Автор Тема: Opel vs Honda  (Прочитано 116216 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Opel vs Honda
« Одговори #285 на: 21 Октомври 2011, 10:48:20 am »
@gojdo

ZNaeme za toj problem, sopstvenikot ubavo go opisa. No sepak vo Astra ima kvalitetni i meki materijali, so losi spoevi koi krckaat (iako nemase krckanje vo site prethodni generacii). Ne go opravduvam krckanjeto, bas sum za toa da se pokazuvaat valkanite alista za da se iscistat vo slednata generacija. No Hondite se tvrda plastika, evtini materijali. Japoncite ja obozavaat tvrdata plastika (iako ne vazi generalno za site)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #286 на: 21 Октомври 2011, 10:52:20 am »
Куоре, колку за споредба, голф со 230 кс, полесен за 100 кг, 11 литри агресивна вожња со 18-ки бандажи ..

Мене ова многу ми изгледа искрено ...
Tommy ako ne se lazam 11 ti potrosi ama na OTVORENO,so stiskanje.......A gradska so stiskanje,teska rabota
EDIT: ako se sekavam i ova e so 18ki bandazi ima edno 200kg poveke od tvojata, 1600kg e
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #287 на: 21 Октомври 2011, 11:00:49 am »
не, на отворено со стискање, над 220km/h си троши 20+ ...

Комбинирана потрошувачка на 1000 км, ми излезе 10 литри со стискање на автопат, агресивно низ град и вклучена клима...

Декларирана градска потрошувачка од страна на VW е 11.3 литри ...

Куманово - Охрид - Куманово 8 литри, со тоа што само Гостивар-Скопје возев над 170 ... Останатото по прописи ...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #288 на: 21 Октомври 2011, 11:17:24 am »
Куоре, колку за споредба, голф со 230 кс, полесен за 100 кг, 11 литри агресивна вожња со 18-ки бандажи ..

Мене ова многу ми изгледа искрено ...
Tommy ako ne se lazam 11 ti potrosi ama na OTVORENO,so stiskanje.......A gradska so stiskanje,teska rabota
EDIT: ako se sekavam i ova e so 18ki bandazi ima edno 200kg poveke od tvojata, 1600kg e
Проблемот е во тежината на Астрата,затоа троши толку,колку што сопственикот има напишано :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #289 на: 21 Октомври 2011, 11:19:00 am »
Tommy
  znaci zavisi od nacinot na vozenje.....a covekot si kaza deka saka da ja gazi

Na Astrata fabricki i gi pisuva ovie brojki 9.1/5.4/6.8 l/100km,ama tesko dostizni so meraklisko koristenje na avtomobilot

Inaku i na Giulietta so 1.8motor so 235ks kazuvaat deka trosi 7.6,7.8.....ali sumnjam deka kaj mene tolku bi trosela :D

Zborot mi bese so covekot so Astrata bese eden od najiksrenite na forumot,i realno si go opisa iskustvo..... ne sporeduvajte negovi zborovi so fabricki deklarirani,posto ne mu go znaete stilot na vozenje,kakov sofer e......

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #290 на: 21 Октомври 2011, 11:45:36 am »
Tommy
  znaci zavisi od nacinot na vozenje.....a covekot si kaza deka saka da ja gazi

Na Astrata fabricki i gi pisuva ovie brojki 9.1/5.4/6.8 l/100km,ama tesko dostizni so meraklisko koristenje na avtomobilot

Inaku i na Giulietta so 1.8motor so 235ks kazuvaat deka trosi 7.6,7.8.....ali sumnjam deka kaj mene tolku bi trosela :D

Zborot mi bese so covekot so Astrata bese eden od najiksrenite na forumot,i realno si go opisa iskustvo..... ne sporeduvajte negovi zborovi so fabricki deklarirani,posto ne mu go znaete stilot na vozenje,kakov sofer e......

И јас мислам дека многу реално е опишана потрошувачката, и незнам зошто сите се чудат, најверојатно има многу луќе што лажат на форумов или што воопшто не возат па затоа им се чини дека 140 кс треба да трошпат 5,5 литра низ град со стискање.
Да се надополнам, мене Меган 1,4 ТЦЕ низ град а и на сопственичката низ град со мераклиско возење (читај повремено а не цело време стискање) секогаш ми троши околу 13, а никогаш под 12,5 строго низ град.
Многу е нов и уште не сум бил нигде со него на отворено, така да на отворено уште незнам колку троши.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #291 на: 21 Октомври 2011, 14:05:42 pm »
Јас здравје планирам да направам видеа со моментална потрошувачка на голфот, ке мерам на борд, а и на резервоар да се утврди точно ... Многу луѓе мислат дека колата троши повеќе отколку јас што кажувам ...
100 км на отворено само, и 100 км низ град, чисто колку да имам точни бројки, и ке се обидам и во двата случаја да направам што е можно поголема потрошувачка, да знам колку највеќе може да потроши со насилничко возење ...
Сега, не знам колкава улога ке играат зимските гуми ...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #292 на: 21 Октомври 2011, 14:39:54 pm »
Kako i da e, za ista cena, Astrata ke ima 2 klasi pojak motor (1.8 namesto 1.4), isto oprema i pokvalitetna vnatresnost.
''ПОКВАЛИТЕТНО''
Страшно крцкав муабет...

...rece narodjakot

Сум возел и Хонда Акорд и Опел Инсигниа. И тоа и двете по неколку дена, во неколку различни варијанти. Инсигниата крцка, Акордот не.

Сум возел и Хонда Џез, и Хонда Цивик (и хечбек и седан), и Опел Астра и Опел Корса. Џез вс Корса е непотребен муабет. Џезот е мноооогу пред корсата. А ако правиме муабет за Астра вс Цивик, неблагодарно е да се споредува модел кој е веќе на излез со модел кој се продава нешто повеќе од година ипол. Е сега, за воља на вистината, во астрата се користени материјали што се пофини на допир - помеки пластики и гуми, итн. Но чувството на солидност, на добра заштрафеност и финална обработка е на страната на Цивик. Модел кој е на излез.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #293 на: 21 Октомври 2011, 16:24:37 pm »

Ein Video über Opel im Motorsport. Das Video zeigt Szenen aus der DTM, dem Rallyesport und alles wo Opel sonst so unterwegs war.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #294 на: 24 Октомври 2011, 08:45:00 am »
Kako i da e, za ista cena, Astrata ke ima 2 klasi pojak motor (1.8 namesto 1.4), isto oprema i pokvalitetna vnatresnost.
''ПОКВАЛИТЕТНО''
Страшно крцкав муабет...

...rece narodjakot

Сум возел и Хонда Акорд и Опел Инсигниа. И тоа и двете по неколку дена, во неколку различни варијанти. Инсигниата крцка, Акордот не.

Сум возел и Хонда Џез, и Хонда Цивик (и хечбек и седан), и Опел Астра и Опел Корса. Џез вс Корса е непотребен муабет. Џезот е мноооогу пред корсата. А ако правиме муабет за Астра вс Цивик, неблагодарно е да се споредува модел кој е веќе на излез со модел кој се продава нешто повеќе од година ипол. Е сега, за воља на вистината, во астрата се користени материјали што се пофини на допир - помеки пластики и гуми, итн. Но чувството на солидност, на добра заштрафеност и финална обработка е на страната на Цивик. Модел кој е на излез.

Mozese malku podetalna sporedba da napisis. Za krckanjeto na Insignia i Astra J veke znaeme.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #295 на: 26 Октомври 2011, 15:59:01 pm »

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #296 на: 26 Октомври 2011, 16:18:50 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #297 на: 26 Октомври 2011, 16:41:36 pm »
Кој неписмен му дал име на видеово? A Opel Dream? Pfff...

Zero никако не си ми јасен со крцкањето за кое зборуваш. СИТЕ коли крцаат кога се нови. Мерцедес S klasse крцка. Изгледа различно нешто подразбираме под крцкање. Колите намерно се прават да крцкаат некој период додека си легнат деловите како треба. Ако не крцкаат тогаш ќе прокрцкаат и ќе створат луфтови. Дури и моторите крцкаат но тоа не се познава.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #298 на: 26 Октомври 2011, 16:48:24 pm »
Кој неписмен му дал име на видеово? A Opel Dream? Pfff...

Zero никако не си ми јасен со крцкањето за кое зборуваш. СИТЕ коли крцаат кога се нови. Мерцедес S klasse крцка. Изгледа различно нешто подразбираме под крцкање. Колите намерно се прават да крцкаат некој период додека си легнат деловите како треба. Ако не крцкаат тогаш ќе прокрцкаат и ќе створат луфтови. Дури и моторите крцкаат но тоа не се познава.

Не би рекол... Мене до сеа, од сите коли што ми дошле „при рака“ у изминатиов период, само следниве (на кои се сеќавам, а се сеќавам пошто не сум очекувал такво нешто од тие коли) крцкале: Opel Insignia (крцкаа рачките од вратите, и делови од средишната конзола), Opel Astra (истиот проблем) и Peugeot 3008 (делови од арматурната табла, средишната конзола, дури и делови од седиштата вадеа неочекувани звуци).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #299 на: 26 Октомври 2011, 17:01:30 pm »
СИТЕ коли крцаат кога се нови. Мерцедес S klasse крцка

Аман бе Falanga, жити се