Автор Тема: Opel vs Honda  (Прочитано 116009 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Opel vs Honda
« Одговори #585 на: 08 Февруари 2012, 15:20:53 pm »
Не реков дека се ефтини, туку дека има многу афтермаркет делови.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #586 на: 08 Февруари 2012, 15:26:38 pm »
Разликата во цената е во тоа дали тјунираш N/A или Turbo мотор, нема врска многу со марката ;)

Civic со 250-260 N/А hp на 402 метри вади време високи 12 секунди, има еден во Словенија со 280КС кој вади ниски 12 и е побрз од повеќето турбаши со по минимум 400КС, али тој е екстремен пример.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #587 на: 08 Февруари 2012, 17:13:14 pm »
Опел има фанови, хонда нема !!???
За хонда имаш 4342394832904823 фирми за афтермаркет делови, додека за опел се бројат на прсти :)

на Опел не му требаат афтермаркет, све што има е квалитетно и нема потреба за менување  ;)

Ajde da zememe stock Opel Turbo i stock Honda Vtec i da ciljame kon 350 KS.
Koj ke kupi poveke aftermarket delovi i koj ke plati poveke?

...exactly. :)

I pred da se konstatira deka Opelot  ke bide dobar samo za pravec, da dodadam deka so sumata koja bi se potrosila za eden stock VTEC da stigne do 350 KS...Opelot bi imal i 350 KS i bi odel kako po shini.

Зошто да се земе турбо мотор,зошто не земеш обичен атмосферец или не иде така математиката ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #588 на: 08 Февруари 2012, 17:21:27 pm »
Зошто да се земе турбо мотор,зошто не земеш обичен атмосферец или не иде така математиката ;)
Секој со својата јака страна. Дали во случајов Хонда тргнала по лош пат па не нуди турбо мотори? Тоа е проблем на Хонда.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #589 на: 08 Февруари 2012, 17:24:22 pm »
Sekoj si izbral nasoka, ednote VTEC, drugite turbo. Ete zatoa.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #590 на: 08 Февруари 2012, 17:26:34 pm »
Секој со својата јака страна. Дали во случајов Хонда тргнала по лош пат па не нуди турбо мотори? Тоа е проблем на Хонда.

Taka de.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #591 на: 08 Февруари 2012, 19:45:44 pm »

Taka de.

Какава врска имаат after market деловите кога тука цело време збориме за фабрички возила(бар ја така мислам).Што значи дека ако Опел има поефитни делови за да стигнеш до 350 коња тоа ја прави подобра марка?Живи глупости.
Цело време ја вртите работата на тркачки верзии,а и сам знаеш и ти објаснив предходно дека моментално не е тоа целен пазар на Хонда и ти пак запињаш за да докажеш дека ОПЦ моделите се подобри од на Хонда.Така нека е не викам не,ама што останува за другите модели.Во сите други класи Хонда се подобри од Опел:
Јаzz>Corsa
Civic>Astra
Accord>Insignia
CRV>Antara
CRZ>WTF?!?!
Insight>WTF?!?!?
Убаво кажа некој член предходно : "Да се споредуваат овие две марки е смешно" :)

P.S. Заборавив дека и муабетите дека Опел има подобри резултати на тркачките патеки ви паднаа во вода ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #592 на: 08 Февруари 2012, 20:05:26 pm »
Не би се сложил за све со тебе.

Jazz > Corsa
Astra vs Civic - Ќе причекам пред да го возам новиот Цивик. Со прошлиот (сегашниот) ми се израмнети. На страната на Опел е поголемиот избор на мотори.
Accord vs Insignia - Тука ми се некаде и двете. Инсигниата ми е поубава дизајнерски, Акордот се чувствува поквалитетен.
CRV = Antara - Тука ми се некаде и двете. Не би купил ни едно ни друго. Конечно во Македонија донесоа CRV дизел, пред да го претстават новиот.
Astra GTC > CRZ. Без муабет.
Insight - Нема споредба со ниеден модел од Опел, али Инсајтот ми е промашај како возило.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #593 на: 08 Февруари 2012, 20:34:45 pm »
Logo vs Corsa (незнам дали Лого има замена сега)
Jazz vs Meriva
Мислам дека вака би требало да споредувате.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #594 на: 08 Февруари 2012, 23:57:45 pm »
Adam Opel AG is one of the most traditional car manufacturers in Germany, and one of Europe’s largest automakers. The company operates 11 vehicle, powertrain, and component plants and three development centers in seven countries, and employs around 40.000 people (as of December 2010). Many additional jobs are provided by some 5.000 independent sales and service outlets as a direct result of their business with the automaker. With its sister brand in the U.K., Vauxhall, Opel sells vehicles in more than 40 markets worldwide. The company's Rüsselsheim factory has been transformed to one of the most modern plants in the world for €750 million and started production in 2002. Other plants are in Bochum, Eisenach, and Kaiserslautern, Germany; Vienna/Aspern, Austria; Szentgotthard, Hungary; Zaragoza, Spain; Gliwice, Poland; Ellesmere Port, and Luton, UK. The Dudenhofen Test Center is located near the Rüsselsheim headquarters.

Opels International Technical Development Center (ITDC) and Design Center are also located in Rüsselsheim. Around 6.500 people are responsible for the engineering and design of Opel vehicles. All in all, Opel plays an enormously important role in the global GM corporate group as it has for instance developed and engineered the Epsilon (I) platform, Epsilon II platform, Delta (I) platform, Delta (II) platform, Gamma platform and played an important role in the development of especially the higher-end, more-refined version of the Gamma II platform. In addition, the company is developing new manufacturing equipment for the global GM auto production.

So Opel is in most cases fully responsible for all the car architectures and technologies up to the Opel Insignia/Buick LaCrosse/Chevrolet Malibu. In particular, all the future-oriented, modern, full-efficient GM architectures for compact and midsize vehicles are developed by Opel in Rüsselsheim.

Терајте после инает, терајте

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #595 на: 09 Февруари 2012, 00:01:53 am »
Falanga, шо ти требаше ова.... ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #596 на: 09 Февруари 2012, 00:04:36 am »
Falanga, шо ти требаше ова.... ;D
Имам уште инфо, полека. Да не ја закопувам темава. Ај сега да дискутираме зошто Опел пораснал толкав, оти бил тиња и не можел да им се фати на жутите кои некни почнаа коли да прават? Не знам колку фанови имала Хонда, веројатно сите до еден се живи за разлика од тие на Опел кои од дамна веќе не се на овој свет.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #597 на: 09 Февруари 2012, 00:07:30 am »
Жолтите не ги бива да измислат нешто,ама да го усовршат знаат најдобро...А зошто Опел кога е толку успешен,нон стоп е во минус?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #598 на: 09 Февруари 2012, 00:08:38 am »
Жолтите не ги бива да измислат нешто,ама да го усовршат знаат најдобро...А зошто Опел кога е толку успешен,нон стоп е во минус?
Зошто многу повеќе дава отколку зема. Проста математика.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #599 на: 09 Февруари 2012, 00:09:21 am »
Зошто многу повеќе дава отколку зема. Проста математика.
Ахм,од народ за народ  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D