Автор Тема: CARclub Тест: Mercedes-Benz CLA 200 CDI Shooting Brake  (Прочитано 14328 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: CARclub Тест: Mercedes-Benz CLA 200 CDI Shooting Brake
« Одговори #30 на: 08 Март 2016, 21:37:27 pm »
Еве и @Џонтра може да одговори, он највеќе го завергла.

Шо сакаш Џонтра? Шо не ти е јасно? :)
Нешто си ми сумјив на темава :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #31 на: 08 Март 2016, 22:01:15 pm »
khm..136..khm..hp.
Битно да е аутоматик. Може и со 105кс да се земе дури. Паркираш жената до тебе, ташните од луј витон што ви ги купил татко и, палиш колата што ви ја купил татко и, со децата што ви ги чува мајка и. Темпоматот на 110кмч, епизоди Фриендс снимени на таблетот закачен на шофершајбна, поврзан на радиото. Навигацијата поставена на Задар, кај што е станот на татко и...

Да се разбереме од кого и за кого е колата.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #32 на: 08 Март 2016, 22:20:53 pm »
Дени..Леганзата на татко ми има 136 кс. Даеву.
Срамота бе толкав вагон....а покрај тебе секоја втора е Ц или Е класа  од пред 10 години со 270 CDI мотори од 175 КС...кој иде одлично btw.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #33 на: 08 Март 2016, 22:36:34 pm »
Ајде да не ја споредуваме со обични возила пошто нели само мерцедес е ауто. За иста цена,  има мерцедеси- различна класа, опрема, мотор, што би ги избрал пред овој. И по сите нив ќе кршат вратови дека и да поминам. Мерцедес знаат можат подобро...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #34 на: 08 Март 2016, 22:39:34 pm »
За жал, Мерцедес западна во темните матни води на Ауди, па колите почна да ги прави со фотокопир. Барем да имаше убава референтна точка, па од нејзе да се копираат останатите... Вака, сите имаат одлични предници, просечни профили и одвратни газови.
« Последно менување: 09 Март 2016, 00:44:16 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #35 на: 08 Март 2016, 23:16:45 pm »
Не верувам дека некој ке се заврти овака по некоја Шкода или Сеат или Киа или Хјундаи итн итн...
;)

Секој ќе се заврти по Шкода РС, Сеат Купра Хјундаи и40 со големи тркала.
И мечкава да е раткапна едишн без стаклен кров и слично, не би се завртил некој. Или доколку се заврти ќе биде за да зумира поубаво дали е Грејт Уал или Санг Јонг

Јас на едно 2 пати сум се завртел по :

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #36 на: 09 Март 2016, 01:42:58 am »
Што не кажувате такви работи, сеа идам една шкода да си зеам, штом никој не се врти, можам комотно со швалерката низ рекорд да пројдам...

А 3 страни не успевам да разберам зашто се спомна 159ка во темава. Ќе сака да разјасни некој?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #37 на: 09 Март 2016, 06:52:09 am »
Зошто сакаме во кубни метри да ги споредуваме колите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #38 на: 09 Март 2016, 07:22:15 am »
У тој случај само корејско брат .. :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #39 на: 09 Март 2016, 09:22:15 am »
А 3 страни не успевам да разберам зашто се спомна 159ка во темава. Ќе сака да разјасни некој?

Затоа што не ги читаш постовите него ги гледаш.

Зошто сакаме во кубни метри да ги споредуваме колите.

Не е точно. Спомнат е просторот за патници и нагласено е дека е повисока класа, чисто да се спореди.

Али како што реков. Има група на луѓе кои се врзани како гето, па си ги извртуваат муабетите и си тераат по патот :)
Никако не можат да излезат од канџите на конзервативното :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 09 Март 2016, 09:49:46 am »
А има луѓе кои преувеличуваат некои работи. Не е дека 159 нема место на задна клупа, да не се лажеме. Потесно е од она што би се очекувало за 4.8 метри кола, но е далеку од тоа дека е тесно ко` у фичо ко` некои што сакаат да прикажат.

http://www.autoevolution.com/reviews/alfa-romeo-159-175-tbi-2010-interior.html#sjmp

Цитат
The interior is spacious enough, even in the most extreme conditions, a two-meter person having enough space both on the driver's and on the rear seat. The trunk has a volume of 405 liters, which should be enough for most (leisure or not) activities, but the rear seats cannot be folded.

Јас може да кажам дека нема толку простор како 166, и дека тоа ми е мал недостаток, но ако претходно примарно возило ми беше просечен хеч, ова ќе ми се видеше пространо.

Цитат
Ајде споредете го со комфорот во 159-ката...
Баш ме интересира директна споредба...
Ако мерцедесов нема конфор позади за возрасни, каков комфор има во 159-ката??
Не би ме зачудило да има помалку простор CLA-то, баш после кога ќе имам време ќе побарам по нетов коментари,.
« Последно менување: 09 Март 2016, 10:49:28 am Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #41 на: 09 Март 2016, 09:56:56 am »
Неможам да најдам оваква сликичка за 159-ката...

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 09 Март 2016, 10:10:45 am »
Ако сакаш да имаш трајно искривување на вратни пршлени - можда.

https://www.adac.de/_ext/itr/tests/autotest/AT4970_Mercedes_CLA_180_Urban/Mercedes_CLA_180_Urban.pdf
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4396_Alfa_Romeo_159_Sportwagon_2_0_JTDM_16V_Eco_Turismo_DPF/Alfa_Romeo_159_Sportwagon_2_0_JTDM_16V_Eco_Turismo_DPF.pdf

Според ADAC, 10цм повисоки луѓе може да седат комотно во 159. Во CLA се` што е над 170цм висина, треба напред да си седи.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #43 на: 09 Март 2016, 10:38:34 am »

Ако може 159, дај и јас да се умешам..;D

Во моево гарантирано комотоно може да седат луѓе од 180 цм позади бидејќи истите комотно седат и во купе верзијата која е пониска назад.
Плус, оваа е по аеродинамична, а голема е веројатноста да има повеќе од 136 коња.
 ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 09 Март 2016, 10:42:20 am »
^^ Барем е шутинг брејк по дефиниција, не лажат ко` мерцедес ;)