ајфон за 100 евра? Нема таков нели. Затоа што има само 1 модел, 1 производител.
Аки сакате стабилен андроид, не очекувајте го за 0 денари од вип.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2924 на: 14 Септември 2016, 16:02:32 pm »
Работата е што и скапите Андроиди имаат само подобар хардвер. Но не и подобар софтвер.

Самсумг ги вади само страшно добриот хардвер и ништо друго. Мрсната камера, мрсен екран... Затоа и голку голем замав зема Шаоми. Зошто нуди соодветен харвред на софтверот, за соодветни пари. 14-19.000 денари за цакум пакум уред со се што треба на него. Андроид кој е БАЈАГИ разубавен да личи на иос, багови ли се багови за цената ќе си трпиш кога не си земал ајфон, батерија салам. Камера малку под премиумот. И тоа е тоа. За андроид постои само Шаоми кој е комплетен уред и Самсунг кој плива со својот хардвер на врвот од Андроид езерото. Пред се со екранот и камерата. А ајфон си е ајфон, најдоброто од сите светови но со мала батерија.