Соколов е еден и единствен во оваа држава кој врши а-тест на возилата....
не е точно. атест на плин врши и автомакедонија и амсм... и тоа скоро цела година више како работат. јас последниот атест го направив во авто македонија... а тоа дека е гњаватор соколв, така си е. и заради тоа и не отидов кај него, т.е. во машински затоа што не дава атест на возила за плин од други причини...
на пример, ако ретровизорот на возилото, поготово сувозачкиот не ти е со лиценца т.е. фабрички атест, нема да ти даде атест за плинот.
или друг пример имам, со свои очи видено: на форд капри, човекот си го стилизирал возилото и турил метални-хром оквири на фаровите, и цела предна маска со истиот метал, како на лада нива што има, е не доби атест на плинот заради тој метален оквир... во објаснување му беше дека е сменет изгледот на возилото и заради тоа неможе да даде атест за плинот...
или на мене ми се деси и уште еден тонч со него. рено 19, со 1.7 мотор, напишан во сообраќајна како 1.4 колата беше купена од полиција и како таква ја добив, од нив. кај нив грешка некоја или не незнам, но не добив атест на плин. го прашувам нај људски, зашто не ми дава документ, он вика моторот не е тој, иако бројките се тие, значи моторот е впишан во сообраќајна но не е таа снага туку е појак.. и на прашањето мое дали е плинот во ред, он одговори дека се е во ред и дека плинот е добро наместен НО нема да ми даде атест на плинот додека не направам атетс на моторот... па зашто бре човече, ако е се во ред со плинот, дај ми го атестот... истата кола осле 6 месеци јаносам за атест на фолии за сонце и пак иста прикаска, нем и дава атест за фолиите иако се е во ред... кога се настрвев да го тепам (пошто ми скисна од неговото објаснување да морам да атестирам мотор заради да добијам атетс за фолии) тука пред сите, долетаа сите помошници, ја смирија топката и ми дадоа атест за фолиите.. а нејќеше да ми даде зашто? заради истиот проблем со моторот...
значи, не е гњаватор човекот туку си отвара за зимање поише парички... од секој атест платен во машински, АП ЛАП зима и соколов и тоа добра провизија гледано во проценти... значи покварен е а не само принципиелен... ама ке си ојде и он од таму кад тад... ќе го навасаат годинките пошто го навасале више, не е баш младо дете...