Немам среќа со одмориве, лани пред одмор го удрив браникот, годинава еден ден после одмор мене ми ја удрија колата.
На паркинг додека да го врзам малиот во седиште, батката нешто бил загледан во мобилен и со ретровизорот ова ми го направи, а имаше место пред него 5-6 коли поминаа, ама ете момент на невнимание, среќа мене што не ме учука или пак уште полошо со детето да бев во раце.
Се тоа брзопостапно средено и со осигурање и средено во сервис Дончо, се мислев дали таму или во Олимпија и од работа кај мене ми рекоа да ја однесам во овој сервис, и ич не се покајав, ја средија супер, (не дека имаше многу за средување), Еве ја сегаЧ
Неделата додека беше на сервис ова го возав како замена:
Фиеста 1,4 ТДЦИ
И стварно незнам зошто се паѓа толку во несвест за колава, ништо посебно, има многу МНОГУ подобри од неа во нејзината класа од исто годиште.
Инаку се погоди периодов и на работа да возам Фиеста 1,4 ТДЦИ, и оваа на сликава и службената имаат по 50.000 поминати км, оваа е Еуро 4 а службената е Еуро 5, моторот е истиот, незнаете колку има разлика во влечење, колку е поугушен Еуро 5 моторот.
Следно во врска со Тојотата, редовен сервис на 46.000 км, се јавив во Тојота да ја однесам денес, и имале споено викендов, не им работи сервисот, нареден викенд јас неможам, така да прв слободен момент ќе си добие ново уље, филтри и ако треба и плочки