Гласање

Германско ауто или Јапанско ауто

Германско
38 (52.1%)
Јапанско
35 (47.9%)

Вкупно гласови: 73

Автор Тема: Германски версус Јапонски возила на културен начин ;D  (Прочитано 76550 пати)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
Одг: Германски версус Јапонски возила на културен начин ;D
« Одговори #15 на: 30 Септември 2011, 08:38:37 am »
Али ако веќе купувам некое Германско ауто тогаш тоа би бил Опелот на djidji само тој е среден како што треба или пак само некое опасно BMW M3 и ќе му ставам одма на шал табла едно бело чаршавче и диоди одоздола и обетки на ретровизори :):)
За да се уклопам во амбиентот на градов нели :)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #16 на: 30 Септември 2011, 08:51:23 am »
Овој прав германец од увек ми бил најсакан

Класика а башка што ги утепаа од возење

И незнам дали има на светов некој што не го сака ова аутце исто така класика

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #17 на: 30 Септември 2011, 09:01:54 am »

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #18 на: 30 Септември 2011, 09:05:36 am »

Ете гледаш и него го возеле со Мерцедес брееееееее 220 ЦДИ

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #19 на: 30 Септември 2011, 09:09:08 am »
Од германско во рамки на можности на просечен(од финансиски аспект) граѓанин во светот - признавам само Мерцедес, БМВ и Ауди. Сепак кога станува збор за Мерцедес сум пристрасен и верувам дека еден ден ќе поседувам елегантен S class :D

За јапанци ми е излишно да зборувам. Може не го носат имиџот на Мерцедес меѓутоа на сите листи за најдоверливи 100 возила во последнава декада повеќе од половина се јапонци.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #20 на: 30 Септември 2011, 09:12:32 am »
Honda Legend 3.5 AT

Сепак би го земал ова а не Мерцедесот се премислив хахахахаах

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1841
« Одговори #21 на: 30 Септември 2011, 09:18:48 am »
hahahaha Ама ајде да не почнувам со факти. 4 години сум со осигурување и пошто сум цело време на технички преглед гледам што се  се дешава со аутцава па како и увек ниеден јапанац до сега не бил вратен за ништо залам само што немам сликички за да приложам :) Да живее Хитлер :):):):):)
   :) Доста објективно

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #22 на: 30 Септември 2011, 09:48:46 am »
Мене па ми останало она секој црнец у Америка или тазе доселеник или незнам, да не навредам некого, вози јапанец. Имаше и филмови баш за оваа тематика :) У Европа, освен у Грчка, која вечито била дужна-на друго место не само што не се возеле, туку и биле обезвреднувани ама максимално. Објективно или субјективно, незнам, само не мора да значи дека ако ако се врв у електроника, дека треба под дифолт да се први у све, иако традиционално се вреден народ - фанатици! Истиот случај апсолутно беше до скоро и у МК, да не речам до излегувањето на овој Лансеров - моделот на Веле, Осмица, Сарач, Денде ... кој направи револуција, Хонда кружеше меѓу мераклиите, Тојота возеа само вратени гастербајтери, Нисан и ден денес слабо е застапен,  додека Мазда имаше само пик-ап :D
Од друга страна пак, Германциве одувек биле пример за квалитет, одувек масовно се возеле на овие простори (можда и од други причини-не навлегувам ;) ) и им парирале по бројност на Југословенските возила. Секако, дел од Германските возила се произведувале и у Југославија, паралелно со Заставините.
ОК, времињата се мењаат, па така и навиките и сфаќањата на работите. Можда некои ни се и наметнати или пак со други си се тешиме самите, како и да е - ЧОВЕЧКИ е ! :D

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #23 на: 30 Септември 2011, 09:59:36 am »
Еден мој роднина зема од салон пред неколку години односно 2009 Опел Корса и сега по 2 години недај боже да отвориш хауба моторот е утоп од моторното масло нема од каде не пушта епа ако е тоа гаранција за квалитет незмам тогаш, инаку има поминато 19,000км

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #24 на: 30 Септември 2011, 10:14:08 am »
Еден мој роднина зема од салон пред неколку години односно 2009 Опел Корса и сега по 2 години недај боже да отвориш хауба моторот е утоп од моторното масло нема од каде не пушта епа ако е тоа гаранција за квалитет незмам тогаш, инаку има поминато 19,000км

Исто така има и Вектра 2009 дизелче па тоа не е мрднато коска е затоа не ми е јасно што е со другово ауто

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #25 на: 30 Септември 2011, 10:20:37 am »
nema da zboram

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #26 на: 30 Септември 2011, 10:25:12 am »
nema da zboram

touch down touch down touch down

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #27 на: 30 Септември 2011, 10:26:30 am »

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1841
« Одговори #28 на: 30 Септември 2011, 10:49:58 am »
Значи не треба да се генерализира, лоши примери има еден куп и кај едните и кај другите.
Член на форумов имал Корола која на незнам точно ама мислма дека рече 19 000 км рикнала турбина, на татко ми службениот Цивик незнам уште во која држава го немаше оставено дефект, а да и јас возам Аурис, и секој ден ’’уживам’’ во квалитетот. Со Германските возила имам многу поинакво искуство, не дека и таму се е совршено.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #29 на: 30 Септември 2011, 11:08:25 am »
Сепак си дискутираме фала богу секое возило си има недостатоци (со исклучoк на Хонда) а и позитивни работи:):):) Така да тоа е тоа :):)