Автор Тема: Opel vs Honda  (Прочитано 116188 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
Одг: Opel vs Honda
« Одговори #315 на: 29 Октомври 2011, 20:23:33 pm »
Леее пак Нирнбургринг.. ;D

Не бе Боки, напротив, поентата ми беше дека дури и едно современо ауто како Хонда не е совршено - како одговор на постот со видеото на Игор, ама се испомешаа некако постовите ... Возачот е главната фигура у целата работа, порано немаше ни Абс, ни ЕСП, ни незнам ... АМА се возеше подобро и со повеќе љубов и чувства него со денешниве современи возила.

Апсолутно! Немаше ни АБС ни ЕСП и секој си знаеше што го чека позади кривината ако проба да се прави Лауда. Денес сите (не апсолутно сите) се потпираат на кратенките мислејќи дека можат против физиката.
Возам пред 2 зими позади еден другар со БМВ 3 со се кратенките што следуваат. Падна некој ситен снег колку да раскаљави низ Скопје и го гледам овој се сили. Му врти другарот што беше до мене, аман не си барај бељата, стакло е доле. А он, нема гајле има ова ЕСП, МЕСП. И на кривината кај МЗТ салата им еба мамата на двата бандажи кога излизга накај тротоар. Цела среќа што само на бандажите остана.

Извинете ако сум ОТ

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #316 на: 29 Октомври 2011, 22:27:00 pm »
Не бе Боки, напротив, поентата ми беше дека дури и едно современо ауто како Хонда не е совршено - како одговор на постот со видеото на Игор, ама се испомешаа некако постовите ... Возачот е главната фигура у целата работа, порано немаше ни Абс, ни ЕСП, ни незнам ... АМА се возеше подобро и со повеќе љубов и чувства него со денешниве современи возила.

Хахаха нема врска бе Џиџи, не ми беше муабетот дека е лоша астрата, туку наидов на клипот па онака кажав дека слабо држела (нормално дека нема да држи како опц, затоа што е основен модел како што можам да видам). Иначе во врска со type-R от да не барам клипови кај што се спомнува дека е една од најуправливите коли во група Н (затоа и масовно се вози), што и може да се види од клипот, не пушти ич колата, ама затоа возачот претера и се деси тоа што се деси (кровче ;D). 
Се извинувам што не се изјаснив претходно, па бев лошо сфатен :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #317 на: 29 Октомври 2011, 22:43:41 pm »
Баш така! А у врска првото видео со Тајп ерот :) ме потсети на Фаланга коа кажуваше како добро му лежи Спаркот на кривини и не пролизгува што многу го плаши да не се претумба :D Мора да си купи или полоши (по-пластични) или потенки гуми или да го подигне Спаркот ;D
Токму така. Нешто ми е too good to be true. Мишелинките не се за тоа возило. Многу држат и тешко пролизгува на рапав асфалт. Тоа е добар рецепт за тумбање. Кога може Type R толку банално да се преврти што останува за спаркот.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #318 на: 30 Октомври 2011, 00:49:45 am »

Хахаха нема врска бе Џиџи, не ми беше муабетот дека е лоша астрата, туку наидов на клипот па онака кажав дека слабо држела (нормално дека нема да држи како опц, затоа што е основен модел како што можам да видам). Иначе во врска со type-R от да не барам клипови кај што се спомнува дека е една од најуправливите коли во група Н (затоа и масовно се вози), што и може да се види од клипот, не пушти ич колата, ама затоа возачот претера и се деси тоа што се деси (кровче ;D). 
Се извинувам што не се изјаснив претходно, па бев лошо сфатен :)

Хаха don't worry ;)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #319 на: 31 Октомври 2011, 09:44:14 am »
Леее пак Нирнбургринг.. ;D

Nurburgring nego sto..;D
Do pojavauvanjeto na Megan R26R, Astra OPC bese najbrz FWD Hatchback na ovaa staza ( pred Golf V GTI, Civic Type R, Focus ST i Megane Sport).
Ne vikam deka ima handling ko po shini..ali vo race na prav shofer ma sto da si pokaze.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #320 на: 26 Ноември 2011, 23:53:58 pm »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #321 на: 31 Јануари 2012, 19:01:03 pm »
Not a valid youtube URL
Not a valid youtube URL

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #322 на: 01 Февруари 2012, 09:26:15 am »
Само да надополнам, двата опели се екстра јаки :)

На екрем корсата своевремено беше најбрза корса, а и оваа од Јоцо, што е сеа кај Деки е со многу добар сооднос Корса А со 700 кг + 204 кс + чип :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #323 на: 01 Февруари 2012, 10:19:43 am »
Nisto strasno.
CRX 1.6 ne moze so standardna LET Vektra ili Kalibra da se drzi..ne pa so cipuvan LET vo Korsa.

Back to the present..

« Последно менување: 01 Февруари 2012, 11:22:29 am Stratro »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #324 на: 01 Февруари 2012, 11:38:30 am »
Vtec e mnogu precenet. Ne e deka koga ke se vkluci ima ekstra snaga, tuku duri otkako ke se vkluci motorot si ja dobiva deklariranata snaga. Pod 4500rpm, CRX e klinicki mrtov.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #325 на: 01 Февруари 2012, 11:42:21 am »
А кога во трка CRX  е под 4500 рпм?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #326 на: 01 Февруари 2012, 11:46:16 am »
ne, na trki go rikaat na 9000 :)

poenatat e druga. VTEc e los za performansi, go umrtvuva motorot do 4500, so cel da zastedi gorivo.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #327 на: 01 Февруари 2012, 11:46:45 am »
Vtec e mnogu precenet. Ne e deka koga ke se vkluci ima ekstra snaga, tuku duri otkako ke se vkluci motorot si ja dobiva deklariranata snaga. Pod 4500rpm, CRX e klinicki mrtov.
Зошто ова никогаш не си го кажал за косилицата твоја за која толку много не претече како тоа имала „109“К?

Патем, CRX нормално врти до 8000RPM, значи 4500 вртежи му се средни вржтеи, ко што 2500 се средни вртежи на дизелче.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #328 на: 01 Февруари 2012, 11:49:10 am »
ne, na trki go rikaat na 9000 :)

poenatat e druga. VTEc e los za performansi, go umrtvuva motorot do 4500, so cel da zastedi gorivo.

Поентата е кога возиш од дома до работа да не троши премногу, а тогаш и не те интересираат перформанси. А кога ќе сакаш перформанси, ќе возиш како треба и ќе иде колата како треба.

Така да не е преценет, може да е погрешно сфатен и интерпретиран ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #329 на: 01 Февруари 2012, 11:54:05 am »
zatoa sto mojata kosilica ne e sportski avtomobil, tuku osnoven 1.4 motor sto treba da go pridvizuva familijarniot sedan. zatoa sto e 1.4 kosilica, i toa ne se ocekuva od nea?