Гласање

Германско ауто или Јапанско ауто

Германско
38 (52.1%)
Јапанско
35 (47.9%)

Вкупно гласови: 73

Автор Тема: Германски версус Јапонски возила на културен начин ;D  (Прочитано 76559 пати)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Одг: Германски версус Јапонски возила на културен начин ;D
« Одговори #45 на: 30 Септември 2011, 14:35:00 pm »
Шо знам шо да речам.Од искуство јапонец замастен од масло, редок случај.Дури на места каде цел останат свет става дихтунзи, кај нив е само со силикон.Завршната обработка на деловите комплетна, кај другите само на тие места кај што е потребно.
Меѓутоа секој си има своја филозофија на цедење на парите од купувачите.Некои преку делови, почеста замена а куси гарантни рокови, некои обратно, долги гарантни рокови, но зачестени сервисни интервали.Парите од некаде мора да излезат,никој не влегува во загуба свесно, сега кој  каква филозофија ќе се употреби...? За тоа постојат цели тимови кои треба комплетната слика да ти ја склопат така шо и да те отераат у пичку матер, едвај да чекаш да заминеш таму.
Инаку малку ми е чудно во денешно време на измешани бракови меѓу европејци со јапанци, кореанци, американци да се тврди дека е некој чистокрвен производ.Скоро менував бензиска пумпа на пасат 2008,старата,оригиналната од фабрика, беше со потпис, кинеско маде.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #46 на: 30 Септември 2011, 14:36:13 pm »
Сепак колата не е само квар, туку треба и некое задоволство да ти причинува. А и Германските и Јапонските производители успеваат да го направат тоа. Сепак префинетоста би рекол дека е силна страна на Германските производители.

Мислам дека „Префинетост“ е последен збор во листата на опис на германски возила (исклучок се мајбах).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #47 на: 30 Септември 2011, 14:57:18 pm »
jas koga menuvav prv pat filter za gorivo na seatot isto, go vadam toj prviot od kolata "made in china", se ide od tamu :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #48 на: 30 Септември 2011, 14:59:39 pm »
Важно е да е под Германско или Јапонско надзорништво да е, а било кој може да го произзведува.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #49 на: 30 Септември 2011, 15:01:26 pm »
aj moze od johnson controls od stip ke ni praat sportski sedista pa ke si staime site po edno made in MK
:D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #50 на: 30 Септември 2011, 15:06:08 pm »
Важно е да е под Германско или Јапонско надзорништво да е, а било кој може да го произзведува.
Точно е тоа, ама да ти понудат некој дел да го купиш и да ти речат овој е направен во Германија а овој во Кина, а и двата се оригинални, сигурен сум дека ќе го избереш германскиот...доколку цената е иста..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #51 на: 30 Септември 2011, 15:08:47 pm »
Точно е тоа, ама да ти понудат некој дел да го купиш и да ти речат овој е направен во Германија а овој во Кина, а и двата се оригинални, сигурен сум дека ќе го избереш германскиот...доколку цената е иста..

e toa e rabotata cenata nemoze da bide ista, zatoa se pravat vo Kina. ama tuka pa si doagaat dilerite koi si pravat dobra zarabotka

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607
    • CARclub.mk
« Одговори #52 на: 30 Септември 2011, 15:12:24 pm »
Цената која ја добива дилерот од принципалот (производителот) е иста, без разлика каде е произведен делот. Производителот е тој што заработува повеќе ако делот е произведен во земја каде работната рака е поефтина.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #53 на: 30 Септември 2011, 16:09:00 pm »
Еден мој роднина зема од салон пред неколку години односно 2009 Опел Корса и сега по 2 години недај боже да отвориш хауба моторот е утоп од моторното масло нема од каде не пушта епа ако е тоа гаранција за квалитет незмам тогаш, инаку има поминато 19,000км

На колата и треба друг возач :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #54 на: 30 Септември 2011, 16:22:58 pm »
Е тоа не иде заедно :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #55 на: 30 Септември 2011, 16:23:44 pm »
Колку што можам да дојдам до заклучок возилтата што се произведени до 2000год. се ок било за која марка да се работи, а после тоа веќе сите возила се направени сервис возила дефинитивно. Само сервисите да имаат работа ништо друго. Затоа е тешко сега да се прави споредби пошто сега според мене се зависи од тоа како е програмиран компјутерот што да покаже дефект :)

AAAAAAAAALELUJA :D........ moj covek
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
« Одговори #56 на: 30 Септември 2011, 16:48:59 pm »
Колку што можам да дојдам до заклучок возилтата што се произведени до 2000год. се ок било за која марка да се работи, а после тоа веќе сите возила се направени сервис возила дефинитивно. Само сервисите да имаат работа ништо друго. Затоа е тешко сега да се прави споредби пошто сега според мене се зависи од тоа како е програмиран компјутерот што да покаже дефект :)

+111111111

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #57 на: 30 Септември 2011, 16:59:29 pm »

I jas se soglasuvam so ova...a i imam slusnato muabet za Tojota povrzano so ova:
Tojota proizveduva nekoj model na vozilo vo 5000 primeroci za americki pazar, i gi pustaat znaci kako test vozila vo nekoja americka oblast kade sto se opfateni site uslovi na voznja, znaci kolkite im se podeleni na lugje bez pari, no pod uslov strogo da ja pocituvaat servisnata kniska, znaci na tocna kilometraza da se izvrsuvaat servisi i duri najmalata sitnica sto bi mozelo da se zapise kako kvar da ja zapisuvaat vo zabeleska... na kraj posle dve godini rezultatot bil neverojaten 99, 9 % od vozilata bile bez nikakov problem.
Posle ovoj rezultat mangite od tojota im vikaat na lugjeto fala mnogu, im gi odzemaat vozilata i site pod PRESA. Obrazlozenieto od strana na tojota za prevzemeniot akt i pokraj toa sto poveketo od korisnicite sakale da si gi otkupat kolite i da im ostanat za niv, vikaat deka ne se zivee samo od prodazbata na vozila...TOA E POLITIKATA KOJA VW OD DAMNA VEKE JA KORISTI

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #58 на: 30 Септември 2011, 17:01:10 pm »
Па ти би знаел, јас не возам канта што не чини па да се искажувам.
izvini Deni moze da mi kazes sto motor ti vozi poloto i koja kilometraza ja imas???

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #59 на: 30 Септември 2011, 17:22:55 pm »

I jas se soglasuvam so ova...a i imam slusnato muabet za Tojota povrzano so ova:
Tojota proizveduva nekoj model na vozilo vo 5000 primeroci za americki pazar, i gi pustaat znaci kako test vozila vo nekoja americka oblast kade sto se opfateni site uslovi na voznja, znaci kolkite im se podeleni na lugje bez pari, no pod uslov strogo da ja pocituvaat servisnata kniska, znaci na tocna kilometraza da se izvrsuvaat servisi i duri najmalata sitnica sto bi mozelo da se zapise kako kvar da ja zapisuvaat vo zabeleska... na kraj posle dve godini rezultatot bil neverojaten 99, 9 % od vozilata bile bez nikakov problem.
Posle ovoj rezultat mangite od tojota im vikaat na lugjeto fala mnogu, im gi odzemaat vozilata i site pod PRESA. Obrazlozenieto od strana na tojota za prevzemeniot akt i pokraj toa sto poveketo od korisnicite sakale da si gi otkupat kolite i da im ostanat za niv, vikaat deka ne se zivee samo od prodazbata na vozila...TOA E POLITIKATA KOJA VW OD DAMNA VEKE JA KORISTI

mislam deka ova e samo dobra prikazna, im gi davaat kolite pa im gi zemaat :D :D :D