Автор Тема: Alfa75 America Twin Turbo  (Прочитано 52670 пати)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Одг: Alfa75 America Twin Turbo
« Одговори #150 на: 07 Декември 2011, 11:23:13 am »
цената на седиштата е на парче, а одат во пар, можете тоа да го прочитате во F.A.Q. на страницата

Q:   How much do seats cost?
A:   Our catalog and website include our Manufacturer Suggested Retail Pricing. Please note that pricing is per seat, seat mounts and universal sliders are included at no charge to you.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #151 на: 07 Декември 2011, 11:26:15 am »
Во секој случај секоја чест за фамилијата Костовски за овој проект кој бара многу внимание, посветеност, труд и секако финансиски средства.

Не заборавајте, оваа кола некаде ќе ја претставува Македонија, и што нашите професионални механичари се способни да направат.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #152 на: 07 Декември 2011, 11:27:32 am »
Luge na kolava ima stvarno frleno mnogu pari i vlozeno mnogu trud. SEKOJA CEST!!! Megutoa krajno e neblagodarno da se kazuvaat nekoi brojki koi sega za sega ne mozat da se dokazat. Sakam da kazam ako kolata gi ima tie konji koi se spominjaat, ne mora da ima duno. Dajde edna obicna klasicna trka narecena DRAG. Imame kandidati koi ne se ni blisku do taa cifra na KS megutoa razlikata megu dvete vozila ke si ja kaze prikaznata. Dali kolata ima volku ili tolku KS.
Na seres koga bevme (predpostavuvam deka ne bese dospremena)imase pomali turbini od ovie sto sega gi vozi kolata megutoa na tolku konji a Peugeot 106 da izvadi podobro vreme na taa staza ???

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7369
« Одговори #153 на: 07 Декември 2011, 11:42:58 am »
Алфава ја сместиле  на стандардното паркиралиште за Алфи :) Ако поминувате низ Влае,ѕирнете ја... ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #154 на: 07 Декември 2011, 11:55:49 am »
Na seres koga bevme (predpostavuvam deka ne bese dospremena)imase pomali turbini od ovie sto sega gi vozi kolata megutoa na tolku konji a Peugeot 106 da izvadi podobro vreme na taa staza ???

Да, ама 106ката ја возеа Даниел, Прки и Саманта, докажани во таа дисциплина ;D
Не ги знам способностите на возачот на Алфата, ама секако со толкава снага би требало да го остави пежото на 3-4 сек минимум, колку и да е лошо вешањето/возачот :)

Инаку секоја чест за проектот, убаво е да се види дека и од кај нас може да излезе нешто добро. :)

Отсутен 4g63t

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
« Одговори #155 на: 07 Декември 2011, 12:14:34 pm »
@gojdo... 500евра двете седишта  ??? двете седишта ти се 1,075 EUR...без транспорт, царини и сл, а со се нив идат 1672 EUR и не би рекол дека се ништо пари ... незнам од кај ти дојде тебе 500евра  ???
Седиштата се продаваат во пар и цените се за пар седишта. За едно седиште лево или десно, треба да се обратиш и да направиш специјална нарчка. Прочитај на сајтот, убаво си имаат напишано. За достава, се плаќа на дилерот, значи зависи од кој дилер купуваш и до каде ќе ти ги достави.

Инаку имаш Рикаро седишта кои коштаат по 1500 евра комад.

se si mislev deka sedistava jas gi kupuvav, gi carinev i si gi zemav od sklad od aerodrom ama imalo i nekoj povise od mene sto znae kako bilo ustvari...
возам хофман место кола.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #156 на: 07 Декември 2011, 12:15:51 pm »
Така ти е тоа кај нас :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #157 на: 07 Декември 2011, 12:19:45 pm »
@gojdo... 500евра двете седишта  ??? двете седишта ти се 1,075 EUR...без транспорт, царини и сл, а со се нив идат 1672 EUR и не би рекол дека се ништо пари ... незнам од кај ти дојде тебе 500евра  ???
Седиштата се продаваат во пар и цените се за пар седишта. За едно седиште лево или десно, треба да се обратиш и да направиш специјална нарчка. Прочитај на сајтот, убаво си имаат напишано. За достава, се плаќа на дилерот, значи зависи од кој дилер купуваш и до каде ќе ти ги достави.

se si mislev deka sedistava jas gi kupuvav, gi carinev i si gi zemav od sklad od aerodrom ama imalo i nekoj povise od mene sto znae kako bilo ustvari...
A be cico gi plati 300$ a mu gi prodavas na Cico Koska po 1000 Evra ne li ti e sram ???
;D ;D ;D ;D

Отсутен 4g63t

• Јуниор
  • **
« Одговори #158 на: 07 Декември 2011, 12:20:36 pm »
@gojdo... 500евра двете седишта  ??? двете седишта ти се 1,075 EUR...без транспорт, царини и сл, а со се нив идат 1672 EUR и не би рекол дека се ништо пари ... незнам од кај ти дојде тебе 500евра  ???

A be cico gi plati 300$ a mu gi prodavas na Cico Koska po 1000 Evra ne li ti e sram ???
;D ;D ;D ;D

a odkaj znaes ti deka sum mu zemal/mi dal pari?

i uste bolje odkade znaes kolku kostaa? :)
возам хофман место кола.

Отсутен 4g63t

• Јуниор
  • **
« Одговори #159 на: 07 Декември 2011, 12:28:57 pm »
Со зборови да ги опишеме прво: карбонски рејсинг седишта, 7 килограми тежина. Мноооооогу скапо платени :)

Fake...

kopija na bride da, ama deka e carbon i tezina taa gore dole toa ne e fake... :) e toa ti sto si edini car sto bi vozel fia homologacija u tvojata kola toa e skroz drugo...
возам хофман место кола.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #160 на: 07 Декември 2011, 12:46:52 pm »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #161 на: 07 Декември 2011, 12:48:23 pm »
@364gt

Извини ако те погоди тоа што се мешам во бизнисот со седишта. Немав таква намера.

@Dean
На сајтот се дадени препорачани крајни малопродажни цени од страна на производителот (MSRP = Manufacturer's suggested retail price), меѓутоа цената на седиштата и цената на превозот ја одредува дилерот. Производителот не продава седишта на крајни купци туку само на дилери, а крајните купци единствено можат да ги купат од дилерите. Како што видовме дилерите ги продаваат истите седишта со школка од вистински карбонски влакна и со лого, како на сликата погоре за $710 за пар:
http://zilvia.net/f/group-buys/275603-bucket-seats-budget-round-3-final-round.html#post2996725
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен 4g63t

• Јуниор
  • **
« Одговори #162 на: 07 Декември 2011, 12:50:17 pm »
@364gt

Извини ако те погоди тоа што се мешам во бизнисот со седишта. Немав таква намера.

@Dean
На сајтот се дадени препорачани крајни малопродажни цени од страна на производителот (MSRP = Manufacturer's suggested retail price), меѓутоа цената на седиштата и цената на превозот ја одредува дилерот. Производителот не продава седишта на крајни купци туку само на дилери, а крајните купци единствено можат да ги купат од дилерите. Како што видовме дилерите ги продаваат истите седишта со школка од вистински карбонски влакна и со лого, како на сликата погоре за $710 за пар:
http://zilvia.net/f/group-buys/275603-bucket-seats-budget-round-3-final-round.html#post2996725

ne e biznis... ja gi kupiv sedistava direktno od proizvoditel, sega? uste imas mudrosti?
возам хофман место кола.

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #163 на: 07 Декември 2011, 13:02:55 pm »
Сте требале Full bucket да земете,потркачки изгледаат :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #164 на: 07 Декември 2011, 13:03:09 pm »
Гојдо од кај ова дека седиштата на Коска/4г63т се истите со тие од линкот кој го постираш?

А и не ми е јасно што сакаш да докажеш кога 4г63т мислам дека знае колку ги платил истите, или сакаш да му кажеш дека утнал нешто во плаќањето? :)