Автор Тема: Toyota Auris 1.4 VVTI  (Прочитано 53194 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Одг: Toyota Auris 1.4 VVTI
« Одговори #15 на: 20 Јуни 2015, 16:36:01 pm »
Фала ви момци, чим вие сте задоволни, нема зошто не би бил и јас. :)

Инаку Сале, гледаш не приметив односно не ни гледав кој има а кој нема вдлабнатини за носачите, инаку бев до Белви и назад освен мало свирење од 80 до 90 не е нешто страшно бучно, а искрено очекував многу да бучи.

За фарад незнаеш колку исто размислуваме, го гледам на рафт и онака супер изгледа, го ставија на кола и не ми се веруваше колку беше грдо, ко од цртан филм да беше колата со тој куфер.

Инаку сега ја погледнав уште еднаш сликава и врска нема на слика и во живо, на сликава нема сјај и не се познава дизајнот, во живо многу поубаво изгледа, плус прикачувањето на овој е со тие како фаќалки или како да ги кажам а кај Фарадот е со У стеги.

Гојде ти не ме потценувај, јас на балетанки сум 2 матра рамно, кога се стегам на штикли над 2 метра идам...  :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #16 на: 20 Јуни 2015, 17:06:17 pm »
Ете видиш најбитниот момент не си го приметил, вдлабнувањата. Мене ми беше тоа најголем проблем...Сите поегтини куфери немаат вдлабнатини. Одлучувачкиот фактор за мене беше тоа...
Што помал шум!!!
Инаку и да, брзи фаќалки се овие, за разлика од кај Фарад кој е со ушки :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен kalimero

• Редовен
« Одговори #17 на: 01 Август 2015, 13:18:38 pm »
Немам среќа со одмориве, лани пред одмор го удрив браникот, годинава еден ден после одмор мене ми ја удрија колата.

На паркинг додека да го врзам малиот во седиште, батката нешто бил загледан во мобилен и со ретровизорот ова ми го направи, а имаше место пред него 5-6 коли поминаа, ама ете момент на невнимание, среќа мене што не ме учука или пак уште полошо со детето да бев во раце.

Се тоа брзопостапно средено и со осигурање и средено во сервис Дончо, се мислев дали таму или во Олимпија и од работа кај мене ми рекоа да ја однесам во овој сервис, и ич не се покајав, ја средија супер, (не дека имаше многу за средување), Еве ја сегаЧ

Неделата додека беше на сервис ова го возав како замена:

Фиеста 1,4 ТДЦИ

И стварно незнам зошто се паѓа толку во несвест за колава, ништо посебно, има многу МНОГУ подобри од неа во нејзината класа од исто годиште.
Инаку се погоди периодов и на работа да возам Фиеста 1,4 ТДЦИ, и оваа на сликава и службената имаат по 50.000 поминати км, оваа е Еуро 4 а службената е Еуро 5, моторот е истиот, незнаете колку има разлика во влечење, колку е поугушен Еуро 5 моторот.

Следно во врска со Тојотата, редовен сервис на 46.000 км, се јавив во Тојота да ја однесам денес, и имале споено викендов, не им работи сервисот, нареден викенд јас неможам, така да прв слободен момент ќе си добие ново уље, филтри и ако треба и плочки

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3901
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #18 на: 01 Август 2015, 14:01:54 pm »
Сервис Дончо се топ. Би ги препорачал на сите!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #19 на: 02 Август 2015, 22:32:43 pm »
На прв поглед како со пајсер да и влегле на вратата а тоа со ретровизор. :D

Отсутен kalimero

• Редовен
« Одговори #20 на: 15 Август 2015, 16:15:06 pm »
Денес на 46.581 км направен редовен сервис во Тојота Авто центар,од минатиот сервис до сега извозени 11.300 км.
Сервисот чинеше 3.300 денари, сменето уље,ставија Тојотино 10-40 и филтер за уље, плус онаа редовна проверка што си следи.
Сам си земав филтер за воздух и за полен и одма ги сменив, истите да се купат чинат 400 денари за воздух и 600 денари за полен.
Значи се на се ќе чинеше 4.300,00 денари (пишувам дека ќе кошташе толку бидејќи филтрите за воздух и полен не ги платив)
Колата си е во одлична состојба, ми посочија дека во скоро време ќе треба да ги менувам задните плочки, што искрено ме изненади, зошто обично предните се трошат а задните тераат мноогу повеќе.
Плочките сам ќе ги сменам, во Тојота бараат 4.500 денари, што сметам дека е многу, ако сам ги купувам Ашиката ќе ме коштаат многу ефтино а може и само едно нескафе, а друга марка не повеќе од 1,000 до 1.500 денари.

Се на се задоволен од услугата во Тојота, само што иако им посочив да ми ги наштелуваат светлата заборавиле, па ми рекоа да ја вратам колата, ај батали викам сам ќе средам.

Нареден сервис на 56.000 км

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #21 на: 15 Август 2015, 19:53:34 pm »
Aшката мислам содржи метали, подобро земи remsa графитни и цената е идентична.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7070
Одг:
« Одговори #22 на: 16 Август 2015, 09:24:52 am »
Јас ставив кај мене на королата Ашика напред,  веќе 10000 ги возам и се ОК,  нит зашкрипиле нит ништо,  претходно имав Ремса и тие беа одлични.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #23 на: 16 Август 2015, 10:25:03 am »
Ќе го јаде дискот.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #24 на: 16 Август 2015, 10:47:38 am »
Денес на 46.581 км направен редовен сервис во Тојота Авто центар,од минатиот сервис до сега извозени 11.300 км.
Сервисот чинеше 3.300 денари, сменето уље,ставија Тојотино 10-40 и филтер за уље, плус онаа редовна проверка што си следи.
Сам си земав филтер за воздух и за полен и одма ги сменив, истите да се купат чинат 400 денари за воздух и 600 денари за полен.
Значи се на се ќе чинеше 4.300,00 денари (пишувам дека ќе кошташе толку бидејќи филтрите за воздух и полен не ги платив)
Колата си е во одлична состојба, ми посочија дека во скоро време ќе треба да ги менувам задните плочки, што искрено ме изненади, зошто обично предните се трошат а задните тераат мноогу повеќе.
Плочките сам ќе ги сменам, во Тојота бараат 4.500 денари, што сметам дека е многу, ако сам ги купувам Ашиката ќе ме коштаат многу ефтино а може и само едно нескафе, а друга марка не повеќе од 1,000 до 1.500 денари.

Се на се задоволен од услугата во Тојота, само што иако им посочив да ми ги наштелуваат светлата заборавиле, па ми рекоа да ја вратам колата, ај батали викам сам ќе средам.

Нареден сервис на 56.000 км

Какви задни плочки на 46000 илјади? На околу 90000 илјади се задните, предните може на 50000 илјади иако јас на 60000 илјади ги сменив и сеуште беа добри.

Отсутен kalimero

• Редовен
« Одговори #25 на: 23 Октомври 2015, 16:34:16 pm »
Vcera registrirana, mesec dena prethodno, registracijata istekuva na 21.11 ama bidejkji sekoja godina ja registriram porano taka napraviv i ovaa.
Trosoci:
- na tehnicki- 3.950 denari (so popust bidejki Winner ima nekoja sorabotka so tehnickite na Automakedonija)
- polisa so patnici - 4.775 denari
VKUPNO - 8.725,00

Ja pregledaa kolata i e vo odlicna kondicija, na moe baranje mi gi nasteluvaa farovite, taka da za godinava sme spremni.

Godinava ne izvadiv odma zelena karta, bidejki imame nov clen vo semejstvoto pa neznam kolku i dali voopsto ke odam vo stranstvo, ama i da odam ke izvadam ako zatreba.
Se mislam za kasko, ama ke vidam i za toa.

Отсутен caki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
« Одговори #26 на: 23 Октомври 2015, 20:39:45 pm »
Земи каско, многу корисна работа, а барем за тебе тоа не е проблем  ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #27 на: 23 Октомври 2015, 23:47:08 pm »
Добар попуст ..

Отсутен kalimero

• Редовен
« Одговори #28 на: 31 Октомври 2015, 15:42:28 pm »
Posle 8 godini i 49.000 smeneti prednite fabricki patosnici, soferskata epten ne ja bivase vekje.
Kupeni od topansko po cena od 800 denara. Kroeni po merka od ubav materijal.
Mislam deka nekoj od forumov imase pisano deka zemal od kaj covekov isto.
Ke vidime kako ke ee pokazat, ako ne gi biva ke zemam od Toyota.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
Одг:
« Одговори #29 на: 31 Октомври 2015, 16:57:50 pm »
Од кај си ги земал поточно за 800? Сите 4 за таа цена?