Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 368225 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Брисачи
« Одговори #360 на: 20 Октомври 2012, 13:51:16 pm »
Јас го правев го пустев задниот брисач, мењав метлици. Штурев. Џабе. Не брише како што треба и не брише.

Пред 3 месеци си купив од рели спорт - одговарајучи.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #361 на: 21 Октомври 2012, 00:55:03 am »
За 146-ката, може да се заменат со рачки за брисачи од фејслифтот и на нив обични брисачи да ставаш какви сакаш. Од alfa броевите се: 60654034 за лев и 60654526 за десен. Пробајте побарајте од бејкериве, ако имаат некоја 145/6 по 1999 растурена, соберете ги и решен проблем.

Жарко имал и ми ги вети гратис зашто го напнав изглеа ;D
Да се доселел со деловите и ќе ми пишел...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #362 на: 22 Октомври 2012, 14:31:38 pm »
Здраво момци.вака сеа моментално имам вакви бришачи со вакво адаптерче конекторче или како се вика:)

Ама некако ми штрчат а и чкрипат понекогаш, не се некои квалитетни пошо ги купив 190 комад од Bricolage и сакам да земам вакви кои се полегнати! па сакам да ве прашам кај да најдам и дали има валео вакви негде!за првиве знам дека во дог има??исто дали знае некој кај да најдам заден бришач за форд фиеста не најновата еден модел постара 2008.сменив метлицa ама некако малце ми олабавен и не ми брише убаво!

значи сега барам вакви :)
« Последно менување: 22 Октомври 2012, 14:44:36 pm Allexxander »

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #363 на: 22 Октомври 2012, 14:38:22 pm »
Јас го правев го пустев задниот брисач, мењав метлици. Штурев. Џабе. Не брише како што треба и не брише.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Пред 3 месеци си купив од рели спорт - одговарајучи.

за што кола и колку те кошташе?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #364 на: 22 Октомври 2012, 14:50:38 pm »
Здраво момци.вака сеа моментално имам вакви бришачи со вакво адаптерче конекторче или како се вика:)

Ама некако ми штрчат а и чкрипат понекогаш, не се некои квалитетни пошо ги купив 190 комад од Bricolage и сакам да земам вакви кои се полегнати! па сакам да ве прашам кај да најдам и дали има валео вакви негде!за првиве знам дека во дог има??исто дали знае некој кај да најдам заден бришач за форд фиеста не најновата еден модел постара 2008.сменив метлицa ама некако малце ми олабавен и не ми брише убаво!

значи сега барам вакви :)

Вакви значи бараш?

Исти како моите. Aerotwin.
Види погоре има пишано каде има Champion, valeo....

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #365 на: 22 Октомври 2012, 15:09:44 pm »
не вакви осмица као коцкиче што им е тоа гледаш? изгледа на повеќе делчиња се тие бришачи!значи како на второто сликиче помалото!а инаку сите тие се aerotwin.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #366 на: 22 Октомври 2012, 15:27:19 pm »
Тие што ги бараш ми личат за Астра Х - ги има во Еуро07 - Шампион, околу 500-600 ден

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #367 на: 22 Октомври 2012, 15:39:55 pm »
Тие што ги бараш ми личат за Астра Х - ги има во Еуро07 - Шампион, околу 500-600 ден
така е џиџи слични како на астрата. а каде е тоа еуро07??мислам дека сум видел на качанички пат накај визбегово таму е??

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #368 на: 22 Октомври 2012, 15:43:21 pm »
Тоа што го бараш бара промена на носачот на брисачот. Ти треба носач што има завршеток како вториот на сликава:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #369 на: 22 Октомври 2012, 15:45:40 pm »
 претпоставував.а постоечкиов носач се вади или како или овој некако се става?да не треба скроз цел бришач да се смени?
« Последно менување: 22 Октомври 2012, 15:52:36 pm Simo - Carrier166 »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #370 на: 22 Октомври 2012, 15:47:27 pm »
Побарај брисачи кои имаат ваква „нативна“ утичница, а да доаѓаат со адаптери за другите типови:

Имаше на времето во Новус. пред 3-4 години

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #371 на: 22 Октомври 2012, 15:50:24 pm »
МА јок, цела рачка треба да ја смениш. Сосема неисплатливо. 
епа да ако е така неисплатливо е ја мислев дека на постоечкава може да се постави таков side lock со нешто ддодатно

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #372 на: 22 Октомври 2012, 15:51:46 pm »
МА јок, цела рачка треба да ја смениш. Сосема неисплатливо. 
епа да ако е така неисплатливо е ја мислев дека на постоечкава може да се постави таков side lock со нешто ддодатно

Сменив пораката, види погоре.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #373 на: 22 Октомври 2012, 15:52:40 pm »
да да видов а ако земеш ваков тогаш може да се постави таков страничен така?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #374 на: 22 Октомври 2012, 15:54:05 pm »
Имав еден такво брисач на Стилото, А стилото има hook  тип на држач.  Затоа и си ја поправив пораката. Значи можно е да се адаптира...