Гласање

Кои возила преферирате?

Италијански
30 (68.2%)
Француски
14 (31.8%)

Вкупно гласови: 44

Автор Тема: Италијани VS Французи ;)  (Прочитано 142788 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Одг: Италијани VS Французи ;)
« Одговори #75 на: 03 Октомври 2011, 12:54:43 pm »
jas mislam defektite dzabe gi nabrojuvate bidejki izdvoeni slucai nisto ne znacat, na cicko mi ova na babami toa mene ova, ima sekoj brand problemi site prodadeni koli nemozat da bidat nerasiplivi pa so saka neka e i toa e toa..

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #76 на: 03 Октомври 2011, 12:55:42 pm »
jas mislam defektite dzabe gi nabrojuvate bidejki izdvoeni slucai nisto ne znacat, na cicko mi ova na babami toa mene ova, ima sekoj brand problemi site prodadeni koli nemozat da bidat nerasiplivi pa so saka neka e i toa e toa..
Пробав јас еднаш даго праам овој муабет ама не ми успеа :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #77 на: 03 Октомври 2011, 13:03:26 pm »
Јас имав ZX порано и почна да се љупи кровот и хаубата како кај професорот, само многу по акутно. Немаше лек освен префарбување. Инаку генерално колата беше ОК, со одлична суспензија и мерак за возење. Мењачот делуваше лагарија (предолга рачка изгледа), седиштата се испокинаа после 9 години и беа претапацирани, што мене ми доаѓа како редовен сервис на седиштата. Рачката од менувачот буквално се распадна на парчиња, воланот се распадна, ова после некои 7 години. Учукана беше од напред, се во ред си беше и после тоа. На плин си работеше, без никакви проблеми. Освен редовни сервиси, сменета беше една ракета, дискови пред време на 20.000. Сет ламела потисна на 100.000 откажа и сменет со нов.
Тоа е тоа.
Поголеми проблеми освен бојата немало. :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #78 на: 03 Октомври 2011, 13:12:57 pm »

И да не се издвоени случаи, кога станува збор за Италијани и Французи, кои имаат речиси иста репутација во поглед на кварљивост, глупо е некој да се фати за "reliability" моментот :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #79 на: 03 Октомври 2011, 13:37:17 pm »

И да не се издвоени случаи, кога станува збор за Италијани и Французи, кои имаат речиси иста репутација во поглед на кварљивост, глупо е некој да се фати за "reliability" моментот :)
ja mislam deka ne se tolku losi :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #80 на: 03 Октомври 2011, 14:04:50 pm »

Јас знам дека не се :) 3 французи и 3 итаљани у потесна фамилија последниве 6-7 години прошле, ич не им се секирам :) (Инаку Лагуната води со дефекти по поминат км) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #81 на: 03 Октомври 2011, 14:06:10 pm »

Јас знам дека не се :) 3 французи и 3 итаљани у потесна фамилија последниве 6-7 години прошле, ич не им се секирам :) (Инаку Лагуната води со дефекти по поминат км) :)
А да, не го рачунам на жена ми пежолцето (206HDI), пошто малку време помина (година и нешто) во дружба со мене :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #82 на: 03 Октомври 2011, 14:10:40 pm »
Jas ke kazam deka okolu 6 meseci se mislev kakva kola da zemam i dilemata bese pomegju Italijanska i Francuska kola.
Se padna vo voda koga detalno ja razgledav Lybrata kade sto pocna i sagata posto ja nemase nikade tuka a i ne se nafakjase nikoj da ja donese duri ni so kapar...
Citroen DS5 e konkurent na Lancia, impresioniran sum i jas, megjutoa smetam deka ova sto Lancia go pravi so Chrysler e mnogu seriozno i luksuzno, ke vidime kako ke ispadne.

Mislam deka defektite kaj francuskite koli se pokomplicirani...

Germanci i japonci zemete primer kako kulturno se debatira za kulturni avtomobili  8)  ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #83 на: 03 Октомври 2011, 14:17:23 pm »
Шо бе културно бе да тибам ова она и све остало у овакво шо се вика... А У џагара багара!! Мајку шајку стринку и балд’ску!!

Он на мене културно...

;D ;D ;D ;D ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #84 на: 03 Октомври 2011, 14:18:30 pm »
Ova Italijani VS Francuzi mene me podseti na eden vic ama nema da vi ja rasipuvam temata sega. :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #85 на: 03 Октомври 2011, 14:19:25 pm »
Чекам на SaleSk да се произнесе ИАКО унапред го знам одговорот.  

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #86 на: 03 Октомври 2011, 14:21:15 pm »
go nema VW vo tema nema tenzija :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #87 на: 03 Октомври 2011, 14:22:11 pm »
И никој не може да им ја однесе титулата на „најудобни“ на французите, нити пак „најадобро дизајнирани“ на итаљаните :) Може со по некој примерок, но глобално овие факти ќе си останат. Дури ќе се осмелам да кажам дека Лагуна-та (со некоја привилеџ опрема беше) имаше порелаксирачко возење од 166-кава на автопат. Само не ја терај по кривини многу брзо :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #88 на: 03 Октомври 2011, 14:24:20 pm »
Ova Italijani VS Francuzi mene me podseti na eden vic ama nema da vi ja rasipuvam temata sega. :)

Ти во оваа тема си персона нон грата :D :D :D :D

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #89 на: 03 Октомври 2011, 14:25:33 pm »

Ти во оваа тема си персона нон грата :D :D :D :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D крај
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D