poednostavno znaci dokumenti nemam edinstveno sto stoi atestot na soobrakajna .......znaci istiot sistem ponovo da se atestira na drugo vozilo so dokaz dokumenti deka ednas e atestiran na vozilo...
a ne da vazi prviot atest ......istiot sistem da se atestira na drugo vozilo a od prvoto da se ponisti atestot ....
за да атестираш плински уред потребни ти се документите од боцата и расплињачата... боцата во секој случај несмее да бида постара од 10 години (има на нејзе кога е произведена)... тие документи само кај тој што првично го увезол-продал и намонтирал уредот на првата кола... со сообраќајната од претходното возило ама баш ништо не правиш...
без оглед дали е тоа монтажа на нов или половен плински уред, монтажата е нова и тие документи се потребни да стојат во досието при мвр за твоето (новото-другото) возило... сообраќајната од првото возило не е никаков доказ дека тој плински уред е монтиран, затоа што боцата и расплињачата имаат свои сериски броеви.. исто како и колата што има свој сериски број (на шасија втиснат)...
ова што го прашуваш е потполно исто како да прашаш дали може да ја регистрирам едната кола и со сообраќајната да ја возам другата... на исто тежиште се...
само ти појаснувам, не се правам паметен ниту сарказам употребувам...
значи... ако си во можност да ги прибавиш оригиналните документи од тој плински уред, со тие сериски броеви, плус да имаш документ дека се стручно намонтирани тогаш може, ке пројде на атест.. ако не, џабе не си го губи времето...
Онак,со Соколов(гол да му шетам низ дома) имам јадено малтретирање,а богами и над 1700 евра ми отидоа...Ама на крај се ми исплати....
ме заинтересира последните 2 збора со сврзиниците?
ке појасниш?
а ако сакаш гол да му шеташ дома, јас знам кај живее...
Комшија ми е сега, кажете ке средиме за
само керка му да ја клецнам, додека он седи на столче врзан и гледа... и ке му опростам се...