Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176530 пати)

Отсутен Katanga

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 110
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #30 на: 08 Февруари 2011, 12:31:08 pm »
хмммммммммм
ние работиме по КАСАП систем :)

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #31 на: 08 Февруари 2011, 14:48:56 pm »
komentive se ZAKON!!!! hehehehehehehhe

so zadravje kolava decko!!! dobar izbor.... samo me interesira so granata so sakas da pravis!?!?!? ako mozes objasni malce okolu toa?

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20625
« Одговори #32 на: 08 Февруари 2011, 16:27:37 pm »
Абеее... постоеше некоја фикс идеја, да мењам целата од мотор па даље... и има варијанта што најдов, кај што се двои на две... Ептен ми праи мерак тоа, арно ама, оскудација, скупе су паре, а башка, ке треба да сечам браник, па да се префарбуе итн итн... А реално, нема нешто да се добие во перформанси, само во акустика. Е сеа, акустика е убаа работа, ама еден круг по обиколница околу Скопје, глаата тупан ќе стане, поготово пошто Лансерот е троа лабав на звучна изолација...
Сума сумарум, ако уопште испадне да мењам нешто со издув, можда само лонецот, онака колку да подгрмуе малце :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #33 на: 08 Февруари 2011, 16:29:01 pm »
хмммммммммм
ние работиме по КАСАП систем :)

;D ;D ;D
Еммм... А ќе ми касапите колата, мене или банкарската сметка? :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #34 на: 08 Февруари 2011, 21:03:53 pm »
samo me interesira so granata so sakas da pravis!?!?!
Со граната ќе му ја урива на комшијата гаражата. Па нека му го серат чафки аутото.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #35 на: 08 Февруари 2011, 22:30:18 pm »
Абеее... постоеше некоја фикс идеја, да мењам целата од мотор па даље... и има варијанта што најдов, кај што се двои на две... Ептен ми праи мерак тоа, арно ама, оскудација, скупе су паре, а башка, ке треба да сечам браник, па да се префарбуе итн итн... А реално, нема нешто да се добие во перформанси, само во акустика. Е сеа, акустика е убаа работа, ама еден круг по обиколница околу Скопје, глаата тупан ќе стане, поготово пошто Лансерот е троа лабав на звучна изолација...
Сума сумарум, ако уопште испадне да мењам нешто со издув, можда само лонецот, онака колку да подгрмуе малце :)
Ne se sekiraj ke si kupis tamponi za vo usi pa neka brmci kolku saka,ni glava nema da te boli ni nisto :) A i sto e kola ako ne se svrtat po tebe koga ke zbrcis.Mala sala ,dobra kolicka ;)

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 08 Февруари 2011, 23:07:19 pm »
gOjdo so go zajbavas na covekot be!?!?!?!? hehehee
this is very interesting..... i jas barav nesto od super sprint exhaust sistem vo sajtot no nemase za 1.8l samo za EVO ima.......

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #37 на: 15 Февруари 2011, 12:05:19 pm »
gOjdo so go zajbavas na covekot be!?!?!?!? hehehee
this is very interesting..... i jas barav nesto od super sprint exhaust sistem vo sajtot no nemase za 1.8l samo za EVO ima.......

Па бапни му од EVO :)

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 15 Февруари 2011, 13:26:50 pm »
kanalite kade so treba da pominat cevkite ne e ist.....

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #39 на: 22 Март 2011, 12:34:56 pm »
Еве ти една предница како твоето. Највероватно сам ја има правено човекот, можиш стално да го видиш паркиран позади буњаковец (баш позади специјал).

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #40 на: 22 Март 2011, 13:02:14 pm »
Знам иам видено... Веројатно уште при нарачка го средил овој момент, пошто има неколку седани низ Скопје, што имаат муце ко на спортбек. Ја коа ги прашав за замена, или накнадно набавување, ми рекоа дека ке треба целата предница да се мења, а ја мислев дека може само тој алу-трапезот да го ставам на маската... А за цела предница, фала не... Ако (пу пу не дај Боже), дојде до потреба да се мења целата предница, тогаш би идел на маската од спортбекот, а иначе, за к*р кејф, тешко веројатно дека ке им даам толку пари :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #41 на: 22 Март 2011, 13:31:24 pm »
Не, не е купен вака. Нахнадно е првен, го знам од порано лансерот. Не е лошо да се види од блиску како е среден, оти имаш такви траки - лајсни секаде по продавници за козметика.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #42 на: 22 Март 2011, 13:37:16 pm »
Сиријасли??  :o

Па со кој памет идам ја кај нив да прашуем бе!?!? Што поштењачина ке бев значи...
Епа не знам за тебе, ама ја на пример, би мењал цела предница, наместо лајсна да турам само... (пффффф ;D ;D ;D)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5499
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #43 на: 22 Март 2011, 13:40:02 pm »
Не, не е купен вака. Нахнадно е првен, го знам од порано лансерот. Не е лошо да се види од блиску како е среден, оти имаш такви траки - лајсни секаде по продавници за козметика.
Go imam videno odblizu bas na lokacijata kade sto imas navedeno pogore.
Inace se poznava deka e naknadno praveno, po sostavite, i nekako neprirodno izgleda.

ima edna niklovana maska (agolnik) sto se stava pod registracijata dole ali kosta 6000den u Mas, so nego izgleda interesno sum videl eden u SK ima.
Ama 6000 za nesto sto znam deka kosta 1500 najverojatno, od princip ne mi se dava.
Probav da se iscenkam nesakaat za ziva glava :D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #44 на: 22 Март 2011, 13:43:42 pm »
Сиријасли??  :o

Па со кој памет идам ја кај нив да прашуем бе!?!? Што поштењачина ке бев значи...
Епа не знам за тебе, ама ја на пример, би мењал цела предница, наместо лајсна да турам само... (пффффф ;D ;D ;D)

Јас би мењал цела кола, во тој случај не менувам само предница :D :D :D одам дирек на EVO.