Автор Тема: Половно возило до 8500-9000 еур од поново годиште (2009 навака)  (Прочитано 13876 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Голф со 1.2, 1.4, 1.6 турбо (атмо никако), каков акорд какви бакрачи, 2.4 атмо што троши како лудо и цело богатство треба за сервис и регистрација.
Барај Голф 1.4 ТСИ, тоа ти е најдобар погодок.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800

Кога веќе не се наоѓа Суперб...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Кога веќе не се наоѓа Суперб...

Па може да се најде, не е невозможно. Ама тогаш имау Голф <> Шкода

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #34 на: 04 Декември 2015, 10:42:17 am »
Важно е и дали ќе се става плин во иднина. Да се пази да не е со директно убризгавање.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
па и на тие ставаат плин ако до толку му треба на некој. зависи колку возиш

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Фино си кажа човекот он стално за 1500 си става, што е битно дали премиум или плин? :P

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cha.ki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
Плин нема да ставам, од причина што не поминувам повеќе од 8-9000км годишно, што е дополнителен трошок, и што зема место во гепек (дали боцата или резервното тркало). Е сега овде имам читано дека ТСИ е можно да треба да се смени ланче и слично, па малце ради тоа се мислам за тие што се преку 100К км.
А SuperB е и малце поголема за 90% градска вожња, не дека нема да се навикнам, освен тоа е лаѓа и сигурно е топ за подолг пат.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
8.999еур

Време е за караван а? :)

Не бе, испитувам пазар. Ќе си тера оваа уште 5-6 години ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Плин нема да ставам, од причина што не поминувам повеќе од 8-9000км годишно, што е дополнителен трошок, и што зема место во гепек (дали боцата или резервното тркало). Е сега овде имам читано дека ТСИ е можно да треба да се смени ланче и слично, па малце ради тоа се мислам за тие што се преку 100К км.
А SuperB е и малце поголема за 90% градска вожња, не дека нема да се навикнам, освен тоа е лаѓа и сигурно е топ за подолг пат.

Ако поминал преку 100К километри, веројатно веќе му е сменето ланчето :)

За Супербот се заебаам, чисто онака пошто се паѓа у несвес за таа кола. Мада, да си најдам соодветно караванче, би го земал без око да ми трепне :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cha.ki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
Е тоа „веројатно му е сменето ланчето“ би сакал да знам дали со сигурност може да се знае/покаже/докаже?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Ќе прашаш во Порше и ќе ти кажат, нема некоја филозофија.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
Е тоа „веројатно му е сменето ланчето“ би сакал да знам дали со сигурност може да се знае/покаже/докаже?

Може да се докаже, ама може и да немало потреба да се менува и после 100К

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Еве мој совет: наместо голф бензинец, барај Поло ТДИ.
Едит: ако сакаш бензинец - Мазда!
Иначе се наоѓа и суперб за тие пари, ама со малку повеќе км. (повеќе од 150 000)