Автор Тема: Мондео vs Инсигниа vs 508  (Прочитано 35634 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Мондео vs Инсигниа vs 508
« Одговори #165 на: 17 Април 2015, 18:26:22 pm »
Зошто се празни муабети за споредба на возила на форум за коли?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #166 на: 17 Април 2015, 19:09:49 pm »
Човекот се откажа после втората страна и онака.  Само некои луѓе сакаат да си верглаат празни муабети и тоа е...

И откако човекот се откажал и онака, и ти си ги продолжил тие празни муабети. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #167 на: 17 Април 2015, 19:10:52 pm »
Но не спомнував „болиди“ и N/A бензинци.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #168 на: 17 Април 2015, 19:21:44 pm »
И твојот офтопик, и мојот, и на другите кој спомнуваа ТСИ, ово оно, се подеднакво ОФТОПИК и вртење празни муабети. Ама има една разлика, ова на мене ми е 5-ти пост севкупно во оваа тема, а на тебе веке 13-ти пост во празни муабети.
Од друга страна ти спомнуваше хеч коли, а човекот си кажа што сака.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #169 на: 17 Април 2015, 19:45:40 pm »
Убаво вака што ги измери на кој колку му е долг......

..... офтопикот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #170 на: 17 Април 2015, 20:11:39 pm »
Од сега вакви теми заклучени и само со гласање  ;D

Edit: Сите теми заклучени и само со гласање!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #171 на: 17 Април 2015, 20:26:55 pm »
Добро е да се дискутира и да се слушнат поделени мислења, секако.
Но треба да се задржиме на конкретните возила кои беа предложени. А не да се прават споредби.
Можеби тој што сака да купи одлучил што му треба, а му треба сосема малку за да се одлучи помеѓу тие три возила, конкретно 508-цата, инсигниата и мондеото во случајов.
Искрено и јас би се двоумил помеѓу нив. И конкретно знаеме за кои модели и мотори станува збор.
Единствено што требаше да се спореди е опремата која е во нив, нормално за одреден пакет кој треба да се плати, и да се споделат искуства со конкретните мотори. Пример кварливост, квалитет на изработка, истрајност, возни перформанси и тн итн.
Искрено мене сите ми се свиѓаат.
Мондеото ми е убаво, големо, нов модел. Малку Форд ми бил чуден во некој сегменти.
Опелот е исто така добар, убав е нема збор, ама е веќе стар модел. Имам слушнато неколку лоши муабети во поглед на квалитетот на моторот, односно конкретно другар имаше проблем на 20к километри со моторот, за на 25 да треба да го отварвараат моторот и уште еден куп глупости. Можеби е изолиран случај, но доволно да ме одврати и да ме оттргне од инсигнијата.
За 508-цата знам дека е добра, ја имаше мојот шеф, претходната, не новава редизајниранава. Мене оваа ми се допаѓа повеќе, заради некој од оштрите линии кои ги додадоа. Друга работа е тоа што моторот е докажан, за 1.6 ХДИ мислам дека нема потреба да се дискутира.

По овој муабет можеби би била дилема меѓу Мондеото и 508-цата.
Останува да се преспие, да се сумираат размислувањата и да се пазари едно од возилата.

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #172 на: 17 Април 2015, 20:39:14 pm »
Убаво вака што ги измери на кој колку му е долг......

..... офтопикот.

Па да ти ја посочам и таа реалност, а не да напаѓаш по други членови само.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #173 на: 17 Април 2015, 21:32:59 pm »
Кој член беше нападнат?
BTW, моите OT пораки беа зошто бев повикан. Некои луѓе неповикани се приклучуваат на OT дискусии.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #174 на: 17 Април 2015, 22:38:03 pm »
A da si kupi prijatelceto za tie pari poloven S 500 em ke ima sila em ke mu stegni eden plin (ko ke stignat bocite) I ke vozi silna kola za bez pari,ke go odrzuva so delovi od po placevi I sl....itn.itn...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #175 на: 18 Април 2015, 11:51:16 am »
А моќда да го погледнеш ова....http://kiamotors.com.mk/model_package.php?model=optima   киа Оптима.....мене многу ме бендиса...дизелот го имам возено и е топ...многу еластично моторче има.......мала потрошња за класата. Јас кога го купував Сидот го купив со тешко срце......бидејки ова ми беше во срцето.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #176 на: 18 Април 2015, 11:56:57 am »
Ако веќе предложуваш други возила од наведениве, одамна јасен е изборот за 23.000 евра. Teшкото е да се избере од наведениве.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #177 на: 18 Април 2015, 14:04:51 pm »
Let me guess.... Passat?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда