Автор Тема: VW GOLF 5 TSI  (Прочитано 55101 пати)

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
Одг: VW GOLF 5 TSI
« Одговори #15 на: 22 Мај 2015, 13:07:26 pm »
Со здравје да се вози. Убав примерок!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #16 на: 22 Мај 2015, 16:06:45 pm »
super kolice. ne se fakjajte za pernicite. koa se prodavase petkata u salon se prodavase so 10 iako e tocno sto go zbori driver deka toa e edna zavesa po strana samo sto ima oznaki na trite stuba.

Ништо чудно некој неписмен да пишал така.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #17 на: 12 Ноември 2015, 23:23:48 pm »
Мал апдејт..ми стана досадно по дома, па ми текна дека имам тема тука..
Од ко го купив поминав околу 15000 км и му купив летни гуми (Мишелин енерѓи савер+) уште во Април годинава. Претходно слушав некоја бучава од задните тркала и се мислев дека имам некој лагер за менување, али после ставање на гумиве голфов спие :) не очекував дека ќе има толкава разлика. Потрошњата преку лето тера од 5.6 до 6.6/8, ја презадоволен.
Имав у план да менувам поголеми бандажи, али поради потребата од вонреден технички, одложив се дур не поминат уште две години.

Иначе доста сум задоволен од моторот, има доста снага, иако возев цело време дизел и навикнат сум да возам на пониски вртежи, со овој немам никаков проблем да си го одржам истото темпо. Нормално, од време на време писка на 5-6000 вртежи колку да избаци бактерии :)

Е сега, се изначитав за проблемот со ланчето и триста чуда што може да се случат. Откако залади го слушав типичниот звук на ладно палење кој траеше од неколку секунди до минута максимум и толку, после цел ден пали вози нема никаков звук. Али од што ме чешаше џебот и сакав да бидам пораат и изначитав доста работи, го однесов во официјален сервис. Нормално, доста запознаени со проблемот, ми ја прикажаа стандардната процедура. Ми ги променија сите работи кои што се поврзани со ланецот и околу него и ми извршија стандарден сервис(улје, филтри), баш како што и му беше редот :) Ланчето не било променето до сега (132к км), така да според сервисот било истегнато. VW во случајов не покрија ништо поради големата километража, али за среќа сеуште имам приватна гаранција, која што ја покри целосната "штета" . Мене ми остана само улјето и филтрите.

Си купив кабел за дијагностика од али експрес за некојси 15-20 долари и активирав некои заебанции, као coming/leaving home и скандинавски дневни светла. Би препорачал на секој да си има домашна дијагностика, најчесто за читање на грешки и мали модификации у електроника.

Доста тупам, некои слики

тука со нови таблици и тазе перен  ;D

Нарачав некои пластични кругови као замена за командите за вентилацијата, али не ми ги исполнија очекувањата..Али нека седат сега, не дека не се вклопуваат со средната конзола.
Осветлувањето е тоа што не ми се допаѓа.

еве комплетна слика

Купени 4 зимски гуми (GoodYear Ultragrip 8 ) и монтирани на челични црни бандажи. Имам и раткапни, али претходниот сопственик (јаран Босанец) ги офарбал со црна боја па целите се излупени и не ги ставив дур не ги средам као што треба. Некоја слика

еве една истружена раткапна и две фарбани. За жал, не зедов оригинална боја, малце на сиво тепа, али нема да биде погрдо од сега

Сега имам уште две за викендов да средам
И неколку вечерни, рандом слики

Планови:
1. сега набрзо сакам да уградам сензор за светла, кој што заедно оди со нов прекинувач кој автоматски ги пали сите светла во темна околина, што би ми било корисно бидејќи поминувам доста низ тунели.
2. Да ги средам раткапните за да барем го зачувам стандардниот изглед.
3. Ко ќе дојде време за технички, а може и порано, да најдам добри 17ки или 18ки, би сакал во темно сива боја, пропратено со ниски спирали.
4. Долниот дел од браникот, би сакал да го модифицирам или да набавам друг (од ГТИ) кој што ќе ми дозволи да поставам две дискретни цефки за издувот или комплетен заден лонец.
5. Да ги извадам задните значки.
6. Да инсталирам некако АУХ излез на фабричково радио.

Моментално е тоа што ми доаѓа на памет, па ако имате некои предлози, слободно искоментирајте :)

До следниот пат...ПоздраVW

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #18 на: 12 Ноември 2015, 23:48:52 pm »
Браво за голфчево, фино изгледа, фино си го пазиш, фини ти се плановите :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #19 на: 13 Ноември 2015, 01:56:54 am »
2008 e taka? gledam srednata konzola e od stariot tip. 2008 se so climatronic a ovoj gleam deka e manuelna klima... cudni verzii imaat ova felervagenive

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #20 на: 13 Ноември 2015, 02:24:56 am »
Што има врска годината ? дали е климатроник или не , зависи од пакетот на опрема , или можеш да си дoплатиш :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 13 Ноември 2015, 10:45:19 am »
2008 e taka? gledam srednata konzola e od stariot tip. 2008 se so climatronic a ovoj gleam deka e manuelna klima... cudni verzii imaat ova felervagenive

Да, 2008 е. Нема климатроник, али тоа е релативно од пакетот на опрема. Сигурно стопанот не сакал да доплати..

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #22 на: 13 Ноември 2015, 10:53:34 am »
Mojot e trendline pa ne se doplakjase za klimatronik. odnosno site modeli u porse bea so nego sakal ili ne. zatoa prasuvam. Se doplakjase za greaci na sedista.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #23 на: 13 Ноември 2015, 10:56:46 am »
Секоја земја посебно си ја бира опремата.

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #24 на: 13 Ноември 2015, 11:05:27 am »

ebate drzavata sto u comforline bira manuelna klima! Gleam kaj amerive i gti im go prodavale so istiov setap, sto e mnogu cudno za toj tip na vozilo.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #25 на: 13 Ноември 2015, 11:15:15 am »
Во Америка е многу нормално да видиш кола од 30.000 долари+ со мануелна клима.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #26 на: 13 Ноември 2015, 11:24:37 am »

ebate drzavata sto u comforline bira manuelna klima! Gleam kaj amerive i gti im go prodavale so istiov setap, sto e mnogu cudno za toj tip na vozilo.

Да, имаат некои чудни ставки во Америка. Ни мене не ми е јасно.

Во Америка е многу нормално да видиш кола од 30.000 долари+ со мануелна клима.

Јас неделава возев кола што кошташе 57.000 (и со зборови - педесет и седум илјади) евра со мануелна клима.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #27 на: 13 Ноември 2015, 11:39:09 am »
Јас знам кола од 36.000 (триесшестиљадиевра) без вентилација внатре :D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #28 на: 13 Ноември 2015, 12:56:23 pm »
Многу убаво голфчево, мада во таа држава е забрането со закон да изгледа вака колава :D

Имам издув за тебе оригинален,  со 2 издувни цевки. Ако си заинтересиран ке ја наредиме. :)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #29 на: 13 Ноември 2015, 13:05:27 pm »
Многу убаво голфчево, мада во таа држава е забрането со закон да изгледа вака колава :D

Имам издув за тебе оригинален,  со 2 издувни цевки. Ако си заинтересиран ке ја наредиме. :)

И тоа како си у право :)
Би ја наредиле лесно работата, али не доаѓам у мк со колава. Имам таму 3ка турбо дизел за да се камуфлирам низ Тетово и да дотурим у ПМ индексот.