Гласање

Кои возила преферирате?

Италијански
30 (68.2%)
Француски
14 (31.8%)

Вкупно гласови: 44

Автор Тема: Италијани VS Французи ;)  (Прочитано 148408 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8267
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Италијани VS Французи ;)
« Одговори #360 на: 07 Октомври 2011, 20:48:25 pm »
Затоа реков, цела светска ауто индустрија да се собере нема одговор на Италијанската доминација во Автомобилизмот. Темава нема логика.

Глобално гледано според квалитет на понуда автомобилските индустрии ширум светот може да се рангираат вака:

1. Италија
2. Германија
3. Јапонија

Останатите се во тотален аут.

Нормално во квантитет работите се другачии но тоа е само статистички податок.
Cuore molim te izvini mu se na Jove - Popraveno! Jove Izviiiiniiiiiii moliiim teee...

Carrier166, eve se javuvam druze, izvini malku kasnam, bev da se povozam so AVTOMOBIL ;)  molim te ne se trudi, ne ja ni znaat Lancia oni a se kontraat, baska francuzin ja vozi, koga bi bile franncuskite podobri i covekov ke si kupel francusko ;D
A i toa me cudi, imalo i francuzi sto imaat vkus, gleas covekov ssto ja vozi Lanciata znae sto da odbere i dodeka stiska na gasta vo glava mu se vrti: Lele lele koga nasive francuzi ke napravat vakvo nesto ;D
« Последно менување: 08 Октомври 2011, 00:49:09 am velestrumf »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7365
  • French diamond
« Одговори #361 на: 07 Октомври 2011, 20:53:59 pm »
да не си речите се "уплашив" од жабарите, немав време денес, ама вечер кај 1-2 сатот I'' LL BE BACK.... и ќе продолжиме со расправии и дискусии  ;D

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #362 на: 07 Октомври 2011, 20:57:41 pm »
Во F1 вашиот Fiat/Ferrari не му е до колена на Renault,

во Le mans ве нема нигде (затоа што "вие имате подобар" дизел),

во WRC исто ве нема,така да ве молам за тишина-ЈАСНО :D :D :D

Renault

Peugeot

Citroen

Имаме претставник во секое поле,и тоа на врвот!

Renault-F1 champion;

Peugeot-Le Mans champion;

Citroen-WRC champion.

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #363 на: 07 Октомври 2011, 21:05:03 pm »
Посебно мерак ми прави делот:
- Citroen WRC champion :)
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #364 на: 07 Октомври 2011, 21:31:03 pm »
Пак ќе речам, Ред Бул НЕ Е РЕНО, и РЕД БУЛ се шампиони саради супериорната аеродинамика
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44582
  • Il Moderatore
« Одговори #365 на: 07 Октомври 2011, 21:33:02 pm »

Renault-F1 champion;

Аман луѓе, дај малце, Ф1 тимот на рено има освоено 5 титули, другиве се на Ред Бул - РАЗЛИЧЕН ТИМ, РАЗЛИЧНО АУТО. Пагани коирсти Мерц мотори, па сите викаат дека е италијански спортски бренд!

WRC како што кажав, стана клубско такмичење со 3 марки на автомобили вкупно! Многу легендарни марки не се заинтересирани веќе.

Што се однесува до Ле Ман, тука ви признавам, успеавте да го тепате ауди во 2009 - еднаш во 11 години :)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #366 на: 07 Октомври 2011, 21:54:44 pm »

Renault-F1 champion;

Аман луѓе, дај малце, Ф1 тимот на рено има освоено 5 титули, другиве се на Ред Бул - РАЗЛИЧЕН ТИМ, РАЗЛИЧНО АУТО. Пагани коирсти Мерц мотори, па сите викаат дека е италијански спортски бренд!

WRC како што кажав, стана клубско такмичење со 3 марки на автомобили вкупно! Многу легендарни марки не се заинтересирани веќе.

Што се однесува до Ле Ман, тука ви признавам, успеавте да го тепате ауди во 2009 - еднаш во 11 години :)

ЕднАШ победиа и сега мислат дека на врв се  :P
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4136
« Одговори #367 на: 07 Октомври 2011, 22:02:00 pm »

Renault-F1 champion;

ЕднАШ победиа и сега мислат дека на врв се  :P

Во wrc беа  и субару и митсу, али си заминаа пошто секоја втора трка се откажуваа поради дефект. Инаку пред тоа Цитроен правеше партал на Дакар релито. Од последните 10 години во Ф1 рено моторите имаат одвоено 4 титули, колку имаат мерцедесовите?
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #368 на: 07 Октомври 2011, 22:12:11 pm »

Renault-F1 champion;

ЕднАШ победиа и сега мислат дека на врв се  :P

Во wrc беа  и субару и митсу, али си заминаа пошто секоја втора трка се откажуваа поради дефект. Инаку пред тоа Цитроен правеше партал на Дакар релито. Од последните 10 години во Ф1 рено моторите имаат одвоено 4 титули, колку имаат мерцедесовите?

Шо сеа мерцедес го мешаш? Јас го спомнав само пагани како пример дека е италијански бренд, без разлика од кај му е моторот.

Ајде у тие 10 години колку конструкторски титули има ферара?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_World_Constructors%27_Champions
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #369 на: 07 Октомври 2011, 22:26:39 pm »
И ако беа толку добри италјаните, продажбата ќе им растеше, али не е така туку само надолу одат. Алфа не можи 100.000 парчиња да продај цела година, ланчиа полошо, фиат годинава има пад од 10%.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8267
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #370 на: 07 Октомври 2011, 22:28:30 pm »
А баш ме интересира одговорот од франција на ова:

1987 Lancia Thema 8.32
Information Summary

Body: sedan/saloon
Length: 4590 mm
Weight: 1400 kg

Engine Capacity: 2927 cc
Cylinders: V8
Max. Power: 214.9 PS / 212 bhp / 158.1 kW @ 6750 rpm
Max. Torque: 285.0 Nm / 210 ft.lb / 29.1 kgm @ 4500 rpm
Acceleration: 0-60 mph in 6.80 seconds

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Спојлерот вејрон што го има после 25 години:

И звукот за кој треба францизите допрва ментално свесни да станат дека е битен детаљ кај ултимативните машини (како овој што ја вози ланчијава):

Инаку Полтрона Фрау го има изработувано ентериерот, ако ви е битна и префинетоста на внатрешноста.

Ова е инаку за мене ултимативно ауто. Максимално луксузен ентериер, максимално добра машина, а никој да не те закача дека ти е нешто чалам аутото :) Кога би можел, би купил вакво.

ЈАВИ СЕ ПИРАТ! ;D
Нема одговор, посебно не Франција, одговор на ова има Бентли и Ролс ројс од тоа годиште, е кога си во класа на Бентли и Ролс Ројс тогаш веќе си стварно класа ;) ;D  

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #371 на: 07 Октомври 2011, 22:32:10 pm »
И ако беа толку добри италјаните, продажбата ќе им растеше, али не е така туку само надолу одат. Алфа не можи 100.000 парчиња да продај цела година, ланчиа полошо, фиат годинава има пад од 10%.

Ревенју и профит растат, па сега види ти :) Некако не се баш во криза :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #372 на: 07 Октомври 2011, 22:36:19 pm »
Некој спомна, а еве ја и официјалната објава:
300hp 1.8 за во нормални коли :)
http://www.fiatspa.com/en-US/media_center/FiatDocuments/2011/October/New_Alfa_Romeo_engine_to_be_produced_in_Italia.pdf

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #373 на: 07 Октомври 2011, 22:38:04 pm »

Ревенју и профит растат, па сега види ти :) Некако не се баш во криза :D

http://annualreport2010.fiatspa.com/en

како ти се допаѓа „неидењево“ на FIAT?
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #374 на: 07 Октомври 2011, 22:48:45 pm »
FIAT  2011 - 393,906 2010 - 487,005  -19.1% - Европа