Автор Тема: Дилема Philips vs Osram (Н4 сијалици) ?  (Прочитано 19558 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Дилема Philips vs Osram (Н4 сијалици) ?
« Одговори #60 на: 03 Октомври 2011, 22:39:41 pm »
Јас се сеќавам дека порано немаше такви дебилни забрани. Дури и возење без светла преку ден во зима беше дозволено.

Тоа беше дозволено до 2009, кога го донесоа новиов закон, nо за магленки, сигурно е од поодамна; јас на Пунтото светла за магла имав уште од `97ма, па знам убаво дека ме штавеле џандари за возење со светла за магла кога не било потребно. Претходно ич не ми било гајле, самарата немаше светла за магла :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #61 на: 03 Октомври 2011, 22:59:27 pm »
Од тогаш почнаа да кружат предупредувања, и многу од „пријателчињава“ наши што тераа шеми со позиција и магленки си добија казнички, сега гледам ксенонки на големо се монтираат.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #62 на: 09 Октомври 2011, 22:27:15 pm »
DayWalker dенес икажа респект додека менував (се кољев) сијалички на Стилото кај мене пред гаража - Овој пат, Ни OSram ни Narva а богами ни Philips, НИШТО што трае пократко од 6 месеци, него WURTH od Макпетрол бензинска, да блештат цела година. (БТW, одлична OEM сијаличка).
Сакаш да кажеш дека ни нарва ни филипс ни осрам не ти траеја подолго од 6 месеци ???         
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #63 на: 09 Октомври 2011, 22:45:18 pm »
DayWalker dенес икажа респект додека менував (се кољев) сијалички на Стилото кај мене пред гаража - Овој пат, Ни OSram ни Narva а богами ни Philips, НИШТО што трае пократко од 6 месеци, него WURTH od Макпетрол бензинска, да блештат цела година. (БТW, одлична OEM сијаличка).
Сакаш да кажеш дека ни нарва ни филипс ни осрам не ти траеја подолго од 6 месеци ???         
Филипс и Осрам оние што се +50% +80% не ми траеа. 6 месеци се околу 8-9ккм со нон-стоп упалени светла, и тоа е максимумот. Нарва 80w со плав филтер (80 вати, ама даваа светлина помалку од најтбрејкериве)  беа најиздржливи, една година издржаа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #64 на: 09 Октомври 2011, 22:54:53 pm »
А Вуртот колку издржаа ? најмалце или најмногу ???
Извини али не ти го разбрав претходниот пост :-\
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #65 на: 09 Октомври 2011, 23:13:32 pm »

До сега пошто јас го возев стилото корисев сијалици што даваат бела светлина (осрам силвер, најтбрекер, филипс како и да се викаа, нарва блуе вижн (бело светат, ако се плави) и траеа не повеќе од 6 месеци. Сега решив да ставам Вурт ОЕМ, пошто жена ми го вози стилото, па не ми се е*аа околу бели сијалици, битно ми е  да светат и тоа добро, ем уштедата во пари е повеќекратна (3 пати се поефтини).
До сега на H7 сијалици имам дадено барем 2 асални ксенон кита :)
Така да, Сега се на колата Вурт, на ZX-от на моите ставив пред некоевреме, така да знам дека се добри и квалитетни.

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #66 на: 09 Октомври 2011, 23:18:32 pm »
Сега сватив што си направил..
На голфот ставивме некои Спахн екстремно добри сијалици а цената смешна 250 денари една х7:)
Ги ставивме во јануари еве веќе 9ти месец траат !

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #67 на: 09 Октомври 2011, 23:55:10 pm »
На голфот ставивме некои Спахн екстремно добри сијалици а цената смешна 250 денари една х7:)
траењето зависи и од тоа колку се користат тие сијалици,а не само намести ги и нека седи колата во гаража....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #68 на: 10 Октомври 2011, 00:13:06 am »
траењето зависи и од тоа колку се користат тие сијалици,а не само намести ги и нека седи колата во гаража....
+1

Го скина :D ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #69 на: 10 Октомври 2011, 00:27:48 am »

До сега пошто јас го возев стилото корисев сијалици што даваат бела светлина (осрам силвер, најтбрекер, филипс како и да се викаа, нарва блуе вижн (бело светат, ако се плави) и траеа не повеќе од 6 месеци. Сега решив да ставам Вурт ОЕМ, пошто жена ми го вози стилото, па не ми се е*аа околу бели сијалици, битно ми е  да светат и тоа добро, ем уштедата во пари е повеќекратна (3 пати се поефтини).
До сега на H7 сијалици имам дадено барем 2 асални ксенон кита :)
Така да, Сега се на колата Вурт, на ZX-от на моите ставив пред некоевреме, така да знам дека се добри и квалитетни.

+1

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #70 на: 10 Октомври 2011, 00:30:19 am »

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
« Одговори #71 на: 10 Октомври 2011, 00:38:40 am »
Пошто татко ми ми ги собра Осрамот јас вчера во Карнер пак си купив уште еден пар за зимово да го истераме а во меѓувреме се спрамам од Германија да си нарачам Hella маглинки и да бидам комплетен со осветлување

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #72 на: 10 Октомври 2011, 10:06:46 am »
Просечно 12-13к годишно се вози

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #73 на: 10 Октомври 2011, 11:01:26 am »
Како се на дожд осрамот?
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
« Одговори #74 на: 10 Октомври 2011, 11:12:01 am »
Како се на дожд осрамот?
За разлика од Филипсот сподед мене се подобри.