Автор Тема: Renault Senic 2009-2010 1.5 dci  (Прочитано 12199 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
Одг: Renault Senic 2009-2010 1.5 dci
« Одговори #30 на: 09 Октомври 2015, 20:01:45 pm »
Така е Гојдо, само лошото е тоа што ТИ немаш лично искуство со Рено, туку имала сестра ти. Ти ни го возеше, ни беше во него цело време за да знајш како било возено, а вервам не го ни одржуваше ти лично. Исто и за лагуната 50 000 км за една година низ македонските патишта се како 500 000. Така да освем ако не возиш кола која што ќе лета 10цм над асвалтот, не вервам дека било која друга кола која ќе се тркала по нашите патишта за таа километража во рок од една година нема да се растропа. Така да незнам шо брчиш за џабе.

Инаку во врска со Реното, јас имам 9 години рено и до сега сум задоволен, единствен дефек била едната бомбина која е сменета за 2100 денари. Друго засега да не го урочам нема ништо, еве пред два дена ги наполна 200К, од кои 60К се од кога е кај нас. Исто и брат ми има Рено и тоа исто така засега е супер.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #31 на: 09 Октомври 2015, 20:47:47 pm »
Стварно се воздржував од коментирање. Али му се сипавте на Гојде ко да ви опцул мајка, не ко да пренел лични/блиски искуства со одреден бренд. Го нападнавте како да лаже.

Исто и за лагуната 50 000 км за една година низ македонските патишта се како 500 000. Така да освем ако не возиш кола која што ќе лета 10цм над асвалтот, не вервам дека било која друга кола која ќе се тркала по нашите патишта за таа километража во рок од една година нема да се растропа. Така да незнам шо брчиш за џабе.

Ова? Ова? Ова е една од најголемите глупости напишани на форумов.

Дека патиштата ни се срање, срање ни се. Ама дека кола за година дена ќе се растропа.. Те молам немој вака пред луѓе, некој ќе си рече озбилен си. Во најмала рака, ене го на Бушавиот меганот, една од најстегнатите коли што сум ги видел - а спуштен е од мање-више прв ден. Јас возам кола стара три години, не е растропана.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #32 на: 09 Октомври 2015, 20:59:07 pm »
Дај голфот да го извозиме 50 000 километри за една година (140 километри секој ден дрнкање ) на отворено на нашите патишта, пример еве Битола-Охрид или Битола-Скопје или било како, па да видиме дали после таа една година ќе остани така стегнат ? Ти пишиш глупости, не јас. Дај не зафркавајте јас само еднаш шо ќе одам од Битола до Охрид и назад имам чувство дека ќе си ја заеабам цела внатрешност, а не секој ден така.

Ти ја возиш три години и имаш 50К така ? И 80% низ Скопје кај што гледаш да ги одбегниш сите можни дупки на патот ? Епа двата случаеви се различни како небо и земја.

п.с Јас возам 17 години стара кола и нема врска то со муабетот од погоре.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
Одг:
« Одговори #33 на: 09 Октомври 2015, 21:00:53 pm »
зависи како е возена колата тие 50000 км, имам на работа цитроен џампер има поминато 80000 и внатре во кабина се живо тропа сијаличката за уље свети од време на време (а уљето му е таман според шипката) рачна откако ке спуштиш после 30 сек се гаси сијаличето на шал табла. и никој не го нападна гојдо него сите си ги кажаа искуствата со рено, да беше темава за wv до сеа ке се испотепавте и вени ке исечевте :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #34 на: 09 Октомври 2015, 21:35:36 pm »
Напад е најдобра одбрана.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #35 на: 09 Октомври 2015, 22:22:34 pm »
Се сложувам целосно со Гојдо. Од лично искуство. Од исто такво лично искуство на формувов не навлегувам во разјаснувања. Некој ако не го мрзи нека пребарува низ постовите.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #36 на: 09 Октомври 2015, 22:25:44 pm »
Досега на форумот немам прочитано дека некој познат/пријател/брачед и сл. на некој од форумот немал проблем ама баш со ниеден бренд,па затоа генерализирањето е онака колку да се кажи(така ми испаѓа)...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #37 на: 09 Октомври 2015, 22:29:41 pm »
Јас зборував само за колите што сум ги имал со мое име во сообраќајна.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #38 на: 09 Октомври 2015, 22:33:03 pm »
Не мислев на тебе конкретно ниту на гојдо,општо зборувам,а ако можи да се смета за релевантно моето искуство со Рено возилата кои сум ги поседувал тогаш јас имам добро искуство,ама не биле на мое име во сообраќајна па затоа прашувам дали се важи или не?

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #39 на: 09 Октомври 2015, 22:37:37 pm »
Веројатно се важат сите релевантни (искуства од блиску) мислења. Има овде луѓе што се супер задоволни со своите реноа. Муабетите „комшијата го утепа“ ми се сомнителни и често нереални.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #40 на: 09 Октомври 2015, 22:50:24 pm »
И сега јас сум имал добро искуство,уште 2-3 други членови истотака имаат добро или одлично искуство,други 2 членови имаат ужасно искуство,и сега Рено го бидува или не?Треба да се постави тоа прашање,можи да се постави?Со кој бренд можеш да ‘играш на сигурно‘ и да немаш проблеми,а посебно кога се работи за половно возило за кое не се знае како е возено и одржувано.Човекот прашува конкретно за одреден модел и никој не кажува ништо конкретно за моделот туку се кажуваат офф-топик муабети.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #41 на: 09 Октомври 2015, 23:01:59 pm »
Моите бе купени од салон, одржувани во официјален сервис. Едната кола со споменатиот мотор. Е сеа човекот си праша за мислења. Не верувам дека моето мислење е по вредно од другите. Мојот заклучок не е статиситчки изведен. Емпириски, по мое искуство за мене не ги бива.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #42 на: 10 Октомври 2015, 09:23:52 am »
Место ова да ти биде првиот пост на темава, иако би можел да биде малку по опширен со цел да му помогнеш на човекот, твојот прв пост е
Цитат
Се сложувам целосно со Гојдо. Од лично искуство. Од исто такво лично искуство на формувов не навлегувам во разјаснувања. Некој ако не го мрзи нека пребарува низ постовите.
Значи ти се сложуваш дека Рено = канта. Форумов е автомобилски и барем од тој аспект очекував повисоко ниво на дискусија на помагање на членови а тебе вусшност те мрзело да го пренсеш лошото искуство на оваа тема и полесно е да кажеш да бе гојдо, рено=канта.

Место да се зборува за специфични искуства без многу многу мудрување околу тоа дали брендот бил таков или онаков и после самиот креатор на темата да си одлучи во врска со КОНКРЕТНИОТ модел, на форумов на секој бренд (немора да е Рено) му се додаваат некои имиња кои што на некој начин директно или индиректно ти идат на нерви.
Стварно се воздржував од коментирање. Али му се сипавте на Гојде ко да ви опцул мајка, не ко да пренел лични/блиски искуства со одреден бренд. Го нападнавте како да лаже.

Исто и за лагуната 50 000 км за една година низ македонските патишта се како 500 000. Така да освем ако не возиш кола која што ќе лета 10цм над асвалтот, не вервам дека било која друга кола која ќе се тркала по нашите патишта за таа километража во рок од една година нема да се растропа. Така да незнам шо брчиш за џабе.

Ова? Ова? Ова е една од најголемите глупости напишани на форумов.

Дека патиштата ни се срање, срање ни се. Ама дека кола за година дена ќе се растропа.. Те молам немој вака пред луѓе, некој ќе си рече озбилен си. Во најмала рака, ене го на Бушавиот меганот, една од најстегнатите коли што сум ги видел - а спуштен е од мање-више прв ден. Јас возам кола стара три години, не е растропана.

Зеро, па оваа глупост како што ја нарекуваш ја напиша Гојдо а не никола. Нешто си се збунил изгледа.
Цитат
Другар мој доби службена Лагуна во 2009–та со 1.5dci. За една година на отворено сврте 50.000km, а кантата изгледаше ко да има пола милион свртено. Внатре буквално крцкаше од сите страни, возачката врата шкрипеше при отварање и затварање како стар креденец (во сервис му рекле дека нормално било тоа и дека требало од време на време да се подмачкува?!? WTF?!?). Исто имаше проблем со електроника со заклучување на вратите и уште не знам со што, па му го решија во гарантен рок и така.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #43 на: 10 Октомври 2015, 11:41:00 am »
Зошто е глупост? Бидејќи пренесува сопствено искуство кое вас не ви се допаѓа?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Одг:
« Одговори #44 на: 10 Октомври 2015, 11:50:26 am »
Не, зошто ти напиша дека е глупост а всушност тоа доаѓа од гојдо. Не го цитираш првиот пост на гојдо во врска до лагуната ама го цитираш никола е глупост тоа што го напишал и како аргумент го користиш меганот на бушав. А лагуната колку што знам од Рено е произведена.