Благодарам на сите. Убаво е да си види дека не сум единствен пациент.
Одлична кола, со одличен мотор. Дооооолго да те служи.
Едно ме интересира, каква е таа заштита на моторот за лоши патишта? Прв пат се среќавам со ваква работа па ако можеш да објасниш како функционира тоа.
DENDE-LANCERED малку подолу точно објаснува. Се работи за пластична плотна (во недостаток на подобар збор) кој го штити моторот од удари на камчиња и слични моменти од долната страна. Во минатото имав една непријатност со удар од долната страна на моторот, и за мала доплата (чинам околу 40 ЕУР), секако дека не ни размислував - особено ако спречи поголема штета накнадно.
So zdravje da se vozi.
Odlicen izbor, samo spremi se so bojava da vidis golema muka za odrzuvanje, ova od iskustvo.
Zastita za motorot e najverojatno toj plexot odozdola sto ide.
Ова ми е трето црно возило, маката е голема. Ама меракот е поголем.
Парам парче. И кола и боја и мотор и све. Бра-во. Ретки се вака умни луѓе како тебе!
*blush* Не јас, жена ми.
Јас да се прашував, ќе го купев она Клиото РС што го возев кај Пеце минатата година. Претходното возило (кое е се уште во потесното семејство) е Шевролет Круз, слично опремен, и со проширувањето на семејството, параметрите беа:
1. Минимум четири врати.
2. Поголем багажен простор.
3. Кожен ентериер (кој се обидел да чисти бебешки плукотници од текстилни седишта, знае за што зборувам).
4. Се останато, по желба.
Шкода направи, барем за мене, идеално семејно возило за семејства кои имаат едно возило, а шоферот сака да си мисли дека се уште е спортист.
Стави во Eco, пушти адаптивен темпомат, и цепај по автопат лежерно...
...а кога си сам, стави во Sport, и згази малку, колку да се почувствуваш малку помоќно.
И со малку поќе пари...
Јас не би купил спорцка Октавија, некако не ми се вклопува во претставата за лимузина со 220 коњи. Но рака на срце, ѕверотиња е и би сакал да ми е на располагање за возење.
И во прва прилика, повели на возење.
Имаше некаде на форумов тема, парафразирам "кога срцето ќе го победи разумот"... за 99% од потребите, немаше да го менувам Крузот. Она што е за многумина можеби досадно возило, кај мене ги има сите удобности - кожа со греење, премиум звучен систем, релативно еластичен мотор (1.8 бензин)... ама го нема она "je ne se quoi".
РСот го има. И воедно е семејно возило кое е навистина просторно, и релативно достапно за оддржување (секако дека го земав предвид сервисниот календар пред да нарачувам и сите поврзани трошоци). Кога можностите велат само едно возило, изборот е навистина ограничен. Меракот е голем...
...а кога е меракот голем, поттикот за наоѓање решенија е посилен, не?