Меганов си доби еден интересен апдејт од пред извесно време, самозатемнувачки внатрешен ретровизор!
Следуваше монтажа, бидејќи прво го купив па после прашував по сервиси дали може да функционира, повторно ме правеа будала како за тепоматот дека не можело и слично. По подолг срч по нетов видов како може да се поврзе па го фативме со братот. Првата солуција беше да се соголи лентата од кабинското светло за да се добие 12V струја но не сакавме така, решивме да пуштиме кабли до осигурачка табла каде што ќе си има самиот ретровизор свој осигурач.
Почнавме вака го променивме стариот ретровизор многу внимателно да не ја искршиме шофершајбната.
Па почнавме со пуштање кабли под тапацирот од кровот (каблите ги изолиравме со тенок сунѓер со цел да не прават галама при возење):
За поврзување на ретровизорот со каблите искористивме џекче од старо компјутерско напојување
Поврзување со осигурачка табла:
Како испадна:
Како функционира:
Второ, Меганов го земавме со минијатурна зуцка на стаклото се беше ок додека на жешково не почна да се шири. По кратка консултација со маестро АЦЕ А3 отиде меганево на репарација на истата.
Зуцката:
Репарацијата
Слики од афтер нема зошто многу тешко да се долови репарираната зуцка со телефон.
Проблеми до сега со Меганево нема нешто сериозно. Имаше проблем не ја пушташе климата но му требаше само да се ресетира некоја грешка преку дијагностика сега нема гајле. Друг пробле почна да бучи некој лагер од позади а тој лагер иде сосе диск па ќе треба да се мења дискови и плочки. Проблем со механизам за стакло не се креваше па отидов кај еден у Бутел пошо Дог моментално беа зафатени и сеуште се каам што не ги почекав. Значи такво дифтарско вадење на тапацир одамна немам видено а му реков пази на тапацирот те молам ако не знаеш остај не се учи на моја кола, немај гајле не су прв. Го искасапи здравје му зема му влезе насилнички со штрафцигери лелееј срце ме фати, остај тоа туку сијаличките од копчињата за прозори престанаа да светат ми се плаче ама нема назад ,тоа е...
До сега од колава сум максимално задоволен и среќен, не ми се верува сеуште дека конечно најдов меган по моја мерка! Му се радувам секој ден!