Значи без лутење,ама на форумов повеќето се правите малку и мангупи и се однесувате како мајсторине.
Тико,Матиз и Спарк нечинат.
Ме потсетувате на мајсторите порано кога испадна тикото(всушност 2-3 години од кога почна да се вози)
За мајстори уште ноќна мора беше таа кола.МНогу се расипувала или ќе се распаднела после втора кривина.НЕмало деловиТрето била сандук за погреби и уште 300 глупости
Фактот е сосема спротивен.Денес тиковци има кои имаат поминато и по 1000000км без да прават ремонти.Минало милиони кривини па не се распаднало.Таксисти ги утепаа од возење,а за делови денес има повеќе и од Југо.
Јасно ми е сега зашто пола мајстори се далеку од просечна интелигенција кај нас,и истите тие за навреди се први иако не ни виделе таква кола пред да коментираат.За нив мерцедес од 87 година е најтоп бидејќи веројатно тој и највеќе се расипува па така може да ги дрпаат луѓето.Според мене.Кога обичен човек ќе ни каже матиз или спарк нечини,особено ќе се распадне по втора кривина да не го сфаќаме сериозно многу,но кога мајстор ќе каже тогаш треба ставај клучот во бравата и бегај си побргу бидејќи тој е од оние со под просечна интелегенција.

и многу веројатно дрпач
Не купувај Матиз или Спарк за 2000-2500 евра туку купи си Мерцедес А класа за тие пари кој се превртува на кривини како пијано(не можам да го најдам она видео кога го тестираа со варбург

за сервис пак не дај боже.Пола шасија треба да се извади.

За членовите пак Пола од овие што ги критикуваат овие возила возат мерцедеси со 17-18 ки гуми кои ги купуваат половни(бидејќи и тие вршат работа

)возат на црвена нафта(Бидејќи нели имаат пари многу)и враќани километражи со по 400-500000км.Пред некој ден се возев со еден другар од основно и му викам која година е мерцедесот Е класа.Ми вели 1999 година увезен.Гледам на километража 170000км.Му тропа како лудо.Си велам сам себе се лажеш или другите.А радио касетофонот е врв?Опрема од 18 век.

Друже за 2500 евра 50000км и 500000 не е исто.А и одржувањето богами не е.Комшија голем сервис на ауди 700 евра.Со тие пари се купува пола Матиз.
За парите подобра кола од Спарк нема.Се вози на секој чекор и ќе се вози,економично е одржувањето,дали е подобро од мерцедес

Од а140 кој е во негов ценовна рамка 100 пати подобро.