Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 367022 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Одг: Брисачи
« Одговори #165 на: 25 Декември 2011, 17:43:41 pm »
Бош има во Млечен у дуќанчето за Голф ауто делови.
E ајде де... Нема ни таму ни чакаров. :)
Јас од таму земав Бош за Баблс 650мм. Цел месец веќе прекрасен бришач. Уште еднаш нема да се заебавам со банани пошто се тапа, ќе си ставам само Бош. Не згрешив со Пежото многу одамна, се срамам што згрешив овој пат со Баблс. Нема да ми се повтори да ставам ништо друго освен Бош.
A што си згрешил овој пат!? Зошто не банани од Бош?
Овој пат купив банани од Ферал, па ор РСЕН, па земав само гумици да ги сменам на фабричките метлици. И све тоа е еден голем булшит. Само парите си ги дадов и нервози си носев. Затоа згрешив што не купив обични бош за 250 денари од парче и да го решам проблемот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #166 на: 25 Декември 2011, 17:48:11 pm »
Јас од таму земав Бош за Баблс 650мм. Цел месец веќе прекрасен бришач. Уште еднаш нема да се заебавам со банани пошто се тапа, ќе си ставам само Бош. Не згрешив со Пежото многу одамна, се срамам што згрешив овој пат со Баблс. Нема да ми се повтори да ставам ништо друго освен Бош.
„Банани“ во смисла фрејмлес, или во смисла „тапа фирми“? Пошто ако збориш за фрејмлес, и јас мислам дека ЕПТЕН треба да се квалитетни за да бришат добро (значи екстра новци), а за оние со метална рамка имаш избор на квалитетни и без многу експериментирање на својата кола. Јас со фрејмлес чемпион на стилото не сум задоволен, а на алфата со Валео сум ОК. За валео се одлучив, зошто на брат ми на меганот брисачите (оригиналните) се покажаа добри 3 сезони. ЈАс со една сезона ќе бидам среќен :)
А за „банани“ фирми, одамна не ги ставам на к*р а не па на ум :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #167 на: 25 Декември 2011, 17:51:56 pm »
A што си згрешил овој пат!? Зошто не банани од Бош?
Овој пат купив банани од Ферал, па ор РСЕН, па земав само гумици да ги сменам на фабричките метлици. И све тоа е еден голем булшит. Само парите си ги дадов и нервози си носев. Затоа згрешив што не купив обични бош за 250 денари од парче и да го решам проблемот.
Сиромавиот два пати ...

мери еднаш сестра и. :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #168 на: 25 Декември 2011, 17:53:58 pm »
У Еуро07 има оригинални брисачи со цена како за големо продажба (мислам 10 евра по парче беа Шампион-от). Гумицата на рука им беше јебено мека :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #169 на: 25 Декември 2011, 17:56:15 pm »
Хахаха Дени, така е.

@ Симо, мислев на фрејмлес. Ќе ви кажам нешто за што мора да ми верувате. Се чудев како може Бош банани (ај да речам фрејмлес) да бидат толку ТАПА платени 3500 денари парче и ставени на Мерцедес S350. Си велам ај, може шофершајбната не чини. Ги извадив и ги ставив на R350, гомно невидено. Уште не можам да си простам зошто пробував да ставам такви и на Спаркот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #170 на: 25 Декември 2011, 17:56:34 pm »
У Еуро07 има оригинални брисачи со цена како за големо продажба (мислам 10 евра по парче беа Шампион-от). Гумицата на рука им беше јебено мека :)
Каде е тоа?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #171 на: 25 Декември 2011, 17:58:14 pm »
Бош банани биле тапа?  :o Можтобиијанекада зазбзопосзосп?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #172 на: 25 Декември 2011, 18:22:45 pm »
АКо не ми веруваш во ред е. Оваа информација е од прва рака.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #173 на: 25 Декември 2011, 18:28:23 pm »
Немам искуство со бош, ама баш ги барав зошто цел нет ги фали... Џабе ги барам?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #174 на: 25 Декември 2011, 19:22:55 pm »
Каде е тоа?

ул. "Качанички пат" ББ,
Индистриска зона,
Визбегово

Тел: +389 (2) 260 28 92
Тел: +389 (2) 260 28 93
E-mail: macedonia@euro07.mk

Побарај го Зоран и кажи дека си од Carclub ...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #175 на: 25 Декември 2011, 22:17:28 pm »
Jas vozam so pazardziski za 150ce 2 godini, gajle nemaat, desniot mi e uste nesmenet od rodzenje 5 godini pocnuva da dava znaci za menuvanje

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #176 на: 25 Декември 2011, 23:37:00 pm »
Немам искуство со бош, ама баш ги барав зошто цел нет ги фали... Џабе ги барам?
Абе сега, што да ти кажам... Може не се погодиле, што знам.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #177 на: 27 Декември 2011, 10:57:07 am »
Ја читам темава и се чудам... Како може толку кратко да ви траат брисачите? Еве ја ќе ви кажам еден пример: Имавме Рено 4 од 1990 година и имаше поминато 180 000 км пред да го продадеме и на него беа фабричките бришачи и си бришеа добро. Значи 17 години со еден пар бришачи. И еве Меганот го имаме веќе 5-та година и пројдено 56 000 а фабричките банана бришачи се феноменални.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #178 на: 27 Декември 2011, 10:57:57 am »
Ја читам темава и се чудам... Како може толку кратко да ви траат брисачите? Еве ја ќе ви кажам еден пример: Имавме Рено 4 од 1990 година и имаше поминато 180 000 км пред да го продадеме и на него беа фабричките бришачи и си бришеа добро. Значи 17 години со еден пар бришачи. И еве Меганот го имаме веќе 5-та година и пројдено 56 000 а фабричките банана бришачи се феноменални.
Различни дефиниции имаме за тоа кога брисачот не брише. :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #179 на: 27 Декември 2011, 11:00:26 am »
башка тебе колку што приметив ти е гаражирана колата, значи тоа многу игра улога.

Исто и мене ми е и гаражирана и нормално, сонце не ми ги гори и мраз не ги фаќа