Автор Тема: Renault Megane 1.5 dCi 106  (Прочитано 31931 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Одг: Renault Megane 1.5 dCi 106
« Одговори #60 на: 07 Октомври 2015, 15:59:57 pm »
А можеше и цел да го шприцнеш више коа си стигнал до тука :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #61 на: 07 Октомври 2015, 16:14:15 pm »
Морее ти си го соголел бе, коа ми збореше дека поише работи се фарбаат не мислев на волку. Стварно требало цел да го рокнеш коа више вака.

Иначе можам да те замислам во комората, си стоел над глава додека фарбал мајсторот хиљаду посто...

;D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
« Одговори #62 на: 07 Октомври 2015, 17:22:24 pm »
Вистина можеше и цел да го исфарбаш. Море не поарно можеше нов да си купиш и ич да не го фарбаш  ::)

Добро си го среди.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #63 на: 07 Октомври 2015, 20:47:43 pm »
Требаше цела да ја исфарбаш од причина што ја утнуваат бојата.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #64 на: 07 Октомври 2015, 21:52:01 pm »
Нели си има код бојата? Не ја мешаат од око.
И јас би идел на фербање цела (кога веќе пола ја фарбаш) со што би избегнал полирање.  После само една керамичка заштита ќе фали ;D
Инаку со здравје да си ја возиш колата, многу безгрижни километри да си поминеш, гледам голем љубител на меганиве се :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #65 на: 07 Октомври 2015, 22:09:19 pm »
Бојата си има код, толку грамажа таква, онаква боја, толку металик за да се добие.
Е сега грамажата од тие бои се става рачно на вагиче претпоставувам, ќе ја утне неколку капки и после ќе има разлика.

После фарбање пожелно си е полирање.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #66 на: 07 Октомври 2015, 22:30:30 pm »
Дали ја фарбал пола или цела, секој поискусен мајстор ја полира потоа, поготово ако бојата е металик.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #67 на: 08 Октомври 2015, 00:04:42 am »
Кукличе :D
Кажи ми како си задоволен од асуц, пошто ја имам едно непријатно искуство со нив, имам однесено кола и кога отидов да ја земам бојата на деловите што беа фарбани двоеше од оригиналната боја на деловите што не беа фарбани.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #68 на: 09 Октомври 2015, 20:04:13 pm »
Наздравје вапцање, стварно убава боја :)
Фала! Бојата е одлична многу ми се допаѓа :)

Pa odlicno toa e toa, sega so nova boja i nekoe top zastitice i kraj na muabetot  ;D
Сега преостанува да се договорам термин со прилепчанецо и да ставиме се што треба по пропис, му треба paint correction.

А можеше и цел да го шприцнеш више коа си стигнал до тука :)

И јас помислив за цел ама нејќам да ставам трн у здрава нога сепак фабрика си е фабрика.

Морее ти си го соголел бе, коа ми збореше дека поише работи се фарбаат не мислев на волку. Стварно требало цел да го рокнеш коа више вака.

Иначе можам да те замислам во комората, си стоел над глава додека фарбал мајсторот хиљаду посто...

;D
Па ти кажувам јас за што се нервирав две недели ќе го биде, нема да го биде :) У право си со мајсторот у комора бев цело време овде шприцни онде има точка :)

Вистина можеше и цел да го исфарбаш. Море не поарно можеше нов да си купиш и ич да не го фарбаш  ::)

Добро си го среди.
Фала Никола :)

Бојата си има код и плус го однесов и крилото како примерок. Одлично е погодена нијансата.
И јас би идел на фербање цела (кога веќе пола ја фарбаш) со што би избегнал полирање.  После само една керамичка заштита ќе фали ;D
Инаку со здравје да си ја возиш колата, многу безгрижни километри да си поминеш, гледам голем љубител на меганиве се :)

Само уште кераничка заштита ќе и фалеше ништо друго ;D ;D ;D

Дали ја фарбал пола или цела, секој поискусен мајстор ја полира потоа, поготово ако бојата е металик.
И овој ме праша за полирање ама не сакав му викам имам човек за тоа  :D

Кукличе :D
Кажи ми како си задоволен од асуц, пошто ја имам едно непријатно искуство со нив, имам однесено кола и кога отидов да ја земам бојата на деловите што беа фарбани двоеше од оригиналната боја на деловите што не беа фарбани.
Генерално од фарбањето горе доле сум задоволен, но од тоа како е составена колата не сум задоволен. заштрафувано е со штрафови кој му дошол при рака не ги запамтил кој штраф од каде е луфтите не се погодени не се ставени крилата ко што треба не лежат. Ќе одам утре да ја рекламирам.

Коштање на целиот зафат:
Крило сосе жмигавец - 40 евра
Боја PPG 800 грама, лак Максмаер 1 литро, мат боја за лајсните 200 грама и разредувач = 4690 денари
Работна рака и комора = тајна :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #69 на: 09 Октомври 2015, 22:37:49 pm »
Бојата си има код и плус го однесов и крилото како примерок. Одлично е погодена нијансата.

Toчно е дека секоја боја си има код, кодот е кои бои ги содржи таа нијанса, кога се става од секоја боја различна грамажа се прави утка да се стави повеќе и не се замараат да ја преправаат. Кодот од бои се дотура рачно.

Така да ретко ги погодуваат.

Присутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #70 на: 10 Октомври 2015, 09:57:28 am »
jas imam zemano mnogu boi od max-mayer vo k.voda i sum zadovolen do sega ne mi utnale boja za razlika od nekoi mesta kade 5pati ke ja pogodi 3 pati utne

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #71 на: 15 Октомври 2015, 17:27:54 pm »
Гумата од педалата за кумплуг беше во очајна состојба па беше заменета со иста таква нова оригинална.
Старата

Новата порачана од ebay

Денеска ја однесов колата во Авто Мобил на проверка на амортизери и подвозје, се е во одлична состојба. После проверката ја однесов на центрирање ради превентива кај Тихо на Илинденска предницата беше права, но го дотераа воланот да стои право.
Следна чивија што ми има влезено е да ставам спојлер на 5та врата од Megane R26R. Прашав во овластен колку е и таму бил 13.380 денари со влучен попуст  :D Цената не е така висока со оглед дека на нет се по 170-80 фунти плус шипинг.
Тоа изгледа вака:

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16709
  • Keep it 100
« Одговори #72 на: 15 Октомври 2015, 17:51:52 pm »
Абе ти браници не стави од RS па сега спојлер ќе ставаш.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6437
« Одговори #73 на: 15 Октомври 2015, 17:53:39 pm »
Цената воопшто не е лоша за сполјерот, со оглед на тоа што е оригинал.

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #74 на: 15 Октомври 2015, 17:54:27 pm »
Немам намера да турам РС браници, здравје ќе си купам Меган РС. Викаш нема да го личи?