Автор Тема: Дилема Philips vs Osram (Н4 сијалици) ?  (Прочитано 19556 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Дилема Philips vs Osram (Н4 сијалици) ?
« Одговори #45 на: 02 Октомври 2011, 00:42:26 am »
Смета на останатите учесници во сообраќајот Xenon само за во фарови со леќа

Мноогу паметно кажано!
A Има кај некој па нема гајле ама ете кај мене нешто не штима
Мноогу паметно кажано!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #46 на: 02 Октомври 2011, 01:46:38 am »
Ме интересира, филипсот по која цена се наоѓа и каде?

Иначе пред да ставам ксенон имав и јас најт брекери и многу бев задоволен, мислам дека нејбољи сијалица за фар е моментално.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
« Одговори #47 на: 02 Октомври 2011, 11:19:30 am »

Иначе пред да ставам ксенон имав и јас најт брекери и многу бев задоволен, мислам дека нејбољи сијалица за фар е моментално.
Филипсот моментално тешко се наоѓа со цена е од 1400ден до 1600ден зависи од тоа што е дали е Х-Трим или Дајмонд Висион.
Во кисела вода има едно за делови Мулти Пат јас од таму земав цело време ама сеа нешто почнаа да не носат

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #48 на: 02 Октомври 2011, 13:23:31 pm »

Филипсот моментално тешко се наоѓа со цена е од 1400ден до 1600ден зависи од тоа што е дали е Х-Трим или Дајмонд Висион.
Во кисела вода има едно за делови Мулти Пат јас од таму земав цело време ама сеа нешто почнаа да не носат
Фала Боки за одговор...

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #49 на: 03 Октомври 2011, 20:02:37 pm »
Инспириран од темава денес си купив osram night breaker plus. Еднаш имав исти само без плус и кратко ми траеја па да видам овие како ќе се покажат.

И сега разлика има ли во светлината ???

Има ... ама не е нешто спектакуларно многу, доволно за да се примети.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #50 на: 03 Октомври 2011, 20:50:17 pm »
ги има овие сијалици кај нас? osram night breaker hb3

http://www.powerbulbs.com/product_detail.asp?prod=210

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #52 на: 03 Октомври 2011, 21:44:55 pm »
Јас на кецот ги имам Night Breaker Plus веќе 7 месеци и сум прееезадоволен, а ставени се во полски Wesem фар од 400-500 ден! Сеуште не се прегорени :) Претходно имав Eagle eye blue 100w, Philips vision plus, Narva White, Osram original, и стварно има многу разлика, особено на дожд, за снег ќе видиме зимава :D! Јас би ги препорачал на секого, што не сака да стави xenon! ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #53 на: 03 Октомври 2011, 21:56:02 pm »
Јас на кецот ги имам Night Breaker Plus веќе 7 месеци и сум прееезадоволен, а ставени се во полски Wesem фар од 400-500 ден! Сеуште не се прегорени :) Претходно имав Eagle eye blue 100w, Philips vision plus, Narva White, Osram original, и стварно има многу разлика, особено на дожд, за снег ќе видиме зимава :D! Јас би ги препорачал на секого, што не сака да стави xenon! ;D

Секој сака, не секој има можности :D

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #54 на: 03 Октомври 2011, 22:01:36 pm »

Секој сака, не секој има можности :D
Како и да е битно е да се има добри сијалици за да гледаш кај возиш

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #55 на: 03 Октомври 2011, 22:13:28 pm »
Јас уствари сум за повторно да се дозволи употребата на магленки. Враќајќи се од Битола, беше прилично темно по угорниците пред Стража, и на кривина улетавме во дупка кај што пропаднал асфалтот. Резултат - фати директно на шасија и фрли искри од позади. Да беа магленките, патот ќе беше убаво осветлен и дупката најверојатно ќе се промашеше.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #56 на: 03 Октомври 2011, 22:16:15 pm »
Јас уствари сум за повторно да се дозволи употребата на магленки. Враќајќи се од Битола, беше прилично темно по угорниците пред Стража, и на кривина улетавме во дупка кај што пропаднал асфалтот. Резултат - фати директно на шасија и фрли искри од позади. Да беа магленките, патот ќе беше убаво осветлен и дупката најверојатно ќе се промашеше.
Кога има намалена видливос имаш право да го користиш

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #57 на: 03 Октомври 2011, 22:18:13 pm »
Многу е дебилна забраната за мегленки. Не сум наишол да ми засмета една единствена магленка. ОД ДРУГА СТРАНА ненаштеловани фарови на канти, ги има колку сакаш. Или те оќоравува дирекно или преку ретровизор, и тоа нема ксенон туку нагоре фарот и него му е гајле.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #58 на: 03 Октомври 2011, 22:27:21 pm »

Кога тоа било дозволено светла за магла? Јас колку што знам светла за магла биле дозволени за употреба САМО при намалена видливост, поради магла, чад, дожд, кога видливоста е помала од 100м.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #59 на: 03 Октомври 2011, 22:30:57 pm »
Јас се сеќавам дека порано немаше такви дебилни забрани. Дури и возење без светла преку ден во зима беше дозволено.