Автор Тема: Проблем во системот за ладење Fiat Punto 1.2 8V  (Прочитано 7149 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Проблем во системот за ладење Fiat Punto 1.2 8V
« Одговори #15 на: 14 Ноември 2015, 08:52:48 am »

и што е тука уствари проблемот ?

Ова:

ама кај совозачкото седиште се осеќа посебно во трнување како клокотење на вода а тука е казанлето за парно, еден механичар ми рече дека е духтунг на глава а колава е супер одлично влече нема измешано антифриз и улје. Дали може да има воздух во системот, температурата на моторот е стално 90 степени. Фалави на одговорите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #16 на: 14 Ноември 2015, 16:38:12 pm »
кој и да е мајсторот нека го отвори казанчето за парно и нека види што е проблемот

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #17 на: 02 Јануари 2016, 18:03:14 pm »
Мене пак на пунто хгт сеа ова време последниов месец, ептен тешко качува температура се случува и 10 км да свртам и уште да нема качено 90 степени... ако се водиме според стрелката...

Плин ако е наместено да пребацува на 30-40 степени пребацува во рок од 3-4 мин т.е околу километар ипол-2 макс ако е ептен ладно...

Е сеа интересното е што  се дешава и стерлката да се симнува...

Пример пошто ставив плин пред извесно време сакав да тестирам и после работа свртев накај обиколница и така  120 возев ... а за да дојдам до обиколница едно 10 км поминав и стрелката уште не беше до средина качена.. коа почнав да возам на обиколница почна да се симнува стрелката и дојде до 0... па коа стигнав кај мене дома на улица тек тогаш почна да се качува...

Вчера пак вртев низ маало 2-3 км едно 20 мин така се возикав со 30-40кмх си качи температура најнормално...

За нова година измрзнав -15 беше сабајлето у 5 и тоа седев едно 5-10 минути у место демек да загрее..и не загреа ич.. парното ептен млако ми дуваше...

Али ова само мислам зимно време ми се дешава, летно време мислам не ми прави вака...

и сеа незнам што да правам...

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #18 на: 02 Јануари 2016, 18:36:58 pm »
Термостатот ти е заглавен на отворено, смени го :)

Отсутен Bumb

• Редовен
Одг: Одг: Проблем во системот за ладење Fiat Punto 1.2 8V
« Одговори #19 на: 02 Јануари 2016, 18:52:33 pm »
Термостатот ти е заглавен на отворено, смени го :)
Од кај знаеш? :)

Инаку се продаваат нови или половни?

Колку кошта ова одрпилика? Знае некој?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #20 на: 02 Јануари 2016, 19:03:30 pm »
Pa otvori bre momce termostatot vidi go ti dava deckoto nasoka ti odma od KAJ ZNAES...Otvori termostatot i vidi ako e otvoren kupi si nov smeni go i miren si..

Отсутен Bumb

• Редовен
« Одговори #21 на: 02 Јануари 2016, 19:15:55 pm »
Па тоа сакав да прашам како да проверам за сигурно :)

како што гледав на јутуб не е комплицирано воопшто ке можам и сам да го сменам

Отсутен Bumb

• Редовен
Одг:
« Одговори #22 на: 02 Јануари 2016, 20:12:57 pm »
Иначе сеа потврдувам ако возиш под 50 макс 60 си загрева најнормално... над тоа почиња да паѓа стрелката..сеа тестирав..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #23 на: 03 Јануари 2016, 09:48:43 am »
Тоа е тоа, нов термостат Џони ..