Автор Тема: Opel vs Honda  (Прочитано 116046 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Opel vs Honda
« Одговори #555 на: 08 Февруари 2012, 01:01:31 am »
Honda > Opel

..."se e kazano" .. ;D

Вака може до бесвест, и пак нема да има поента, пошто како што е во неколку наврати кажано, нема апсолутно НИКАКВА поента во споредување на Honda и Opel. Или било кој бренд, со било кој друг бренд. Секогаш постојат лични преференци кои преовладуваат пред се’ што може некој да каже или да истресе на форум.

Јас лично од секогаш сум фаворизирал јапонски производители, од непозната причина, едноставно така ми иде.

Finally ,some honesty.
Se slagam apsolutno, samo vo spotivna nasoka..ali bitno se slagame.
« Последно менување: 08 Февруари 2012, 01:11:44 am Stratro »

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #556 на: 08 Февруари 2012, 08:35:50 am »
Во целиов муабет, само едно се чудам.Зошто само Оpel е споредуван со други марки ?
Зошто на пример не се отвори тема Dacia VS Toyota, Skoda VS BMW и т.н.  ;D
Па ќе се почувствуваат запоставени...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #557 на: 08 Февруари 2012, 08:40:38 am »
Пошто љубителите/сопствениците на Опел најревносно ја бранат својата марка кога никој не ја напаѓа :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #558 на: 08 Февруари 2012, 08:48:23 am »
Naprotiv, temava ne ja otvoril Stratro ( iako taka pisuva) tuku proizleze od moe mislenje za noviot Civik..zad koe seuste stojam.
A ko sto citam nanazad, ti ne si ostanal pokuso. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #559 на: 08 Февруари 2012, 08:57:59 am »
Пошто љубителите/сопствениците на Опел најревносно ја бранат својата марка кога никој не ја напаѓа :)
Не, не. Алфистите најревносно си ја бранат марката. Ние сме второ место.

Не е финтата дали некој ја напаѓа или не, него кој може да најде повеќе аргументи во корист на застапуваната марка. Нема потреба работите да се сфаќаат лично и слично. Си правиме муабет. Јас на пример мислам дека освен со VTEC и неговиот звук, Хонда нема ништо со што би можела да се пофали пред Опел. Опел пак од друга страна може да се пофали со број на модели, квалитет на изработка и секако со фанови што го поддржуваат. Тука сме да дискутираме па можеби некое мислење кај некого и ќе се смени.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #560 на: 08 Февруари 2012, 09:15:44 am »
zvukot ne idi od VTEC tuku od izduvot.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #561 на: 08 Февруари 2012, 09:36:43 am »
Naprotiv, temava ne ja otvoril Stratro ( iako taka pisuva) tuku proizleze od moe mislenje za noviot Civik..zad koe seuste stojam.
A ko sto citam nanazad, ti ne si ostanal pokuso. :)

Чат-пат чисто онака, од инает, да биде поинтересно ;D ;D ;D

Не, не. Алфистите најревносно си ја бранат марката. Ние сме второ место.

Не е финтата дали некој ја напаѓа или не, него кој може да најде повеќе аргументи во корист на застапуваната марка. Нема потреба работите да се сфаќаат лично и слично. Си правиме муабет. Јас на пример мислам дека освен со VTEC и неговиот звук, Хонда нема ништо со што би можела да се пофали пред Опел. Опел пак од друга страна може да се пофали со број на модели, квалитет на изработка и секако со фанови што го поддржуваат. Тука сме да дискутираме па можеби некое мислење кај некого и ќе се смени.

Да бе, ги забораив Алфистите... Одамна не паднале у муабет :D :D :D

А за второво, тоа си иде подеднакво и кај едните, и кај другите, и практично кај секој производител, така да, „од друга страна“ Опел не може да се пофали со тоа, пошто не е карактеристично само за Опел :) За број на модели се согласуем, а за квалитет не знам, немам претстава како е да се живее со Opel, никогаш не сум имал. Квалитетот на изработка кај Insignia и новата Astra не ме плени премногу. Особено кај Инсигниа... Такво возило заслужува да се посвети многу повеќе внимание на внатрешноста и не треба смее да крцка, да се мрда, и да пропаѓаат делови таму каде што не треба. Ова го зборам за првите Инсигнии што се појавија кај нас, а се надевам дека со тек на време се залечени тие рани.

Еве да се решите да ме почастите една нова Astra GTC, со задоволство ќе се „жртвувам“ да дознаам како е да се живее со тој њемачки бренд ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #562 на: 08 Февруари 2012, 09:40:17 am »
Еве да се решите да ме почастите една нова Astra GTC, со задоволство ќе се „жртвувам“ да дознаам како е да се живее со тој њемачки бренд ;)
Абе мило, да имам јас пари за частење ќе те жртвувам да дознаеш како е Порше да се вози а не Опел. Ама што се немат се немат.
Мислев нешто да ти реплицирам ама пак се сетив дека рано сабајлечки ги мешам поимите квалитет и долготрајност, така да сега за сега Falangainen римеинс сајлент  ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #563 на: 08 Февруари 2012, 11:34:43 am »
Јас на пример мислам дека освен со VTEC и неговиот звук, Хонда нема ништо со што би можела да се пофали пред Опел. Опел пак од друга страна може да се пофали со број на модели, квалитет на изработка и секако со фанови што го поддржуваат.

LOL
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #564 на: 08 Февруари 2012, 11:40:52 am »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #565 на: 08 Февруари 2012, 11:43:23 am »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #566 на: 08 Февруари 2012, 11:45:04 am »
Selfpawn? :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #567 на: 08 Февруари 2012, 13:36:51 pm »
Pawn?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #568 на: 08 Февруари 2012, 13:41:30 pm »
Добро де, си додал буква :)

Знаеш дека ЛП љуби да менува и додава ствари и информации, па така и во изразите ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #569 на: 08 Февруари 2012, 13:45:37 pm »
;D