Автор Тема: Плаќање казна, како?  (Прочитано 8699 пати)

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Плаќање казна, како?
« на: 29 Јуни 2015, 12:15:28 pm »
Си лапнав прва казна, па сега треба да ја платам во рок од 8 дена за на попуст да ја фатам :P.

Земав уплатница за буџет на РМ, но имам неколку прашања. Како треба да го рачунам еврото? 60, 61,5 или пак по моменталниот курс да ми пресметаат денарска противредност?

Друга работа, од кога ќе ја платам казната, што треба да направам? Треба ли негде да ја однесам уплатницата?

Благодарам на сите :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Одг: Плаќање казна, како?
« Одговори #1 на: 29 Јуни 2015, 12:20:24 pm »
Ќе отидеш во банка каде што ќе плаќаш, таму ќе ти пресметаат.

После тоа, ќе си направиш една-две копии од уплатницата и казната, и ќе отидеш во најблиската полициска станица, таму ќе однесеш, ќе ти земат по една копија и ќе запишат позади дека си платил.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #2 на: 29 Јуни 2015, 12:21:42 pm »
Зошто би го рачунал 60? Земи среден курс на НБРМ.

Од платената уплатница направи си копија и однеси ја во најблиската полициска станица. Така ми кажа мене џандарот последен пат кога ми пиша казна за непрописен паркинг. Додуша, не ми кажа фотокопија да си направам, ама јас си правам во оваа луда држава. За да не бркаш после трансакции по банки...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 29 Јуни 2015, 13:01:01 pm »

Од платената уплатница направи си копија и однеси ја во најблиската полициска станица. Така ми кажа мене џандарот последен пат кога ми пиша казна за непрописен паркинг. Додуша, не ми кажа фотокопија да си направам, ама јас си правам во оваа луда држава. За да не бркаш после трансакции по банки...
Абе кај ги знаеш со курсот. На факултет секоја уплатница е различна :)

Како и да е, фала ви. Ќе средам деновиве тоа

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4 на: 29 Јуни 2015, 13:02:01 pm »
Obavezno da is cuevas Kohima do uplatnicata post mono e po Edna DVD Godwin da it puts at pis menace deka Neman update no pa da se burkas so banki transakcii I sl.Vaka so kopijata ke is go Natalie's nervozite.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 29 Јуни 2015, 13:06:08 pm »
Obavezno da is cuevas Kohima do uplatnicata post mono e po Edna DVD Godwin da it puts at pis menace deka Neman update no pa da se burkas so banki transakcii I sl.Vaka so kopijata ke is go Natalie's nervozite.

Да преведеше некој? :D : D: :D :D :D D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #6 на: 29 Јуни 2015, 13:14:07 pm »

На друго место се вадат тие потврди ако ја изгубиш ПП50 :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #7 на: 29 Јуни 2015, 13:18:40 pm »

Да преведеше некој? :D : D: :D :D :D D

Обавезно да си чуваш копија од уплатницата, пошто можно е по една две години да ти пуштат писменце дека немаш платено па да се ебаваш па поново со банки трансакции и слично и да треба да плаќаш. Вака со копијата немаш мака, ќе си ја чуваш и ќе си ги намалиш нервозите.

Тоа ваљда сака да каже ауторот.

;D Најверојатно уклучено му е тоа за аутоамтски да дава предлози и коа ќе стисне празно место да му ги мења. Редеко не му е рамен ;D

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #8 на: 29 Јуни 2015, 13:24:51 pm »
Аутокорект :-)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2208
« Одговори #9 на: 29 Јуни 2015, 14:05:21 pm »

Пак си пиел од домашната Кавадаречката......
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 29 Јуни 2015, 17:53:24 pm »
Супер дечки. Ќе копирам се можно и ќе ставам во еден фолдер на безбедно :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11 на: 29 Јуни 2015, 18:21:51 pm »
Џони тоа со плаќање во рок од 8 дена го уведоа за проста маса, не ги еби 2% иди на суд. Судството со брзина на желка за година две ќе ти прати покана, за тоа време имаш шанса да срочиш добра прича како си беден, мизерен, со бедна плата и дека не си директор да плаќаш толку висока казна па макар намалена за 50%.  

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #12 на: 29 Јуни 2015, 23:44:05 pm »
^^
Да знаеш како само они можат ''во отсуство'' да донесат пресуди. Нит покана ти стигнала, нит ништо, само ти доага пресудата дома, па ти чуди се кога било рочиштето. Нивното оправдание е: -Па не си бил дома кога се доставувала поканата.

Исто како и застареноста што сите се удираме во гради, еј тоа застарено побарување е, прошле 10 години. Е не прошле, сега ке ти наштанца тужба и пресуда со тој и тој датум дека те дале на суд, не си се појавил, ајт да си плакаш долгови сосе камати, секако ако ти немаш доказ платена сметка за тоа побарување па да докажеш дека сакаат да те ''ограбат''.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4241
« Одговори #13 на: 29 Јуни 2015, 23:45:04 pm »
мислам дека лепат на врата дека ти доставиле покана

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #14 на: 29 Јуни 2015, 23:46:59 pm »
На другар му се случи таа дешавка со донесена пресуда во отсуство. ;)