Автор Тема: CARclub Тест: Renault Kadjar 1.5 dCI 110  (Прочитано 11003 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Renault Kadjar 1.5 dCI 110
« на: 04 Декември 2015, 16:06:32 pm »

Ми се свиѓа како изгледа. Одличен и ептен економичен мотор. Фин ентериер, конечно ја заменија онаа никаквата рачка од мењач. Фино и комотно за возење, albeit љуљаво.

Браво за Рено!

http://www.carclub.mk/2015/12/04/test-renault-kadjar-1-5-dci-japonski-geni-francuski-karakter/

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: CARclub Тест: Renault Kadjar 1.5 dCI 110
« Одговори #1 на: 04 Декември 2015, 16:10:05 pm »
Рено Кавијар

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2 на: 04 Декември 2015, 16:11:36 pm »
Страшно добар и економичен мотор според мене. BIG LIKE за него. Едвај го чекам ова моторче во нормално возило како Меган на пример. Иначе остатокот си е онака. Mене ми делуваше доста непрегледно искрено, ни напред гледаш нешто, а позади па ич. Ама затоа заковај го на 75кмч и цепај за Банско зимава со 2.9 просечна. :) Меганот, меганот!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #3 на: 04 Декември 2015, 16:17:12 pm »
Motorot 1.5 energy odamna go ima vo Megane. Mnogu mi se sviga Kadjarov ke odam nekoj den da go razgledam.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4 на: 04 Декември 2015, 16:22:40 pm »
Motorot 1.5 energy odamna go ima vo Megane. Mnogu mi se sviga Kadjarov ke odam nekoj den da go razgledam.

Не оди во Рено више жити се! ;D ;D ;D

P.S. За zeroSignal:

Цитат
Се забележува малку зголемена бучавост од страничните ретровизори, но тоа е неизбежно за волкав автомобил.

Знам кој е твојот став спрема „олку“ и „волку“, но стварно боде очи (барем мене). Предлог за измена на реченицата после запирката во „...но тоа е неизбежно за толку голем автомобил.“

P.P.S. Суптилно предложувај им на импортерите дека не треба да регистрираат бели возила за тест. Ако не ти ги слушаат советите, нека не се чудат зашто не им се продаваат колите.
« Последно менување: 04 Декември 2015, 16:31:50 pm MartinAlfista »

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #5 на: 04 Декември 2015, 16:27:47 pm »
Избегавам да ти кажам ако треба нешто брат ми го праќам  ;D ;D Затоа и глупо ми беше да му одам на менаџерот на тест вожњата што беше во сити мол  ;D ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #6 на: 04 Декември 2015, 16:40:04 pm »
Знам кој е твојот став спрема „олку“ и „волку“, но стварно боде очи (барем мене). Предлог за измена на реченицата после запирката во „...но тоа е неизбежно за толку голем автомобил.“

P.P.S. Суптилно предложувај им на импортерите дека не треба да регистрираат бели возила за тест. Ако не ти ги слушаат советите, нека не се чудат зашто не им се продаваат колите.

Предлогот е прифатен и измената е направена. Некако, не го перцепирам „олку“ дека постои како збор. Многу ми е Македонски Народни Приказни.

А за белите коли.. Зборено е веќе.. Последниве неколку недели дури е интензивирано. Суптилноста отиде низ прозор.

Имаме најмалку уште една бела кола годинава за објавување, можеби уште две.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #7 на: 04 Декември 2015, 16:42:57 pm »
ми се свиѓаат седиштата и тоа многу. Кокпитот воопшто не ми прави мерак

Рено многу остана само на овој 1.5dci незнам стварно не сум ни гледал дали воопшто нудат 2.0 на пример кој е нели добар како веќе докажаниот 1,5 кој сепак повеке е за во лимузина отколку во SUV возило

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8 на: 04 Декември 2015, 16:47:49 pm »
Да не навлагаме во детали, сме се согласиле во приватен разговор дека ситуацијата со „олку“ и „волку“ е спротивна од твојот став но тоа е твоја лична преференција и затоа само дадов предлог за промена а не сугерирав што е граматички и лексички точно.

За белите возила, стварно е глупост. Иако имам бела кола (која ја поднесувам само зошто е една од десетина бели 145ки во Македонија), не сакам СЕКОЈА нова кола да биде бела. Разбирам дека им е поефтино така да ги нарачаат ама кога ги видов и двете BMW-a кои ги имаше на тест, уште не-влезен во кола ми се намалија очекувањата од возилото.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #9 на: 04 Декември 2015, 16:49:37 pm »
Да му пукни името...

Каџар...Маџар...

Кадјар...

Вотевер...

Интересно возилце. Ми се допаѓаат Реноата во последно.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #10 на: 04 Декември 2015, 16:52:48 pm »
Да не навлагаме во детали, сме се согласиле во приватен разговор дека ситуацијата со „олку“ и „волку“ е спротивна од твојот став но тоа е твоја лична преференција и затоа само дадов предлог за промена а не сугерирав што е граматички и лексички точно.

За белите возила, стварно е глупост. Иако имам бела кола (која ја поднесувам само зошто е една од десетина бели 145ки во Македонија), не сакам СЕКОЈА нова кола да биде бела. Разбирам дека им е поефтино така да ги нарачаат ама кога ги видов и двете BMW-a кои ги имаше на тест, уште не-влезен во кола ми се намалија очекувањата од возилото.

Не се ни сеќавам на муабетот за олку/волку. :)

Не викам дека секогаш пишувам правилно, баш напротив, и ја ценам секоја корекција пошто знам дека е добронамерна..

За белите коли.. Не знам веќе што да правам. Интересно е што пазарот ги бара, и не е ради цената само. Највеќе проаѓаат црни и бели коли.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг:
« Одговори #11 на: 04 Декември 2015, 16:54:03 pm »
Мартин 300 еур доплата има мислам за металик ако не и повеќе. Мислам леон и астра дека имаа црвена дифолтна ноја а не бела! Огромен поздрав до нив за одлуката ако е така. :)

Катастрофа се беливе ама криза е.

Пазарот ги бара заради Gypsy Magic.
Ех да имам па да купам бееееееел коњ...

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #12 на: 04 Декември 2015, 17:03:37 pm »
Рено многу остана само на овој 1.5dci незнам стварно не сум ни гледал дали воопшто нудат 2.0 на пример кој е нели добар како веќе докажаниот 1,5 кој сепак повеке е за во лимузина отколку во SUV возило

Постои 1.6 dCi 130 koј е замена на 1.9dCi

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #13 на: 04 Декември 2015, 17:17:49 pm »
Прки ако ти треба секјурити за во Рено звони.

Каѓар, Каџар, Кадар, Кајар. Не е лошо, од позади Клио.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #14 на: 04 Декември 2015, 18:15:17 pm »
За белите коли.. Не знам веќе што да правам. Интересно е што пазарот ги бара, и не е ради цената само. Највеќе проаѓаат црни и бели коли.

Не е дека пазарот ги бара, а и тоа, него дека се тренд во моментот, бела и црна...
Сребрена е тежок дежаву, па скоро секој, освен во косово и македонија ја одбегнува оваа боја.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.