Автор Тема: GOLF 5 2.0 TDI (Услужен оглас)  (Прочитано 7695 пати)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Одг: GOLF 5 2.0 TDI (Услужен оглас)
« Одговори #15 на: 29 Октомври 2015, 14:53:23 pm »
-Седишта со лумбаго поддршка

wait what?!

dolniot del na naslonot se prekrsuva za nekoj stepen. nemoes da osetis razlika :)
Лумбаго е болест, лумбална поддршка е друг муабет.

koja cepidlaka si da go eam ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 29 Октомври 2015, 14:54:00 pm »
Sorry ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #17 на: 29 Октомври 2015, 15:17:13 pm »
Шо знам, мене најсумлив ми е воланот. Мојот меган е исто 2005 година со 215.000 па не е во волку очајна состојба воланот како овој на сликава.

Како забележа од 2 слики дека е во очајна состојба воланот лебати?
ЦСИ не ви е рамен ебаго :D
New blood of old school

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #18 на: 29 Октомври 2015, 15:28:21 pm »
Лебати, третата слика од доле види го воланот, ептен свети. Не значи дека сум во право, реков најсумлив ми е. Човек не смее ни мислење да даде лебати.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #19 на: 29 Октомври 2015, 18:47:05 pm »
Значи што се однесува до предниот браник зашто нема магленки или дали е удирана и слично, козметички и шминкерајски ништо не е сменето на неа, вака ја донесе од Германија и вака си ја вози, нит ја удирал, мењал браници нит ништо, тоа со магленките може лесно да се провери во Порше дали излегла од фабрика со магленки или не, што се однесува до воланот друг е филингот кога ќе се види у живо одколку на сликиве.

Иначе Симо извини за не намерната, се мислев меѓу едното и другото и ме мрзеше да отварам википедија да глеам како е а сум слушал и гледал по огласи и мислев вака е, ќе го смениме сеа одма не е проблем ;D

Eдит: Добив информација дека 5ките 2005та не иделе со магленки.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #20 на: 29 Октомври 2015, 18:59:34 pm »
Немогуќе да има 10 ербега, а 6 може да има.

Доста ги броите завесите х4, тие се х2.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 29 Октомври 2015, 19:02:03 pm »
На предните столбови, на средните и на задните пишува Airbag, за тоа пишав, а има и во вратите предни мислам дека битно има и од страна хаха ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #22 на: 29 Октомври 2015, 19:09:46 pm »
Немогуќе да има 10 ербега, а 6 може да има.

Доста ги броите завесите х4, тие се х2.

Општоприфатениот термин за било каков airbag во Македонија е „воздушно перниче.“

Можеби постои разлика меѓу предно воздушно перниче и странично воздушно перниче (како што има разлика меѓу airbag и side-impact airbag или curtain airbag) ама генерално тоа е прифатениот термин. Кога се презентира кола, генерално кажуваат „the car has 9 airbags.“ Јас во ниту една кола не сум видел различна значка за ербегот поставен некаде напред или на седиште или пак тоа што е „воздушна завеса“.

На предните столбови, на средните и на задните пишува Airbag, за тоа пишав, а има и во вратите предни мислам дека битно има и од страна хаха ;D

Така де. Не се замарај, разбраа луѓето.
« Последно менување: 29 Октомври 2015, 19:22:24 pm zeroSignal »

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 07 Јануари 2016, 21:57:18 pm »
Бамповача ;D

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #24 на: 08 Јануари 2016, 16:42:47 pm »
Eдит: Добив информација дека 5ките 2005та не иделе со магленки.

Nemoj molim te :) Solidno golfce so osnovna oprema + kozha.. nema ni mp3, MFD volan i sl..da bese full kozha ke imase valjda i tapaciri kozni..ama ajde, moze covek si sklapal kola..

Kako i da e, cenata e previsoka za motor koj se znae za falicen od toa godiste..imam citano dosta slucai na koi im puka glavata na motorot na 2.0. da bese 1.9, druga prikazna

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #25 на: 08 Јануари 2016, 23:17:38 pm »
И тапацирите на вратите се кожни, а за цената секако дека има место за договор.
Башка јас никаде не наведов фул опрема е, хајлајн и слично, пишав што поседува колата од опрема и дека во германскиот оглас пишуваше лимитед, друго ништо не кажав од типот на тоа што го пишав погоре, највисоко ниво на опрема единствено во мк/ск, да пишав дека "јас" не сум видел друг во мк со вакво ниво на опрема од 5ките што сум имал прилика да влезам, а биле доста. :)
« Последно менување: 08 Јануари 2016, 23:25:13 pm stapmkd »

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #26 на: 05 Април 2018, 16:43:38 pm »
Огласот е повторно актуелен, Цената и е 4600 евра, можност за договор околу цената на лице место, ко воли нек изволи.

Во меѓувреме проверено, колата е трендлајн со горенаведената опрема(кожни седишта, кожни тапацири, кожен волан, греачи на седишта итд.. како дополнителна опрема), што се однесува до моторот, точно е дека кружат муабети за овој мотор дека имале проблеитчни глави, меѓутоа на кој како ќе му се погоди, сеа за сеа на 220 000 км(мислам дека) работи како саат, возен е од германија до скопје, од скопје до сплит и назад двапати и немал никаков проблем ни со главата ни со температура. Крај краева истиот мотор го возат еден куп на форумов други, па не сум чул или прочитал дека имале проблем со нив.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #27 на: 05 Април 2018, 17:00:00 pm »
Хм, ако не се лажам проблематични беа летото 2006 година, пред и после тоа го немаат тој проблем. (Што како не знам).

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #28 на: 05 Април 2018, 17:01:43 pm »
Не знам, ја пренесувам тоа што знам, а за да не играме расипан телефон или вака било така било,  си има број од дечкото, со него најубаво.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #29 на: 20 Април 2018, 11:57:43 am »
Bump.