Автор Тема: Предлогсовет за половно возило евтино за одржавање.  (Прочитано 7668 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Значи вака сега после некое време поминато во читање на теми од овај тип на форумот и после читање на теми од возила на членови, еве и јас отворам тема за мене за она што ќе ми треба.Значи подобро е да си прашам совреме за што како да соберам корисни информации за да не имам после главоболки.Ако може да се каже така сепак се работи за половно возило.

Еве дел од критериуми кој треба да ги исполнува:
-моќност до 66kw, ќе треба и брат ми да го вози кој е возач почетник.
-гориво БЕНЗИН СТРИКНО.Не сакам да платам повисока стартна цена, како и трошоци повисоки за одржавање и плус од Битола сум па тука знае да се заборави зимата па да му ја мислам дали ќе запали или не.Не фала, дизел не сакам.
-портошувачка под 10 литри да биде реални во градски услови.Сепак претежно ќе се вози низ град колата и чат-пат до Скопје поради обврски.
Опрема убаво е да има клима која ќе функционира, серво, централно, електрика на прозори, воздушни перници, абс и есп.
35 врати не е многу битно.Важно да не е караван.
Основен сервис течности,плочки, филтри да не биде преку 150евра.
Горе - долу тоа би било.
Буџет:3000 евра, што во превод би значело кола од 2000-2500 и кусуро за тоа што следи: сервис, гуми, регистрација ако има потреба.

Разгледувам што има по огласи и пробав нешто до сега возев два rebault menage, уствари само едниот го пробав, другиот кога го видов не ни го повозив.Пробав и punto 1.2 16v ама воопшто не ми се допадна како се справува со дупките по битолските улици.
Мене желба ми е за Хонда да возам.Цивик со 1.5 v VTEC само не го исполнува првиот кртериум а и ретка е да се најде, небаре црнец космонаут барам...ретко кој да де реши да продава хонда.Пробав една ама беше од 95та и моделот како ровер 400 серија, не е тоа  вистинска хонда.

Разумен избор би била Opel astra G.Ги исполнува скоро сите критериуми.И од она што напишале rakun4e I diesel не е баш скапа за одржавање.Ми ги препорачаа верзите со 1.2 мотор со ланче, бил многу позидржлив тој.

Или друга варијанта разумна  би била поново помало некое од типот на corsa, Clio, 206...

Мислам дека добро ја сработив домашната задача, па сеа добредојдени се предлози или препораки за конкретен модел заедно со се трошоци за истиот ако сум пропуштил нешто.
Само без предлози од типот на земај Гољф дотурај масло само и вози....

Добредојдени се коментари со мании познати на конктретните модели и мотори.Секоја корисна информација е добредеојдена.
Ви благодарам.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
Одг: Предлогсовет за половно возило евтино за одржавање.
« Одговори #1 на: 30 Септември 2015, 01:22:39 am »
Астра  Г никако со 1.2 мотор, значи моторот е ептен слаб за таа каросерија, стриктно 1.4 или 1.6... Според твојот буџет можеш да најдеш добра Астра Г, клио, корса или 206, која и да ја земеш нема да погрешиш, само гледај корсата да не е 1.0 и 206-ката да не е 1.1... Твое е да одлучиш, по твој вкус која ти прави мерак... :) Се надевам дека помогнав... ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #2 на: 30 Септември 2015, 06:46:19 am »
Купи му го на Сале пежото.

Отсутен tomaso

• Редовен
Одг:
« Одговори #3 на: 30 Септември 2015, 07:10:12 am »
Мало некако ептен ми делува 206ката, а јас скоро 2 метра магаре сум :)
Не дека корса и клио се нешто поголеми... Барем на изглед.
Сум возел 206cc 2.0  на другар и ептен е тврдо неудобно, добро сеа кај тој модел поспортска суспензија најверојатно не е случај и кај 206ки со послаб мотор.
Ако одлучи да го даде Сале под 3000 евра би го земал во предвид.Читана ми е темата во гаража за неговото т.е на жената му.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4 на: 30 Септември 2015, 09:38:21 am »
Од Сале половна кола е како нова да си купил.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #5 на: 30 Септември 2015, 10:07:18 am »
Сале го продава Пежото? Линк, цена нешто?

Отсутен tomaso

• Редовен
Одг:
« Одговори #6 на: 30 Септември 2015, 10:22:40 am »
Јас колку што знам не го продава.Еве да го повикаме @SaleSk јавно да се изјасни.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
Одг: Предлогсовет за половно возило евтин
« Одговори #7 на: 30 Септември 2015, 12:56:23 pm »
за тоа што бараш хондата ти ги исполнува сите критериуми
1.4ки имаш на пазар а разликата меѓу 1.4is и 1.5 втек е незначителна во релни услови, поготово што не ни влегува во комбинација ради киловатите
плус зависи колку км поминуваш ќе си израчунаш дали се исплати плин или не (а речиси секогаш се исплати) и ќе добиеш скутер ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг:
« Одговори #8 на: 30 Септември 2015, 13:41:36 pm »
Vo momentov kolata ne ja prodavam. :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
Одг:
« Одговори #9 на: 30 Септември 2015, 13:53:51 pm »
Друже земи си Астрa Г 1.6 8V 55kw дa знaеш декa ке се изнaвoзиш,јaс јa имaм 1.4 16V 66kw веке 5 гoдини супер е кoлaтa a билa би јoш бoље сo тoј мoтoр 1.6 8V,имa пoмaлa пoтрoшувaчкa и пoдoбрo пoтеглувa.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
Одг: Предлогсовет за половно возило евтин
« Одговори #10 на: 30 Септември 2015, 14:18:07 pm »
Prijatel ima za davanje Fiat Punto 2008 godina.Kolega koj raboti so nego,a go poznavam i jas se preseli vo stranstvo i mu ja dade.Prv gazda e on so 98000km.Kupeno od Salon automobile sk vo skopje.
Ako ti treba socuvana kola koja e odrzuvana i predvreme ova e toa.

Vozena 80 % na pat Skopje-Lasa(italija) i skopje Ljubljana.Ima servisna knishka od prv do posleden servis.
Voziloto e so zelen karton i registracija recisi cela godina.Poubavo i postegnato vozilo nema na pazarot.Samo sedi i vozi.Planirav jas da go zemam bideejki go znam voziloto,no ne sum pri pari.Oprema ima osnovna.

Za cena neznam tocno,no onaka vo muabet zborese nesto 2700-2800 evra no kolku ke bide tocno najubavo so nego
Za voziloto garantiram.POdobro ne naogas.
NEmas za vlozuvanje

Отсутен vampo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
  • You miss 100% of shots you never take
« Одговори #11 на: 30 Септември 2015, 15:21:09 pm »
Ова ако е така како што вика volenos зимај го пунтото. Понова кола како што е 2008год не наоѓаш за тие пари..

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #12 на: 30 Септември 2015, 17:52:17 pm »
Си палел дизел зимно време или само ваген и форд имаш палено???

Отсутен andrej

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #13 на: 30 Септември 2015, 18:09:22 pm »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1753632 1.5 vtec izgleda dobro od sliki :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #14 на: 30 Септември 2015, 18:13:18 pm »
Бара до 66 KW...

Ти останва Астра 1.4 16V. Не се будалеј со 1.2 :)